اوپک می تواند افزایش بهای نفت را مهار کند؟
به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، در حالی که دلالان نفتی برای احتمال رسیدن بهای هر بشکه نفت تا قبل از پایان سال جاری میلادی به یکصد دلار آماده می شوند، تحلیلگران می گویند عربستان برای جلوگیری از شوک عرضه در بازار انرژی مهیا نیست.
به گفته «استفان برنوک» تحلیلگر نفتی در شرکت «پی وی ام اویل آسوشیتدس»، هیچ کس با علم به اینکه بشکه های نفتی ایران قرار است از بازار برچیده شود، مایل نیست با کمبود مواجه گردد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته میلادی از تولیدکنندگان اوپک خواست میزان تولیدشان را به منظور جلوگیری از افزایش بهای نفت در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا، بتدریج افزایش دهند.
دولت ترامپ، این کارتل نفتی خاورمیانه را تحت فشار قرار داد تا در آستانه تحریم های نفتی ایران، شروع به تولید نفت بیشتر کند.
به علاوه، واشنگتن از خریداران نفت ایران درخواست کرد؛ میزان واردات خود را به صفر کاهش دهند تا به زعم آمریکا، تهران مجبور شود برای انعقاد توافق هسته ای جدید، پای میز مذاکره بنشیند.
به گزارش سی ان بی سی، چین که ابتدا درخواست آمریکا برای مسدود کردن جریان دلارهای نفتی به جمهوری اسلامی را رد کرده بود، در نتیجه فشار مضاعف دولت ترامپ، شروع به برداشتن گام هایی در مسیر تن دادن به این خواسته، کرده است.
خبرگزاری رویترز روز جمعه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که شرکت پالایشگر نفتی چینی موسوم به «سینوپک» بارگیری محموله های نفتی از ایران را در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) به نصف کاهش داده است.
این در حالی است که چین همواره از مبادلات خود با ایران در بخش انرژی، که ارزش آن حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در ماه برآورد می شود، دفاع کرده و آن را شفاف و قانونمند خوانده است.
در این میان، تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک در ابتدا تمایلی به تن دادن به درخواست دولت ترامپ برای افزایش تولید نداشتند، اما انتظار می رود عربستان ظرف چند ماه آینده ۵۵۰ هزار بشکه در روز نفت مازاد به بازار عرضه کند.
ریاض، پیش تر ادعا کرده بود که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت موجود دارد تا در صورت نیاز، به بازار تزریق کند اما به نظر می رسد این کشور قادر به جبران کامل اختلال در عرضه جهانی نفت ظرف ماه های آتی نباشد.
«جان دریسکال» استراتژیک ارشد شرکت «خدمات انرژی جی تی دی» به سی ان بی سی گفت: ما به سوی جهانی حرکت می کنیم که از موجودی انبار کمتر، ظرفیت مازاد پایین تر و حمایت ضعیف تر از خریداران برخوردار است. وی از این سبب، احتمال رسیدن نفت به بشکه ای یکصد دلار را بالا برشمرد.
در همین حال، نفت برنت روز دوشنبه حدود ۸۳ دلار و یک صدم سنت در هر بشکه معامله شد که تقریباً ۳۴ صدم سنت افزایش قیمت داشت و نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با افزایش بیش از دو دهم درصدی، به حدود ۷۳ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه رسید.
برخی تحلیلگران بازار انرژی پیش بینی می کنند که پس از اجرای تحریم های ضد ایرانی، روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت از بازار حذف شود و این در حالی است که برخی هشدار داده اند این میزان ممکن است روزانه به دو میلیون بشکه نفت ظرف ماه های آتی برسد.
ترامپ ۱۵ اردیبهشت سال جاری با وجود تأکید سران و مقام های کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه و چین بر حفظ پایبندی به برجام، یکجانبه واشنگتن را از این توافق خارج کرد و از بازگشت تحریم های ضد ایرانی خبر داد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر