آن سال‌ها هنوز رسم نبود «آدم مشهورها» یا «سلبریتی‌ها»، غیر از کاری که به آن شناخته شده بودند، دست به کار دیگری بزنند؛ آن هم کاری کاملا یا تقریبا بی‌ربط به حرفه اصلی‌شان. علی دایی یکی از اولین‌هایی بود که با فروشگاه ورزشی‌اش در میدان منیریه وارد کار‌های تجاری شد تا به مرور راه برای سایرین باز شود و شاهد پاگذاشتن چهره‌های شاخص هنری و ورزشی در فعالیت‌های مختلف اقتصادی باشیم؛ از ساختمان‌سازی تا رستوران‌داری و واردشدن به دنیای مد و طراحی لباس، آن هم زمانی که کسانی مانند علی پروین هم با نمایشگاه اتومبیل ورودش به کار‌های تجاری را اعلام کرده بود.

از هنرپیشه های پزشک تا بازیگران رستوران‌دار!

شغل دوم سلبریتی‌ها چه به بهانه اقتصادی، چه از منظر علاقه‌مندی باعث شده تا امروز ما فعالیت‌های مختلف سلبریتی‌ها را در عرصه‌های مختلف اقتصادی شاهد باشیم. در ادامه نگاهی داریم به مشاغل چهره‌های شناخته‌شده دنیای ورزش و سینما.

 

هنرپیشه‌های پزشک، معلم و کتابفروش

بازیگری و جای‌گرفتن روی پرده سینما یا قاب تلویزیون از آن دست آرزو‌هایی است که اغلب ما آن را در دوره‌های مختلف زندگی‌مان تجربه کرده‌ایم و خیلی وقت‌ها پیش آمده که خود را جای یکی از هنرپیشه‌های سریال‌ها و فیلم‌ها قرار داده‌ایم، اما گویا بازیگری را نمی‌توان به‌عنوان یک شغل درنظر گرفت، چون بسیاری از کسانی که این آرزوی خود را محقق‌شده می‌بینند، شغل دومی را برای گذران زندگی‌شان انتخاب کرده‌اند.

امیرحسین رستمی همان مسعود معروف لیسانسیه‌هاست، رستمی که در سریال دودکش هم نقش جوان ساده‌دلی را بازی کرد، به باور اطرافیانش مخ اقتصادی دارد و در امور بازرگانی و تجارت می‌تواند راهنما و طرف مشورت خوبی باشد، چون با همین توانایی توانسته مدیریت شرکت بازرگانی‌ای را به عهده بگیرد، اگرچه به‌عنوان جوان‌ترین عضو اتاق بازرگانی ایران و امارات هم می‌توان از او نام برد.
سیدجواد هاشمی را بیشتر مخاطبان به‌عنوان مرد مثبت تلویزیون می‌شناسند که در بیشتر نقش‌هایش مردی آرام، صبور و مهربان را به نمایش می‌گذارد؛ نقش‌هایی که با چهره آرام او همخوانی زیادی دارد. هاشمی، اما در زندگی شخصی‌اش سال‌هاست که نقش معلمی را در کانون فرهنگی در غرب تهران بازی می‌کند.
امید روحانی هم یکی از چهره‌های شناخته‌شده جامعه ایران است؛ چهره‌ای که در سریال‌ها و فیلم‌های نقش‌هایی را به عهده می‌گیرد تا داستان سریال را پیش ببرد؛ اگرچه گاهی نقش‌هایی که به عهده می‌گیرد، همان نقشی است که در زندگی واقعی هم بازی می‌کند؛ نقش‌هایی همچون دکتر داوودی فیلم زمانه و آقای عبدالله‌زاده فیلم دایره‌زنگی. امید روحانی مدرک طبابت عمومی‌اش را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کرد و تخصص بیهوشی‌اش را از دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی گرفت. در واقع شغل دوم این بازیگر طبابت است.

حسین پاکدل چهره محبوب دهه شصتی‌هاست؛ مجری سال‌های دور تلویزیون که در عرصه‌های نمایشنامه‌نویسی، نویسندگی و کارگردانی هم فعالیت‌هایی دارد و در بعضی فیلم‌ها می‌توان نقش‌هایی را یافت که ایفای آن‌ها به عهده پاکدل بوده است. این چهره محبوب تلویزیون همراه همسرش کافه کتابی را در باغ ایرانی در گوهردشت کرج دارد تا علاقه‌مندان به کتابخوانی به آن مراجعه کنند.

هنرمندان هنرمند

از بزرگراه همت و تقاطع بزرگراه شهیدستاری که عبور کنید، حتما نقاشی‌های دیواری را می‌بینید که نتیجه کار و هنر لاله اسکندری است. در واقع اسکندری عکاسی، کاشیکاری و نقاشی شغل دوم این بازیگر است. او حالا فروشگاهی را تاسیس کرده تا بتواند راحت‌تر کار طراحی و فروش لباسش را انجام بدهد.

نگار جواهریان در میان بازیگران جزو چهره‌هایی است که نقش‌های حساسی را به عهده گرفته است. او که سابقه روزنامه‌نگاری هم دارد و تحلیل‌هایی در مورد بازیگری در مجلات هنری را در کارنامه دارد، مترجمی را به‌عنوان شغل دوم خود انتخاب کرده است و نمایشنامه‌هایی همچون «خیانت» و «تینوش نظم‌جو» که از نشر نی ارایه شده و در مقابل مترجم نام نگار جواهریان را می‌توان دید.

نویسندگی، عکاسی و مجسمه‌سازی علایق و حوزه فعالیت رضا کیانیان هستند، البته کیانیان به نویسندگی هم علاقه‌مند است و این علاقه را با نوشتن چندین کتاب به اثبات رسانده است. شعبده کیانیان یکی از کتاب‌هایی است که توصیه می‌شود خوانده شود اگرچه درنمایشگاه‌های متعدد علاقه‌مندان عکاسی و مجسمه‌سازی توانسته‌اند عکس‌ها و مجسمه‌های چوبی کیانیان را ببینند.

یکی از چهره‌های محبوب سینما مهتاب کرامتی است؛ زنی که سفیر حسن‌نیت یونیسف در ایران است و در کنار فعالیت‌های سینمایی کار به طراحی لباس مشغول است و به همین منظور مزونی را هم راه‌اندازی کرده؛ البته کرامتی یکی از طراحان لباس و یکی از برند‌های معروف هم است.

محمدرضا گلزار، سوپراستار چشم‌رنگی سینمای ایران شغل‌ها و عرصه‌های مختلف را امتحان کرده است تا جایی که در مربیگری اسکی و سرپرستی گروه موسیقی دستی بر آتش دارد و اداره یک سالن زیبایی مردانه را هم می‌توان در کارنامه او دید؛ در کار مدلینگ و تولید پوشاک هم می‌توان ردپای گلزار را دید.

آبی‌های ساختمان‌ساز
مهاجم گلزن آبی‌ها شغل‌های مختلفی را تجربه کرده و در نهایت در زمره ساختمان‌ساز‌ها قرار گرفته است. رضا عنایتی فروشگاه لوازم تزییناتی ماشین و خرید و فروش موبایل را امتحان کرد تا به کار ساخت‌وساز برسد. فرهاد مجیدی هم جزو چهره‌های استقلالی است که تجارتش را بر پایه ساخت‌وساز گذاشته است. او به واسطه حضورش در لیگ‌های عربی پول خوبی درآورد و گمانه‌زنی‌ها از کار ساخت‌وساز این بازیکن در دوبی هم حکایت دارند. امیر قلعه‌نوعی هم استقلالی است که وارد کار ساختمان‌سازی شده است، البته فروشگاه شیک مبلمان، رستورانی در اکباتان، استخر و سونای زیبا از تجارت‌هایی هستند که به قلعه‌نوعی نسبت می‌دهند.

بازیگران رستوران‌دار
در میان بازیگران و چهره‌های شناخته‌شده سینما و تلویزیون اشکان خطیبی اولین کسی بود که به سمت رستوران‌داری رفت و رستوران شیکی به نام رعنا را راه‌اندازی کرد و توانست مشتری‌های ثابت زیادی را هم جذب خود کند. باباشاه دوست‌داشتنی هم برای شغل دوم رستوران‌داری را انتخاب کرده و از آنجایی که به غذا‌های لبنانی علاقه‌مند است، در منوی رستوران شیکش می‌توانید انواع غذا‌های تند لبنانی را ببینید.

پس اگر غذا‌های تند را دوست دارید، حتما به رستوران لیالی هادی کاظمی سری بزنید. گویا رستوران‌داری شغل مورد علاقه هنرمندان است، چون در میان رستوران‌داران نام جواد عزتی را هم می‌شود دید، در واقع رستوران ترنج محل کار دوم جواد عزتی یا همان آقا لطیف دردسر‌های عظیم است.

علی پروین یکی از قدیمی‌های دنیای فوتبال است که نامش را می‌شود در میان فوتبالیست‌های دهه ٥٠ دید؛ فوتبالیستی که تمام قول‌وقرارهایش را در نمایشگاه معروفش می‌گذاشت و کمتر کسی است که نداند پروین در کنار فوتبال و مربیگری نمایشگاه‌داری هم می‌کرده است، اگرچه یکی از مانتوفروشی‌های هفتم‌تیر هم به او نسبت داده می‌شود، اما هنوز مشخص نیست این مانتوفروشی و نمایشگاه همچنان تحت مالکیت پروین هستند یا اجاره داده شده یا فروخته شده‌اند.

علی دایی هم در میان فوتبالیست‌های دهه‌های اخیر، یکی از اولین‌هایی بود که وارد کار تجارت شد و همه فروشگاه علی دایی در میدان منیریه را می‌شناسند، البته این تنها تجارت دایی نبود، خریدوفروش مرسدس بنز و بی‌ام دبلیو، تولید پوشاک ورزشی، مغازه‌داری در نقاط مختلف شهر تهران و... از شغل‌های مختلف آقای گل جهان است و گمانه‌زنی‌ها از تجارت‌های دیگر هم روایت می‌کنند که کمتر رسانه‌ای شده‌اند.

کریم باقری که هم‌دوره دایی بود، هم دست به تجارت زد و از آنجایی که عاشق «ولوو‌های زردرنگ» سوئدی بود، کامیون وارد می‌کرد و کشمش صادر، البته کاپیتان سابق پرسپولیس گوشه‌چشمی هم به شغل پدر همسرش داشت و وارد دنیای فرش شد و این تجارت را هم تجربه می‌کند؛ البته رستورانی در خیابان ولیعصر را هم به این بازیکن سابق پرسپولیس نسبت می‌دهند.

اداره سفرخانه انتخاب یحیی گل‌محمدی بود. او که در دنیای فوتبال هم آرام بود در دنیای تجارت هم آرام‌آرام کارهایش را پیش می‌برد و خبر‌های زیادی از تجارت‌هایی که دارد در دست نیست اگرچه آرایشگاهی مجهز به نام هنر پرشیا را هم به او نسبت می‌دهند.

رستوران‌داری یکی از مشاغلی است که از برهه‌ای در میان فوتبالیست‌ها رواج پیدا کرد. در میان چهره‌هایی مانند علی دایی، امیر قلعه‌نوعی و علیرضا منصوریان. اگرچه در این میان علیرضا منصوریان دقت نظر بیشتری روی کار خود دارد و مدام به رستورانش که همین سال گذشته راه‌اندازی کرد، سرک می‌کشد و جدیت بیشتری به خرج می‌دهد.

قهرمان سابق تکواندوی ایران عضویت در شورای شهر را در کارنامه دارد، اما این تجربه را هیچ‌گاه به عنوان شغل قبول نداشت و برای همین باشگاه سوارکاری در کرج را راه‌اندازی کرد. در میان والیبالیست‌ها هم سعید معروف را می‌توان دید که تصمیم گرفته وارد بازار کار شود اگرچه خود معروف هیچ‌گاه از شغلش حرفی نزده، اما جامعه والیبال از شراکت کاپیتان تیم ملی والیبال با پسر رئیس فدراسیون خبر دارند؛ شراکت معروف و داورزنی در رستوران معراج خیابان نیاوران.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.