دونالد ترامپ در این پیام که توسط «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا قرائت شد، افزود : بایستی اطمینان حاصل کنیم که برنامه هسته ای ایران منحصرا صلح‌ آمیز باقی خواهد ماند وتهران به صورت دائمی هرگونه مسیر دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کند.

کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی از امروز در وین اتریش آغاز شده است و تا روز جمعه ادامه دارد.

ترامپ در این پیام اضافه کرد که دولت سوریه نیز بایستی برای پایبندی به پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با این سازمان همکاری کند.

ترامپ همچنین به تعهد کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای خلع سلاح شبه جزیره کره اشاره کرد وگفت: هرچند که این مساله بایستی مورد راستی آزمایی قرار گیرد اما اطمینان دارم که او به توافق صورت گرفته به ویژه دستی که به یکدیگر دادیم پایبند خواهد بود.

پری در ادامه اظهارات ادعایی ترامپ برجام را یک توافق معیوب خواند که به گفته او به سوء رفتار ایران نپرداخته است.

او اضافه کرد که آمریکا تحریم های کلیدی علیه ایران را دوباره اعمال کرده تا به توافقی دست یابد که به طور کامل برنامه هسته ای، اقدامات مخرب و فعالیت در جهت گسترش سلاح از سوی ایران را مورد اشاره قرار دهد.

وزیر انرژی آمریکا مدعی شد که این توافق از طریق سازوکار نظارتی و راستای آزمایی ضمانت خواهد شد. وی با بیان این مطالب از سازمان بین المللی انرژی اتمی خواست تا برضرورت همکاری ایران در قالب توافق جدید تاکید کند. 

موضع گیری مقام های آمریکایی در حالی صورت می گیرد که گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دوازدهمین بار از زمان اجرای برجام و برای دومین بار پس از خروج آمریکا از این توافق، تائید می‌کند که اقدامات و فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملاً منطبق با این توافق بین‌المللی است.

درهمین پیوند «یوکیا آمانو»مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست امروز با بیان اینکه سازمان تحت هدایت او از زمان برگزاری آخرین نشست مجمع عمومی، پایبندی ایران به اجرای تعهداتش در چارچوب برجام را مورد بررسی و نظارت قرار داده، تائید کرد تهران به اجرای تعهداتش پایبند بوده است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه این کشور را از توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ خارج کرد و اعلام نمود که تحریم‌ها را بازخواهد گرداند.

این اقدام با اعتراض دیگر کشورهای امضاکننده این توافق روبرو شد و آن‌ها اعلام کردند که به این توافق پایبند می‌مانند. کشورهای عضو برجام همچنین در تلاش هستند تا به رغم تحریم های آمریکا، راهکاری را برای تداوم بهره مندی ایران از مزایای برجام پیدا کنند.

علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهوری ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی که برای شرکت در نشست آژانس به وین سفر کرده است، برجام را یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های جهانی برشمرد و تصریح کرد: اقدام یک‌جانبه آمریکا در خروج از این توافق، تأثیرات منفی بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به همراه خواهد داشت.

صالحی تصمیم یک‌ جانبه آمریکا رانقض صریح قطعنامه۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل و ریشخند به اصول اساسی وشناخته‌شده حقوق بین‌الملل و چندجانبه گرایی برشمرد، که سرنوشت این دستاورد ارزشمند و منحصر به ‌فرد علم دیپلماسی را با خطر جدی و تأثیرات منفی بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، مواجه کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.