اکریی روز شنبه به خبرگزاری المعلومه عراق گفته است که بمباران پیوسته کشور ترکیه روی بخش ‘کانی ماسی’ ضرر و زیان های مادی جدی ای به اهالی منطقه وارد آورده است.

مدیر بخش کانی ماسی افزود: در بقیه روستاهای تخلیه نشده منطقه نیز زندگی بسیار دشوار است به گونه ای که کارمندان و کارگران این روستاها از ترس بمباران ترکیه امکان رفتن به سرکارهای خود ندارند. 

وی همچنین بر ضرورت دخالت دولت عراق برای به پایان دادن به این حملات و بمباران های پیوسته از سوی ترکیه تاکید کرد.

براساس این گزارش ده ها غیر نظامی به دلیل بمباران روستاهای مرزی عراق از سوی ترکیه زخمی شده اند.

این اظهارات در حالی است که &#۳۹;ابراهیم الجعفری&#۳۹;وزیر امور خارجه عراق نیز سه روز پیش مجددا درخواست خود مبنی بر خروج نیروهای ترکیه از خاک عراق را تکرار کرد و از اتحادیه عرب خواست تا یک تصمیم جمعی در این زمینه اتخاذ کند. 

وی در سخنرانی خود در صد و پنجاهمین دوره نشست وزیران امور خارجه عرب در قاهره گفته بود: عراق خواهان حفظ روابط خود با ترکیه و تمامی کشورهای همسایه و منطقه می باشد اما اجازه تجاوز به خاک خود و نقض حاکمیت خود از سوی ترکیه و دیگر کشورها را نمی دهد. 

وی افزود: اتحادیه عرب در دوره پیشین یک بار طی تصمیمی جمعی ورود نظامی ترکیه به داخل خاک عراق را محکوم کرد و بار دیگر از کشورهای عربی می خواهیم تا برای خروج نیروهای ترکیه که حدود ۱۱۰ کیلومتر به داخل خاک عراق نفوذ کرده اند، مجددا در کنار عراق بایستند. 

موضوع حضور نظامی ترکیه در عراق هر چند در سطح مواضع دو دولت زیاد تنش آلود نیست اما در سطح افکار عمومی و محافل سیاسی عراق بشدت مورد اعتراض قرار دارد. 

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه اواخر بهار امسال با تاکید بر ادامه حضور نظامی کشورش در شمال عراق و سوریه افزود: همان طوری که در سوریه اقدام شد، در صورتی که تهدیدی از سمت عراق متوجه ترکیه شود، با بغداد گفتگو خواهیم کرد و اگر عراق، قندیل، سنجار و مخمور را پاکسازی نکند، ترکیه برای حمله به مواضع تروریست‌ها در این مناطق از کسی اجازه نخواهد گرفت.

وی تاکید کرد: در ارتفاعات قندیل و سنجار در شمال عراق عملیات نظامی علیه مقر تروریست ها انجام خواهیم داد و اعلام می کنیم که مخمور هم خیلی مهم است و سازمان ملل متحد نیز باید مشکل این منطقه را حل کند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.