النشره گزارش داد، سازمان ملل در گزارشی ضمن ابراز نگرانی نسبت به اوضاع سه میلیون غیرنظامی در ادلب و تخریب زیرساخت‌های مدنی اعلام کرد که به دنبال افزایش حملات هوایی و زمینی در حومه جنوبی ادلب و حماة از یکم تا نهم ماه جاری میلادی بیش از ۳۰ هزار سوری ساکن در این مناطق از این دو استان کوچ کرده‌ و اکثر آنها به شمال ادلب و مناطق هم‌مرز با ترکیه منتقل شده‌اند.

طبق گزارش سازمان ملل، حدود نیمی از آوارگان ادلب به اردوگاه‌های پناهجویان مراجعه کرده، ۳۰ درصد آنها نزد ساکنان محلی رفته و ۱۰ درصد نیز در مناطق امن خانه دیگری اجاره کرده‌اند.

سازمان ملل تاکید کرده که علی‌رغم محیط نامناسب در مناطق مرزی ادلب، ترکیه همراه با شریکایش به شکل منظم کمک‌های انسانی را به ساکنان ادلب از طریق این مناطق ادامه می‌دهد و همه طرف‌ها باید تدابیر لازم را برای حفظ جان غیرنظامیان و حفظ زیرساخت‌های مدنی اتخاذ کنند.

فرحان حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد، استفان دی‌میستورا، فرستاده این سازمان به سوریه تصریح کرده که غیرنظامیان در ادلب نیاز به گذرگاه‌های امن برای خروج از منطقه‌ درگیری‌ها دارند.

حق افزود: مقابله با تروریست‌ها نباید به غیرنظامیان آسیبی برساند.

در همین راستا، مارک لوکوک، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در امور کمک‌های بشردوستانه دوشنبه در یک کنفرانس خبری در ژنو اظهار کرد: باید هرچه سریع‌تر راه حلی برای مساله ادلب پیدا شود تا شاهد تبدیل این بحران به "بدترین فاجعه انسانی قرن ۲۱" با تلفات سنگین انسانی نباشیم.

از سوی دیگر، مایا کوسیانیچ، سخنگوی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی ضمن هشدار نسبت به "پیامدهای ویران کننده" حمله به ادلب گفت که اتحادیه اروپا پیشتر خواستار پایان دادن به عملیات نظامی در ادلب شده بود.

وی افزود: حمله به ادلب منجر به ویرانی و رنج انسانی می‌شود و به همین دلیل در حال حاضر گفت‌وگوها درباره این مساله میان طرف‌های مربوطه در حال جریان است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.