مریوان یکی از شهرستان‌های استان کردستان است که در نقطه صفر مرزی و در ۱۰ کیلومتری خاک عراق قرار دارد که بر همین اساس رفت و آمد مسافران و گردشگران از این منطقه زیاد است. 

بازار خرید و فروش ارز (دلار و دینار) در این شهرستان توسط دلالان بسیار گرم است و قیمت‌های مختلفی در اینجا تعیین می‌شوند. 

بازارچه محلی ارز فروشان مریوان در یکی از میادین قدیمی این شهر (استادیوم) قرار دارد که مردان زیادی اعم از پیر، جوان و کودک مشغول به فعالیت هستند و از این راه درآمد خوبی نیز دارند. 

در بازار ارز دینار فروشان مریوان گرچه درآمد خوب است ولی جا و مکان درست و حسابی ندارد و هرکدام از بازاریان با دسته پولی در دست برای کسب در آمد بین جمع فریاد میزند. 

جالبی این بازار این است هرکس یا گروهی به نوعی معامله می‌کند، یکی ارائه ارز به صورت نقدی، یکی دیگر در قبال ایران چک و دیگری در قبال دینار با دلار. 

البته ناگفته نماند هر کدام از این خرید و فروش‌ها قیمتی جداگانه دارد و کسی که به وجه ایران چک دلار تهیه می‌کرد دلار ارزانتری خریداری و کسی که پول خود را کارت به کارت می‌کرد، مجبور بود مقداری ارز گران‌تر تهیه کند. 

وقتی دلایل این موضوع را از کاسبان این محل پرسیدم جواب‌های جالبی داشتند، یکی می‌گفت اگر ایران چک تحویل بگیریم چون حجم پول کم است راحت تر می‌توان در بازار خرج کرد ولی پول نقد از جمله ده و پنج هزار تومانی به دلیل حجم زیاد در مبالغ بالا هزینه آن برای مسافر سخت است و جای زیادی را اشغال می‌کند. 

داستان کارت به کارت کردن نیز از این قرار بود که به دلیل چرخش مالی حساب، حداقل تا ۲۴ ساعتنمی‌توان این پول را دریافت کرد، بر همین اساس مبلغ ارز با قیمتی بالاتر خرید و فروش می‌شد. 

گرچه این بازارچه محلی به صورت قانونی دایر نشده است ولی افراد زیادی در این محل کسب درآمد می‌کنند و لازم است این مکان به صورت منسجمتری سازماندهی شود تا چهره این شهر توریستی زیباتر شود. 

این روزها در کشور، نوسان بازار ارز به اوج خود رسیده است ولی همچنان مشتاقان خرید ارز بیشتر و بیشتر می‌شوند، اگرچه دلایل این امر مشخص نیست اما این میزان خرید و فروش در این بازار امری غیر طبیعی است. 

"کریم" که خود از جمله بازاریان دلار و دینار است، گفت: قیمت دلار این روزها لحظه به لحظه تغییر می‌کند و خرید و فروش آن همانند قماری بزرگ شده است، به نظرم مشتریان در این مواقع هیچگاه ریسک نکنند. 

یکی دیگر از دلالان  این بازارچه که به سختی حاضر به گفت‌وگو با ما شد، اظهار کرد: در طول روز در این بازارچه محلی میلیاردها تومان پول جابجا می‌شود ولی متاسفانه مکانی مناسب وجود ندارد و مسئولان نسبت به ساماندهی این بازارچه اقدام نکرده‌اند. 

این کاسب بازاری با اشاره به اینکه این شغل در این روزها همانند قماری بزرگ است، افزود: روزانه شاید یک دلال چندین میلیون درآمد داشته باشد ولی بعضی وقت‌ها در کمتر از نیم ساعت با توجه به شرایط نوسانات ارز شاهد ضرر چند میلیونی هستیم.

علیرغم حضور زیاد گردشگران در این بازارچه با وجود آشفتگی‌ها، امیدواریم مسئولان توجه بیشتری به ساماندهی این بازارچه  محلی ارز داشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.