غلامرضا انصاری در ارتباط با قانون منع به کارگیری بازنشستگان اظهار کرد: مسائل اداری و آیین نامه‌های دولتی پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. از نظر من وقتی یک تغییر و تحولی در ساختار اداری کشور ایجاد می‌شود، سازمان مسئولش که سازمان اداری استخدامی کشور است با نگاه کارشناسی باید به تدوین لایحه و ایجاد تغییرات بپردازد؛ تا با کمترین هزینه بیشترین دستاور را به دست آورد.

وی ادامه داد: به نظر من هیچ نگاه کارشناسی نسبت به این طرح صورت نگرفته است. نه در مرحله تدوین و نه در مرحله تصویب نگاه کارشناسی جامعی وجود ندارد.

انصاری خاطر نشان کرد: با روشی که در قانون اداری استخدامی کشور پیش از این در نظر گرفته شده بود، امکان به کارگیری کارشناسان در هر رده‌ای بالای ۳۵ سال باید با مصوبه دولت انجام می‌شد. در دولت های گذشته هم خیلی کم اتفاق می‌افتد که افرادی را بالای سقف ۳۰ سال به کار بگیرد.

وی ادامه داد: در این دولت اشتباهی که اتفاق افتاد این بود که بیش از حد متعارف از بازنشستگان استفاده شد. دلیلش هم این بود که بخش قابل توجهی از نیروهای کارآمد و کاردان که در طی ۴۰ سال گذشته سلسله مراتب اداری را طی کرده بودند و دارای تجربه‌های مفید بودند در دوره دولت دلواپسان؛ یعنی دولت آقای احمدی نژاد یا بازنشسته شدند یا از سیستم اداری حذف شدند. در این فاصله هشت ساله؛ طبیعی بود که از سن مدیریت خیلی از نیروها گذشت.

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطر نشان کرد: دولت براساس شرایط غیرقابل تحملی که دولت نهم و دهم ایجاد کرده بود نیاز داشت تا از مدیران باتجربه وکارشناسان استفاده کند و نیاز به بازسازی و نوسازی همه سیستم‌ها داشت، پس از کارشناسانی که در دولت‌ قبل بازنشسته شده بودند دعوت به کار کرد؛ چراکه سازمان دهی مجدد نهادهایی مثل سازمان برنامه و بودجه که در دولت‌های قبل حذف شده بودند، نیازمند نیروهای باتجربه بود.

وی در نقد لایحه منع کارگیری بازنشستگان گفت: این لایحه به هیچ وجه شرایط ورود را برای جوانان مشخص نکرده است. باید در نظام اداری در قبال خروجی‌ها ورودی‌هایی هم داشته باشیم اما در این طرح روی ورود بحث نکردند و فقط گفتند نیروهای بازنشسته خارج شوند . اگر می‌آمدند به جای اینکه روی خروج تمرکز کنند که پیش از این هم گفتم در سازمان اداری استخدامی برای آن تدابیری اندیشیده شده بود روی ورود تمرکز می‌کردند شرایط بهتر می‌شد.

بعد از دوران جنگ ورودی مدیریتی نداشتیم

انصاری با اشاره به ضرورت توجه به رشد پلکانی نیروهای مدیریتی گفت: متاسفانه از بعد از دوران جنگ ورودی مدیرتی نداشتیم و اگر مدیران جوانی بر سر کار آمدند خیلی محدود بودند. در دولت هشتم و نهم ورودی بیش از حد داشتیم حتی در آخرین روزهای عمر دولت به صورت گسترده نیرو وارد دستگاه ها کردند که نه تحصیلات و نه کارشناسی لازم را داشتند. بر اساس این قانون که از یکی دو ماه دیگر اجرایی می شود باید نیروهای با تجربه از دولت خارج شوند. جایگزین آن ها چه کسانی می شوند؟ همین نیروهایی که از دولت احمدی نژاد وارد دولت شدند .

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: این همه فرماندار استاندار و بخشدار و مدیران کل از دولت خارج می شوند و وقتی امکان جذب نیست باید از نیروهای موجود استفاده شود و نیروهای موجود هم توانایی لازم را ندارند .

وی در پایان گفت: الان یک جنگ تمام عیار توسط آمریکا و عیادی‌اش برای ایران ایجاد شده است؛ در حالی که همه باید برای گذر از این شرایط آماده باشیم ، با این قانون بحران های غیر قابل پیش بینی برای کشور به وجود می آید. من همیشه تاکید دارم باید از نیروهای جوان استفاده کرد اما الان امکان جذب در دولت نیست . کل دستگاه های حاکمیتی طی این سال ها ورودی نداشتند . امیدواریم هم دولت و هم مجلس تدبیر لازم را انجام دهند که این تنش جابه جایی که به بحران تبدیل می شود با هزینه کمتری اجرایی شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.