دکتر محمدرضا روئینی در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ درباره برخی خبرها مبنی بر کمبود داروهای بیماران هموفیلی و داروهای شیمی‌درمانی، گفت: در زمینه داروی بیماران هموفیلی مشکل کمبود نداریم. اما این داروها چون کاملا رایگان هستند و داروهای گران‌قیمتی هم محسوب می‌شوند، گاهی اوقات از داخل به خارج از کشور قاچاق می‌شوند و یا از چرخه توزیع قانونی در کشور گرفته شده و به شبکه غیرقانونی توزیع وارد می‌شود. بالاخره ممکن است به ندرت ببینیم که بیماری به اندازه نیازش دارو می‌گیرد، اما همه این داروهای مورد نیازش را مصرف نمی‌کند و قسمتی از دارویش را به دیگران می‌دهد.

 

وی افزود: گاهی هم می‌بینیم که نسخ جعلی در این حوزه وارد مجموعه می‌شود. البته در این زمینه وزارت بهداشت برای اینکه نسخه جعلی وارد سیستم نشوند، پرونده‌های بیماران خاص از جمله بیماران هموفیلی را در اختیار دارد و ما هم در داروخانه  باید نسخه به نسخه آنها را برای جلوگیری از این قضیه وارد سایت کنیم. بنابراین مشخص است که چه پزشکی نسخه نوشته، چه کسی بیمار است و چه تعداد دارو دریافت کرده است. یکی از علل ازدحام در داروخانه ۱۳ آبان هم انجام همین فرآیندهای کنترلی است که وزارت بهداشت دستور داده به ازای هر نسخه اعمال کنیم تا توزیع دارو قابلیت ردیابی داشته باشد.

روئینی تاکید کرد: در عین حال در زمینه داروی بیماران هموفیلی کمبودی نداریم. البته شاید گاهی داروخانه ۱۳ آبان به دلیل حجم بدهی به تامین کنندگان، این داروها را نداشته باشد، اما مراکز دیگر آنها را دارند. البته هنوز هم در مجموعه داروخانه‌های وابسته به ۱۳ آبان کمبود جدی در داروهای بیماران هموفیلی پیش نیامده است.

وی درباره داروهای شیمی‌درمانی نیز گفت: باید توجه کرد که اقلام داروهای شیمی‌درمانی بسیار متنوع و بسیار گران‌قیمت هستند. بنابراین طبیعی است که گاهی به علت بدهکاری نتوانیم این داروها را تامین کنیم، اما حداقل تا به حال کمبود این داروها موقتی بوده است. به عنوان مثال ممکن است داروخانه ۱۳ آبان این داروها را نداشته باشد، اما در جاهای دیگر داروی شیمی‌درمانی موجود بوده است که ما بیماران را به آنجا راهنمایی می‌کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.