شافعی: کسی در چارچوب وظایف خود عمل نمیکند
عصر امروز (دوشنبه) نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس اتاق بازرگانی ایران و اعضای دائمی شورا برگزار شد.
غلامحسین شافعی - رئیس اتاق بازرگانی ایران - در ابتدای این نشست اظهار کرد: آنچه در این شرایط ویژه حائز اهمیت است، این است که در داخل کشور باید چگونه رفتار کنیم تا بتوانیم در مقابل ناملایمات بیرونی کمککننده باشد. همچنین تاکید بر این است که در مقابل این ناملایمات و مشکلاتی که از بیرون تحمیل میشود، داخل را برای مقابله با این مشکلات آماده کنیم.
وی افزود: آنچه فعالان حوزه اقتصادی را بیشتر از فشارهای خارجی نگران میکند، فشارها و محدودیتهای داخلی است. اگر قرار است همه با هم به جنگ مشکلات برویم باید انتظار داشته باشیم که هر روز را در ارتباط با مسائل داخلی بهتر از روز گذشته بدانیم، اما واقعیت این است که همه فعالان اقتصادی در پایان هر روز دعا میکنند که صبح فردا با معضلات جدید روبهرو نشوند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: اصل قضیه این است که هر کجا مسئولان هستند، افراد غیرمسئول به جایشان تصمیم میگیرند و هیچکس به وظایف خود میدان عمل ندارد. در شرایط هرکجا میرویم میبینم که یک کمیته و کارگروه تشکیل شده که هرکس کار خود را میکند اما پاسخگو، مسئولی است که دخالت چندانی در تصمیمگیریها نداشته است؛ بنابراین استدعا و خواهش ما این است که هرکس در چارچوب وظایف خود عمل کند و مسئول پاسخگوی تصمیمات خود باشد.
شافعی ادامه داد: موضوع گرانفروشیها، احتکار و... این روزها داغ شده است. هیچکس مخالف اینکه خلافکار به اشد مجازات برسد، نیست. باتوجه به اینکه وزرات صنعت، معدن و تجارت کنترل قیمتها را بر عهده دارد و اگر موضوعات تعزیراتی را کسی برعهده دارد باید مسئولانه پاسخگو باشد، باید در مجموعه برنامهریزی در اجرا و عمل حضور داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در حال حاضر در بین فعالان اقتصادی افراد درستکار و بنکداری را میبینم که واقعا با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند. به طور مثال هفته گذشته خدمت استاندار اصفهان بودم. یک فعال اقتصادی از شهر کاشان به دلیل طلبهایی که داشته، اموالی را شناسایی و طلب میکند. دادگاه حکم میدهد که اموال باید در اختیار این فرد طلبکار قرار بگیرد. در آن اموال هشت تن چای ایرانی بوده که به حکم دادگاه به کارخانه خود منتقل میکند اما بعد به جرم احتکار به کارخانهاش مراجعه شده و هزار مسأله و مشکل برایش ایجاد شده است.
شافعی اظهار کرد: ما مرتب این بحث را میکنیم که باید درجه اعتماد در کشور بالا برود و یکی از راههای مقابله با مشکلات فعلی، این است که اعتماد در کشور بیشتر شود. از طرف دیگر با مسائلی در اجرا روبرو هستیم که اعتماد حداقلی را هم متزلزل میکند و این از مشکلات اساسی است. در اجرای عدالت هیچکس نه حق دارد و نه میگوید که عدالت نباید رعایت شود و این که خشک و تر با هم میسوزند، مشکلی است که بهویژه امروزه حسایت بالایی دارد.
وی افزود: بخاطر دستورالعملهای پیدرپی، افراد همیشه و هر لحظه نگرانند که بر این دستورالعملها اضافه شود. این باعث شده یک فعال اقتصادی در اجرای کار خود دچار تردید باشد و به دنبال این باشد که ببیند چه میشود و حرکتهای خود را متوقف کند که این امر به زیان کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با تغییر و تحولات جدید، اگر قرار باشد بنگاه تولیدی به وضع سابق خود کار کند، حداقل نیازمند سه برابر سرمایه در گردش نسبت به گذشته است. در استانها حد تعیین شده است که میتوانند تا این حد تصمیم بگیرند. اما در شرایط حال حاضر این حدی که قائل شدهاند، پاسخگوی و جوابگوی شرایط فعلی نیست که همکاری رئیس بانک مرکزی را میطلبد.
شافعی با اشاره به طرحی که در مورد ارز ۴٢٠٠ تومانی و تغییر کالای اساسی تصویب خواهد شد، گفت: ما فکر میکنیم از یارانهای که برای ارز داده میشود و کالا خریداری میشود، افراد دارا بیشتر استفاده میکنند تا آنهایی که احتیاج دارند. همچنین میزان مصرف دارو که مهمترین کالای استراتژیک ماست، خانوادههای برخودار بیشتر در دسترس دارند یا خانوادههای که روستایی هستند. مطمئناً خانوادههای برخوردار، یخچالهایشان برای دارو پُرتر است تا خانوادههای روستایی و نیازمند.
وی در پایان تاکید کرد: پیشنهاد ما به دولت، مجلس و بخش خصوصی این است که ارز ۴٢٠٠ تومانی حذف شود و یارانهها به برخوردارها تعلق نگیرد و امیدواریم که این اتفاق بیفتد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر