کانال تلویزیونی ار.ب.کا روسیه اعلام کرد: مونته نگرو، آلبانی، نروژ و اوکراین به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ۶ شرکت روسی شرکت کننده در ساخت پل کریمه ملحق شدند.

در بیانیه شورای اتحادیه اروپا آمده است: مونته نگرو و آلبانی دو کشور نامزد برای عضویت در اتحادیه اروپا، نروژ عضو محدوده اقتصادی اروپایی و اوکراین به بیانیه تحریم شرکت های روسی سازنده پل کریمه پیوستند. 

به گزارش ایرنا، شورای اتحادیه اروپا نهم مرداد ماه گذشته ۶ شرکت روسی مشارکت کننده در ساخت «پل کریمه» را به خاطر نقض تمامیت ارضی کشور اوکراین، به فهرست تحریم‌های ضدروسی خود اضافه کرد.

در مصوبه اتحادیه اروپا برای تحریم شرکت های روسی سازنده پل کریمه گفته شده است: در چارچوب تدابیر برای به رسمیت نشناختن تصرف شبه جزیره کریمه و سواستوپل از سوی روسیه، شورای اتحادیه اروپا احداث پل کریمه را به عنوان ادامه اقدامات برای خدشه دار کردن تمامیت ارضی و حق حاکمیت اوکراین می داند.

شرکت هایی که از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده اند شامل شرکت پل سازی «استروی گاز مونتاژ موست»، شرکت «واد»، کشتی سازی «زالیو»، شرکت «موستوترست»، انستیتو &#۳۹;گیپرواستروی موست» و شرکت «گازمونتاژ» می شوند.

پل کریمه (ویژه خودرو) متصل کننده منطقه کرچی در شبه جزیره کریمه به منطقه تامانسکی در استان کراسنادار در جنوب غربی روسیه روز ۲۶ اردیبهشت ماه توسط «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه افتتاح شد. 

اتحادیه اروپا و آمریکا از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو، به دلیل الحاق کریمه به روسیه، بسته های تحریمی متعددی علیه مسکو وضع کرده اند که تا امروز نیز ادامه داشته است.

اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بی پایانی دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کی یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس ها «کودتا» یاد می کنند، آغاز شده است.

مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کی یف زدند.

با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.

از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت ها و شرکت هایی که در کریمه فعالیت می کنند وضع کرده اند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.

اوکراین از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخوانند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه به اوکراین فشار بیاورند.

پوتین رئیس جمهوری روسیه تا امروز در تمامی مصاحبه ها گفته است که مسکو در خصوص بازپس دادن کریمه با هیچ کسی مذاکره نمی کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.