تغییر نام یا مفهوم‌سازی‌های جدید تاکتیکی است که هیئت حاکمه آمریکا بارها بعد از بدنام شدن یک سازمان یا زیر سوال رفتن اقداماتش از آن استفاده کرده است.  

از همین روست که بعد از شدت گرفتن انتقادات از شکنجه‌های «سیا» علیه مظنونان تروریسم در «گوانتانامو»، نام شکنجه به «روش‌های ارتقاءیافته بازجویی» تغییر داده شد یا بعد از افشا شدن آنکه هزاران نفر از جنایتکاران جنگی دنیا در مدرسه‌ای زیر نظر پنتاگون به نام «مدرسه قاره‌های آمریکا» تربیت شده‌اند، پنتاگون نام مدرسه را به «مرکز همکاری‌های امنیتی در نیمکره غربی» تغییر می‌دهد. 

تازه‌ترین اقدام در این راستا را وزارت خارجه آمریکا با تغییر نام سازمانی انجام داده که پیش‌قراول جنگ رسانه‌ای این کشور با دولت‌های ناهمسو با سیاست‌های آمریکا محسوب می‌شوند. 

نام «شورای مدیران خبررسانی» (بی‌بی‌جی) که با نام‌های دیگری چون «هیئت‌رئیسه سخن‌پراکنی» و «هیأت کارفرمایان پخش» هم شناخته می‌شد اکنون به «نمایندگی آمریکا در رسانه‌های جهانی» تغییر یافته است. 

«شورای مدیران خبررسانی»، نام سازمانی مشتمل بر تمامی آژانس‌های خبری دولت آمریکا است که «صدای آمریکا»، «رادیو فردا» و «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» زیر نظر آن فعالیت می‌کنند. 

پیشتر منابع خبری گزارش داده بودند کنگره آمریکا در صدد است با تقویت شبکه‌های فارسی‌زبان وابسته به دولت این کشور، جبهه جدیدی در تقابل‌جویی‌های «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با ایران باز کند. گزارش شده بود تقویت بی‌بی‌جی، یکی از محورهای این راهبرد را تشکیل می‌دهد. 

«جان اف‌ لنیسنگ»، مدیر عامل «بی‌بی‌جی» در بیانیه‌ای روز چهارشنبه هفته جاری که رسانه‌ها آن را پوشش نداده‌اند تغییر نام این سازمان را اعلام کرده است. 

در این بیانیه آمده است: «شورای مدیران خبررسانی به عنوان یکی از سازمان مستقل دولت آمریکا که هزاران روزنامه‌نگار، روایت‌گر و حرفه‌ای رسانه را به استخدام خود در آورده اکنون نامش را به "نمایندگی آمریکا در رسانه‌های جهانی" (USAGM) تغییر داده است.»

«لنسینگ» خاطرنشان کرده USAGM هم مانند بی‌بی‌جی، پنج شبکه را شامل می‌شود: صدای آمریکا، رادیو آزاد اروپا/رادیو آزادی، اداره پخش کوبا (تلویزیون و رادیوی مارتی)، رادیو آزاد آسیا و شبکه پخش خاورمیانه. 

«لنسینگ» در بخشی از بیانیه خود تمرکز بر مسائل مربوط به امنیت ملی و دیپلماسی عمومی آمریکا را یکی از محورهای تمرکز سازمان تحت امر خود خوانده است. 

* تجدید ساختار بی‌بی‌جی برای تمرکز بر ایران 

پیش از این منابع خبرگزاری گزارش داده بودند  کنگره آمریکا در صدد است با تقویت شبکه‌های فارسی‌زبان وابسته به دولت این کشور، جبهه جدیدی در تقابل‌جویی‌های «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با ایران باز کند. 

 المانیتور تیرماه سال جاری گزارش داد محور این راهبرد را تقویت سازمان «شورای مدیران خبررسانی» (BBG)  تشکیل می‌دهد.

قانونگذاران و مقام‌های دولتی از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در آمریکا از مدت‌ها پیش «شورای مدیران خبررسانی» (BBG)  را مورد انتقاد قرار داده و آن را در تأمین اهداف مدنظر دولت آمریکا ناکارآمد و غیرموثر ارزیابی کرده‌اند. 

سیاستمداران هر دو حزب آمریکا بر سر این اتفاق نظر داشتند که لازم است رسانه‌های دولتی که منابع مالی‌شان از مالیات‌های عمومی تأمین می‌شود هماهنگی بیشتری با منافع دولت این کشور داشته باشند. به همین سبب گزارش شده بود جمهوری‌خواهان دست به کار شده‌اند تا پوشش‌های رسانه‌های فارسی‌زبان را به سمت ضدیت بیشتر با روایت تهران سوق بدهند. 

در همین راستا، کمیته اعتبارات مجلس سنای آمریکا ماه گذشته طرحی ارائه کرد که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه این کشور را به همکاری با «شورای مدیران خبررسانی» (BBG)  برای تدوین برنامه‌هایی جهت مقابله با نفوذ ایران ملزم می‌کرد. در این طرح قانونی،  ردیف بودجه مشخصی هم برای مقابله با نفوذ رسانه‌ای ایران از طریق فضاسازی تبلیغاتی در نظر گرفته شده است.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.