حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عصر روز دوشنبه ۲۹ مردادماه در دومین نشست هم‌اندیشی «اجرای راهبردی دیپلماسی وحدت در جهان اسلام» که با حضور فعالان این عرصه در مجموعه ورزشی تلاش برگزار شد، با تبریک عید سعید قربان و با بیان اینکه امشب شب عرفه و زمان بازگشت به خداوند است، اظهار کرد: در جهان اسلام، راهبردهایی را برای رسیدن به وحدت دارد. اما اکنون جهان اسلام در شرایط تفرقه به سر می‌برد و ریشه آن تسلط نظام‌های سلطه بر مسلمانان است و متفکران در عالم سیاست، اقتصاد و غیره باید راه‌حل‌هایی را ارائه بدهند.

وی در ادامه با بیان اینکه تفرقه ایجاد شده در بین مسلمانان مانع رسیدن به وحدت می‌شود، گفت: ما باید برای رسیدن به وحدت کار و تلاش کنیم و هرگز نباید ناامید شویم گرچه عمده تفرقه جهان اسلام معلول علل خارجی است. جهان اسلام از نظر اقتصادی در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد حتی کشورهایی که نفت دارند نیز در آینده نزدیک با این مشکل روبه‌رو می‌شوند. ترامپ می‌گوید تا زمانی که این گاوها شیر می‌دهند آنها را می‌دوشیم. اما باید این را بدانید که صنعت نفت نیز روزی به پایان می‌رسد و باید از امروز به فکر جایگزین کردن برای آن باشیم چراکه اکثر کشورهای اسلامی با مسائل اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و این شرایط از ذات اسلام نیست بلکه قالباً در قرن‌های گذشته جهان اسلام جایگاه اقتصادی بالایی داشته است. حتی پیشرفت غرب نیز در چند قرن اخیر مدیون دانشمندان جهان اسلام است.

ربیس موسس اتحادیه جهانی تقریب‌نهاد فعالان اقتصادی ادامه داد: این نقشه نوشته شده استکبار است و ناشی از نفوذ استکبار در جهان اسلام است. آنها جنگ‌های داخلی را به راه انداختند تا توانایی مسلمانان خنثی شود و به فکر تعارض منافع غربی‌ها نیفتند. راه‌حلی که در رسیدن به دیپلماسی وحدت می‌توانیم به کار ببریم، یکپارچه‌سازی سیاسی و اقتصادی مسلمانان است. ما باید صندوق، بانک و بازار مشترک را راه‌اندازی کنیم.

مصباحی مقدم تصریح کرد: امروز جهان غرب هم تحت تاثیر اندیشه‌های حاکم دچار مشکل شده است. ما نمی‌توانیم غرب را الگوی پیشرفت خود قرار بدهیم. حاکمیت دلار بر عرصه اقتصاد جهانی موجب دوام آمریکا بر جهان شده است. باید این اهرم قدرت گرفته شود و دلار را از مناسبات اقتصادی جهان حذف کنیم.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین زاهدی - رییس موسس اتحادیه جهانی تقریب‌نهاد اندیشمندان دانشگاهی - با بیان اینکه اعتماد و اتحادسازی یکی از بحث‌های مهم در عرصه دیپلماسی وحدت است، گفت: بزرگترین مولفه اتحاد در حوزه اجتماعی از جمله اعتماد ملت به ملت، ملت به دولت، دولت به ملت، زیرساخت‌هایی دارد که باید فراهم شود. تمام تلاش استکبار این است که اعتماد را از مردم به دولت کم کند و براساس بی‌اعتمادی ایجاد شده ضربات خود را به ملت بزند.

وی ادامه داد: از مؤلفه‌های مهم اتحاد، وحدت است. در وحدت اصول مشترک بین مذاهب اسلامی را پررنگ کنیم و بر آن تاکید داشته باشیم. نقش عالمان دینی در این عرصه بسیار مهم است و باید شبکه سرمایه اجتماعی جهان اسلام را گسترش بدهیم. باید از اندیشمندان و دانشمندان و کسانی که در حوزه فناوری کار کرده‌اند، بهره ببریم.

رییس موسس اتحادیه جهانی تقریب‌نهاد اندیشمندان دانشگاهی ادامه داد: شبکه دانشگاهیان، اندیشمندان و تاثیرگذاران حوزه علم و فناوری را در جهان اسلام ایجاد کنیم و برای محکم‌کاری از جایزه‌های علمی همچون پیامبر اعظم، خوارزمی و... استفاده کنیم تا ارتباط محکمی بین مجمع جهانی و دانشگاه‌های داخلی و سایر کشورها ایجاد کنیم و به وحدت برسیم. حرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند در رسیدن به وحدت تاثیرگذار باشد. توجه به فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها می‌تواند در عرصه مسائل اجتماعی برای رسیدن به وحدت تاثیرگذار باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.