حمید خالقی توضیح داد: این روزها مهریه، مردان زیادی را راهی زندان ها کرده است چرا که در صورت مطالبه زن و حکم دادگاه، مرد باید تا ریال آخر مهریه را پرداخت کند.

این قاضی دادگاه خانواده خاطرنشان کرد: مهریه باید ارزش مالی داشته باشد، قابل تملک باشد، مجهول و مبهم نباشد و مرد توانایی انجام آن کار را داشته باشد به طور مثال بال مگس، دست و پای شوهر، ۱۰۰ متر از قله دماوند، یک گردبند طلا که وزن، قیمت و عیار آن مشخص نشده و هزار بار سفر به کربلا با پای پیاده از جمله مهریه‌هایی است که از نظر دادگاه ارزشی ندارد و دادگاه براساس نظریه کارشناسان در این موارد مهر المثل تعیین می کند.

 مستشار دادگاه تجدیدنظر استان کرمان به مهریه های عجیبی که تعیین شده است اشاره کرد و گفت: مواردی از جمله ۱۰ راس آهوی وحشی، ۵۰۰۰ مرجان دریایی و حفظ دیوان حافظ برای زوج بی‌سواد از جمله مهریه‌هایی است که توسط زن تعیین شده و با این که مرد پیش از ازدواج پذیرفته اما حالا توانایی و قدرت انجام چنین کارهایی را ندارد و در توان مرد نیست. به طور مثال یک حکم در اجرای احکام دادگستری استان کرمان در حال اجرا است که در آن شوهر موظف به کتابت قرآن به میزان ۱۳۶۵ بار با خط خوش برای زوجه است.

 

وی خطاب به آقایان در شرف ازدواج گفت: با شنیدن آمار زندانیان مهریه که در استان کرمان حدود ۴۰۰۰ نفر هستند به نظر می رسد ضرب المثل کی داده و کی گرفته در بحث مهریه این روزها تبدیل به افسانه شده است و آقایان باید دقت کنند که سند ازدواج سند رسمی است و زن هر زمان مهریه خود را مطالبه کند مرد باید تا ریال آخر آن را پرداخت کند.

وی اظهار کرد: در دین مبین اسلام و در احادیث ذکر شده است همسران مایه آرامش یکدیگر هستند  اما متاسفانه در سال های گذشته مهریه های سنگین  مردان زیادی را راهی زندان ها کرده و آرامش در خانواده ها نیز کمرنگ شده است. در تعیین مهریه حداقل و حداکثری وجود ندارد و می تواند از یک ریال تا میلیارد ها ریال  به عنوان مهریه تعیین شود اما مسئله مهم این است که مرد باید در حد توانایی مالی خود مهریه تعیین کند تا در آینده در صورت مطالبه زن با مشکل مواجه نشود.

خالقی با اعلام اینکه مهریه باید به گونه ای تعیین شود که در توان پرداخت مرد باشد و شانیت زن نیز لحاظ شود، افزود: مهریه های سنگین نشان دهنده بی اعتمادی زن و شوهر به یکدیگر است اما گاهی  برخی افراد با بیان اینکه مهریه و تعیین آن یک عرف صوری است جوانان را ترغیب به قبول مهریه سنگین می کنند  در حالی که این موضوع می‌تواند برای آینده جوانان خطرناک باشد.

مستشار دادگاه تجدید نظراستان کرمان گفت: متاسفانه بعضی ها تصور می‌کنند که مهریه های سنگین نشانه ی عشق پسر به دختر، ضامن تداوم و خوشبختی دختر، نشانه عزت، حرمت و شخصیت دختر و موجب اعتماد به نفس دختر و مایه فخر و مباهات وی است در صورتی که تصور اشتباهی است.

خالقی به باور غلط مردم در خصوص  اینکه  مهریه هرچه که تعیین شده باشد مرد فقط ۱۱۰ سکه پرداخت می‌کند اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه مجلس و براساس قانون مهریه هر چه قدر باشد فقط زن تا ۱۱۰ سکه می‌تواند تقاضای بازداشت مرد را داشته باشد و در صورتی که مرد ۱۱۰ سکه را پرداخت کند برای مابقی مهریه دیگر زن نمی تواند تقاضای بازداشت کند ولی مرد باید تا آخرین میزان مهریه را پرداخت کند.

قاضی دادگاه تجدید نظر استان کرمان با اعلام اینکه مهریه بالا می تواند یکی از عوامل طلاق باشد گفت: خانواده ها سعی کنند با راهنمایی و کمک به زوج های جوان در تصمیم گیری،  مهریه را براساس واقعیت و در حد متعارف تعیین کنند و چشم و هم چشمی را کنار بگذارند.

وی یادآور شد: مهریه عبارت است از مالی که به مناسبت عقد نکاح، مرد ملزم به پرداخت آن به زن است و می تواند پول نقد، طلا، ملک و یا حتی آموزش هایی شامل آموزش قرآن، خیاطی، کامپیوتر و نقاشی و .. باشد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.