روسیه:امضای کنوانسیون خزر موفقیتی برای۵ کشوراست
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی رئیس جمهوری روسیه امروز در واکنش به پرسش خبرنگاران در خصوص مهمترین دستاورد نشست آکتائو گفت: امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، پاداش بیش از یک دهه تلاش و کار بود.
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه یادآورشد که حل و فصل برخی مسائل خزر نیاز به تلاش بیشتر دارد اما پایه و اساس حقوقی برای این دریا ایجاد شده و روند مذکورپاداش تلاش های کشورهای ساحلی خزر در طول بیش از ۱۰ سال است.
**لاوروف: کشورهای ساحلی خزر به تعهدات خود در کنوانسیون پایبند می مانند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت که اطمینان دارد کشورهای ساحلی خزر به تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون رژیم حقوقی پایبند خواهند ماند.
وی که با خبرنگاران گفت وگو می کرد، افزود: دریای خزر یک پهنه آبی ویژه بوده و در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به این موقعیت اشاره شده است.
لاوروف بر مخالفت با هرگونه استقرار نیروی نظامی خارجی در دریای خزرتاکید کرد و یادآورشد که هیچ شکی نداریم که سران کشورهای ساحلی خزر که این سند (کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر) را امضا کردند و در آن چنین تعهدی مورد تاکید قرار گرفته است، مسئولانه رفتار کرده و از واقعیت امر اطلاع کامل داشتند.
**استاندار استراخان: امضای کنوانسیون موفقیت بزرگی بود
استاندار استان آستراخان در ساحل دریای خزر امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را موفقیت بزرگی خواند و ادامه داد: مذاکرات برای تعیین نظام حقوقی دریای خزر بیش از 20 سال بطول انجامید.
به گزارش تارنمای روسی آستراخان 24، آلکساندر ژیلکین که در هیات روسی شرکت کننده در اجلاس آکتائو به سرپرستی پوتین رئیس جمهوری روسیه شرکت داشت درباره کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر گفت: این سندی متوازن و سنجیده است که بر اساس توافق جمعی پنج کشور ساحلی تنظیم شده و هیچ یک از طرف ها درباره آن مساله ای ندارند.
وی با بیان اینکه روسیه با امضای این سند هیچ چیزی را از دست نمی دهد، اظهار داشت: برعکس وضعیت تنظیم حقوقی تمام مسائل خزر مشخص می شود.
ژیلکین گفت: تعیین مرزهای دریایی و محدوده های اقتصادی در دریای خزر از جمله این مسائل است و بدون شک مساله عدم حضور نیروهای خارجی در این دریا هم حل شده است.
استاندار آستراخان همچنین به مسائل زیست محیطی خزر اشاره کرد و توضیح داد: در کنوانسیون رژیم حقوقی خزر مسئولیت کشورهای ساحلی دربرابر این مسائل تعیین شده است. در این سند به حفظ منابع طبیعی و نه فقط ماهیان خاویاری اشاره شده است.
کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و چند توافقنامه پنج جانبه از اسنادی بودند که روز گذشته در پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر در اکتائو قزاقستان امضا شد.
پس از 22 سال بحث و گفت وگو در قالب 52 نشست گروه کاری سرانجام دیروز در پنجمین نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر، کنوانسیون حقوقی این دریا امضا شد تا این پهنه آبی با ماهیت منحصر بفردش به دریای صلح و دوستی تبدیل شود.
می توان گفت امضای کنوانسیون رژیم حقوقی گام مهمی بود که برداشته شد و به مذاکرات 21 ساله در این خصوص خاتمه داد.
امضای این کنوانسیون بی شک پایان همه مذاکرات و اقدامات در خزر نیست و در واقع نقطه عطف و آغازین برای اجرای تفاهمات، نظارت بر اجرا و همچنین شروع مذاکرات برای امضای موافقت نامه های جدید و ضروری به حساب می آید.
چرا که در این کنوانسیون تحدید حدود بستر و زیر بستر و همچنین تعیین خطوط مبدا و شیوه های آن صورت نگرفته است و به موافقت نامه های جداگانه در آینده موکول شده است که مقامات پنج کشور امیدوارند در آینده نزدیک این مسائل نیز حل و فصل شود.
کلیدی ترین نکته این کنوانسیون را می توان، انحصار حضور و دریانوردی هرگونه شناور صرفا با پرچم یکی از کشورهای ساحلی و همچنین ممنوعیت حضور و عبور نیروهای نظامی بیگانه و غیر ساحلی دانست که ایران و روسیه به آن توجه خاص داشتند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر