یورونیوز گزارش داد، براساس سند درز کرده روسی با عنوان «مذاکره کنترل تسلیحات» که در اختیار نشریه پولتیکو قرار گرفته، در جریان نشست دو طرف که ۱۶ ماه ژوئیه در هلسینکی برگزار شد، پوتین به رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد کرده تا بر اساس توافقی پنج ساله موضوع کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در قالب معاهده‌ای به نام «شروع دوباره» به جریان بیندازند.

سند روسی حاوی مجموعه‌ای از زمینه‌هایی است که دو کشور می‌توانند با هدف کاهش خطرات توسعه سلاح‌های هسته‌ای با یکدیگر همکاری کنند. این سند هدف از این همکاری را بازسازی اعتماد از دست رفته میان دو کشور عنوان کرده است.

جزئیات بیشتری که در این سند ارائه شده نشان می‌دهد که آقای پوتین علاقمند است تا دو کشور روسیه و آمریکا همچون گذشته بر اقدامات سنتی خود در مورد کنترل سلاح‌های هسته‌ای متمرکز شوند.

همچنین سند فاش روسی نشان می‌دهد که رئیس جمهوری روسیه از همتای آمریکایی خود خواسته تا با توجه به تجربه حاصل از تنش‌های رخ داده در شرق اروپا اقدام‌های لازم را بری جلوگیری از رویارویی نظامی یا تداخل تحرکات نظامی دو کشور در اروپا انجام دهند.  پوتین لازمه موفقیت در این خصوص را افزایش اعتماد میان دو طرف از طریق افزایش شفافیت نظامی عنوان کرده است.

روسیه همچنین پیشنهاد داده که در ابتدای امر با بهره‌گیری از توان کارشناسان امر، انواع سلاح‌های هسته‌ای دو طرف شناسایی و راهکارهای کنترل آنها ارائه شود و سپس با برگزاری نشست‌هایی در سطح معاون رئیس جمهوری و معاونان وزرای خارجه دو کشور موضوع برقراری «ثبات استراتژیک» از جمله مساله پیچیده سوریه مورد بحث قرار گیرد.

روسیه همچنین از آمریکا خواسته تا نشست‌هایی تکمیلی را نیز با حضور رؤسای جمهوری و وزرای دفاع دو کشور برگزار کنند.

جان رود، معاون وزیر دفاع آمریکا در ماه ژوئیه تأیید کرد که برگزاری نشست‌هایی با عنوان «ثبات استراتژیک» در حال برنامه‌ریزی و زمانبندی است.

نخستین دور از مذاکرات رسمی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در خصوص مسایل مهم دو جانبه و جهانی، ۱۶ ماه ژوئیه و در شهر هلسینکی، پایتخت فنلاند برگزار شد. جلسه دو رهبر قدرتمند جهان بیش از دو ساعت به طول انجامید و با شرکت در یک ضیافت ناهار به پایان رسید. هر دو رئیس جمهوری پس از این نشست به رسانه‌ها گفتند که گامی بزرگ برای حل مساثل فیمابین برداشته شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.