گزارش CNN از سرنوشت فرش ایران پس از تحریمها
صنعت فرش ایران یکی از مهمترین حوزههای اقتصادی این کشور است که هزاران نفر در آن کار میکند و برای کشور میلیونها دلار درآمد دارد. اما حالا تصمیم جدید ترامپ مبنی بر خروج از توافق هستهای، این بخش از بازار را تهدید به مرگ کرده است.
ذولانوری یکی از راه اندازان کارگاه تولید فرش در شیراز این رابطه گفت: «نیمی از بافندگان فرش باید به دنبال راه جدیدی برای کسب درآمد باشند.»
اما پیامدهای این موضوع در اقتصاد ایران هم حس خواهد شد. سنم وکیلی عصو یک پژوهشگاه در لندن چنین نظری دارد: «اقتصاد، صنعت فرش ایران واقعا مهم است. از لحاظ تاریخی این صنعت در ایران بسیار قدرتمند است و افراد زیادی در آن کار میکنند.»
بعد از لغو تحریمها در دوران ریاست جمهوری اوباما در سال ۲۰۱۶، بین مارس ۲۰۱۷ و ژانیوه ۲۰۱۸ ایران از طریق صادرات ۳۳۶میلیون دلار فرش فروخت و در این میان ایران بیشترین صادرات فرش را به ایالت متخده داشته.
ذوالانوری که خانواده او برای ۶ نسل فرش بافتهاند ایده بسیار خوبی در رابطه با وضعیت آینده دارند چراکه آنها پیش از این هم این اوضاع را تجربه کردهاند.
تا پیش از سال ۲۰۱۰ این خانواده سالانه ۳۵۰۰متر مربع فرش برای آمریکا تولید میکردند. او در این رابطه گفت: «بعد از تحریمها تولیدات ما به شدت کاهش پیدا کرد.»
آنها در این مدت از روشهای مختلفی برای دور زدن تحریمها استفاده کردند اما سرانجام در سال ۲۰۱۶ وضعیت دوباره خوب شد. او گفت: «واقعا دوره خوبی بود، ما شروع به تولید فرشهای بزرگتر کردیم و فروش ما به ۲هزار متر مربع رسید.»
در واقع تجارت با آمریکا بسیار خوب شده بود و این خانواده ۲۰ درصد فرش های خود را به این کشور میفروختند.
اکنون، ممکن است همه اینها برای یک بار دیگر نابود شوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر