رضا ریاحی با اشاره به تخصیص ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات به ایثارگران در سال ۱۳۹۶ گفت: تخصیص این تسهیلات منجر به ایجاد شغل برای ۶۵۰۰ نفر از ایثارگران عزیز شد. در سال ۱۳۹۷ نیز پرداخت وام‌ها از نخستین روز کاری فروردین‌ماه آغاز شد و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام‌های روستایی، مشاغل خانگی و سایر وام‌ها از طریق صندوق اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران اختصاص پیدا کند.

وی با بیان اینکه ۷۵۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مربوط به وام‌های روستایی است، گفت: ایثارگران عزیز می‌توانند با مراجعه به سامانه «کارا» به آدرس http://kara.mcls.gov.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و پس از ارائه طرح شغلی خود در این سایت، بر روی گزینه ایثارگری کلیک کنند. پس از بررسی این طرح‌ها توسط نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران و تأیید آن، ایثارگران از طریق سامانه کارا به بانک عامل که یکی از بانک‌های کشاورزی، بانک توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید است، معرفی می‌شوند تا تسهیلات را دریافت کنند.

مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در خصوص مبلغ وام‌های روستایی گفت: مبلغ این وام‌ها در مناطق روستایی تا سقف ۵۰ میلیون تومان با سود ۶ درصد و مناطق روستایی مرزی تا سقف ۵۰ میلیون تومان با سود چهار درصد خواهد بود. همچنین اعتبارات ویژه‌ای برای طرح‌های ملی پیش‌بینی شده است و در صورتی که این طرح‌ها تأیید شوند امکان تخصیص وام ۶ درصدی تا مبلغ ۱۵ میلیارد تومان نیز وجود خواهد داشت.

ریاحی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا پایان تیرماه بیش از ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات توسط صندوق اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران ارائه شده است، افزود: با تخصیص این تسهیلات تاکنون ۲۶۰۰ شغل ایجاد شده است. همچنین طبق تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان تاکسیرانی به امضا رسیده است مقرر شده تا برای ۵ هزار نفر از ایثارگران وام ۲۰ میلیونی با سود ۴ درصد اختصاص یابد تا این عزیزان نسبت به خرید تاکسی اقدام کنند.

وی یکی از طرح‌های پیش روی صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران را برخط کردن سیستم درخواست وام و ارائه مدارک توسط ایثارگران دانست و گفت: با این کار ایثارگران می‌توانند درخواست‌های خود برای دریافت وام را بدون مراجعه حضوری و با استفاده از اینترنت ثبت کنند.

مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران افزود: در حال حاضر و تا پیش از برخط شدن سیستم، ایثارگران می‌توانند با مراجعه به بنیاد شهید و امور ایثارگران محل پرونده، طرح شغلی خود را ارائه کنند و در صورت نیاز آموزش‌ها و مشاوره شغلی لازم را برای راه‌اندازی شغل خود دریافت کنند. طرح مورد نظر پس از نهایی شدن برای ستاد صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران ارسال می‌شود و صندوق نیز پس از بررسی و مشخص شدن بانک عامل، حداکثر ظرف مدت دو روز موضوع را به اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ابلاغ می‌کند و بنیاد استان نیز ایثارگر را به بانک عامل معرفی خواهد کرد.

ریاحی به انجام مذاکرات با بانک شهر برای امضای قرارداد با این بانک اشاره کرد و گفت: در پی این هستیم که با امضای این قرارداد زمینه اعطای وام به ایثارگران با میزان یارانه کمتر نسبت به سال ۱۳۹۶ را فراهم کنیم.

وی در انتها با اشاره به ماهیت حقوقی مستقل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، خواستار تخصیص ردیف بودجه مستقل برای این صندوق توسط مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه‌وبودجه شد و گفت: در برنامه ششم توسعه تخصیص ۱۰ درصد تسهیلات خوداشتغالی بانک‌ها به صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران ذکر شده است و بر همین اساس باید مبلغ این طرح نیز در بودجه پیش‌بینی شود. همچنین کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور در تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۳۹۶ شامل دریافت مبالغی از بانک‌ها می‌شوند و صندوق نیز می‌تواند همانند این نهادها از این امکان بهره‌مند شود که امیدواریم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.