بررسی تازه ترین آمار تجارت خارجی از صادرات و واردات غیرنفتی نشان می دهد، ایران در ۳ ماهه نخست سال جاری در مجموع ۳۱۵ میلیون و ۴۹۴ هزار دلار به کشورهای عضو اتحادیه اروپا کالا صادر کرده است که کشورهای ایتالیا، آلمان و اسپانیا بیشترین حجم صادرات ایران را در این مدت پذیرا بوده اند. 

همچنین میزان واردات ایران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک میلیارد و ۹۲۶ میلیون و ۳۶ هزار دلار بوده است که کشورهای آلمان، فرانسه و هلند بیشترین صادرات به ایران را و در مقابل کشورهای اسلواکی، بلغارستان و اسلوونی نیز کمترین صادرات به ایران را داشته اند.

ایتالیا

بر این اساس؛ ایتالیا از میان ۱۰۰ کشور عمده مقصد صادرات ایران با دریافت ۲۹۴ هزار و ۴۲۰ تن کالا به ارزش ۱۴۴ میلیون و ۲۸۷ هزار دلار در رتبه ۱۳ قرار دارد.

این میزان صادرات نشان می دهد صادرات به ایتالیا در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۶۵.۶۶ و از نظر ارزشی ۶۴.۳۱ درصد رشد داشته است.

همچنین واردات از ایتالیا در این مدت ۳۴ هزار و ۵۱۵ تن به ارزش ۲۵۶ میلیون و ۸۷۱ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۵.۲۱ و از نظر ارزشی ۱۳.۲۷ درصد کاهش داشته است.

آلمان

آلمان نیز با دریافت ۱۴ هزار و ۲۰۶ تن به ارزش ۵۹ میلیون و ۱۸۱ هزار دلار در رتبه ۲۱ قرار گرفته است که این ارقام نشان می دهد صادرات به آلمان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۹.۷۴ درصد رشد و البته از نظر ارزشی ۱۵.۰۳ درصد کاهش داشته است.

واردات از این کشور به میزان ۲۱۳ هزار و ۹۷۱ تن به ارزش ۵۷۲ میلیون و ۵۳۵ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۵.۷۴ درصد رشد و از نظر ارزشی ۱۰.۶۰ درصد کاهش داشته است.

اسپانیا

اسپانیا با قرار گرفتن در رتبه ۳۰ میزبان ۱۲ هزار و ۹۳۱ تن کالا به ارزش ۳۲ میلیون و ۱۶۷ هزار دلار از ایران بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۵۲.۱۷ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۱.۸۶ درصد افزایش داشته است.

ایران در این مدت میزبان ۱۲۸ هزار و ۴۱۰ تن کالا از اسپانیا به ارزش ۱۱۷ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۵.۸۶ و از نظر ارزشی ۲۸.۰۷ درصد رشد داشته است.

بلژیک

همچنین ۲۴ هزار و ۴۸۱ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون و ۶۷۹ هزار دلار از ایران به بلژیک صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱.۳۲ درصد رشد و از نظر ارزشی ۱۰.۲۳ درصد کاهش داشته است که از این حیث بلژیک در رتبه ۳۳ کشورهای عمده مقصد صادرات ایران قرار می گیرد.

واردات از بلژیک در سه ماهه ابتدایی سال به میزان ۱۳ هزار و ۹۶۵ تن به ارزش ۱۴۸ میلیون و ۶۸۴ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۷۲.۲۵ درصد کاهش و از نظر ارزش ۲۵.۲۸ درصد رشد داشته است.

هلند

هلند نیز با دریافت ۱۴ هزار و ۲۸۶ تن کالا به ارزش ۱۵ میلیون و ۵۳ هزار دلار در رتبه ۳۸ قرار گرفته است. این ارقام نشان می دهد صادرات به هلند در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۴۰.۱۰ و از نظر ارزشی ۲.۱۲ درصد رشد داشته است.

همچنین واردات از این کشور در این مدت ۳۹۴ هزار و ۱۵۸ تن به ارزش ۲۲۳ میلیون و ۴۲۵هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۵۲.۷۸ و از نظر ارزشی ۳۷.۷۰ درصد کاهش داشته است.

بلغارستان

بلغارستان با قرار گرفتن در رتبه ۴۲ میزبان ۱۲ هزار و ۹۱۹ تن کالا به ارزش ۱۲ میلیون و ۴۰۶ دلار از ایران بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۷۷.۷۹ و از نظر ارزشی ۵۳.۴۲ درصد افزایش داشته است.

در این مدت از بلغارستان هزار و ۶۳۳ تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۹۱۸ هزار دلار وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۹۴.۹۳ و از نظر ارزشی ۶۴.۶۷ درصد کاهش داشته است.

رومانی

همچنین ۱۱ هزار و ۱۲۵ تن کالا به ارزش ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار از ایران به رومانی صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۴۰.۰۱ و از نظر ارزشی ۱۸.۰۵ درصد کاهش داشته است که از این حیث رومانی در رتبه ۴۴ کشورهای عمده مقصد صادرات ایران قرار می گیرد.

واردات از رومانی در این مدت به میزان هزار و ۱۹۸ تن کالا به ارزش ۱۱ میلیون و ۷۶۰ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۰.۸۸ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۲.۲۸ درصد افزایش داشته است.

یونان

یونان نیز با دریافت ۷ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار دلار در رتبه ۵۵ قرار گرفته است. این ارقام نشان می دهد صادرات به هلند در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۴۷.۷۷ و از نظر ارزشی ۱۱.۲۵ درصد رشد داشته است.

در این مدت ۵ هزار و ۴۹۳ تن کالا به ارزش ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از یونان به کشور وارد شده که نسبت به سه ماهه نخست سال قبل از نظر وزنی ۳۱.۲۱ و از نظر ارزش ۲۷.۸۴ درصد رشد داشته است.

لهستان

لهستان در این مدت ۷ هزار و ۸۹۴ تن کالا به ارزش ۵ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار از ایران دریافت کرده است که از این حیث در رتبه ۶۱ قرار دارد. صادرات ایران به لهستان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۷۲.۷۷ درصد رشد و از نظر ارزشی ۸.۲۵ درصد کاهش داشته است.

واردات از لهستان در این مدت به میزان هزار و ۷۷۱ تن کالا به ارزش ۱۱ میلیون و ۶۹۹ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۳.۴۰ درصد و از نظر ارزشی ۱۶.۰۹ درصد کاهش داشته است.

اتریش

اتریش با قرار گرفتن در رتبه ۶۲ میزبان هزار و ۲۶۴ تن کالا به ارزش ۵ میلیون و ۳۸۰ دلار از ایران بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۷۳.۳۲ و از نظر ارزشی ۱۶۵.۷۹ درصد افزایش داشته است.

میزان واردات از اتریش نیز در این مدت ۱۲۴ هزار و ۴۵۲ تن کالا به ارزش ۹۳ میلیون و ۲۶ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۹۹.۱۶ و از نظر ارزش ۲۳.۲۲ درصد افزایش داشته است.

اسلوونی

اسلوونی نیز با دریافت ۴ هزار و ۸۸۱ تن کالا به ارزش ۵ میلیون و ۲۵۲ هزار دلار دلار در رتبه ۶۳ قرار گرفته است. این ارقام نشان می دهد صادرات به هلند در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۰۵.۵۰ و از نظر ارزشی ۸۷.۸۲ درصد رشد داشته است.

واردات از این کشور به میزان هزار و ۳۱۲ تن کالا به ارزش ۳ میلیون ۴۹۰ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۸۳.۴۳ و از نظر ارزشی ۶۴.۹۷ درصد کاهش داشته است.

فرانسه

همچنین هزار و ۸۵۸ تن کالا به ارزش ۴ میلیون و ۸۰۴ هزار دلار از ایران به فرانسه صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۹۶.۷۰ و از نظر ارزشی ۵۲.۸۴ درصد کاهش داشته است که از این حیث فرانسه در رتبه ۶۴ کشورهای عمده مقصد صادرات ایران قرار می گیرد.

واردات از این کشور در این مدت ۲۴ هزار و ۹۰۶ تن به ارزش ۲۸۳ میلیون و ۲۸۸هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۲.۱۳ و از نظر ارزشی ۱۱.۴۲ درصد کاهش داشته است.

سوئد

سوئد با قرار گرفتن در رتبه ۶۸ میزبان ۸۹۱ تن کالا به ارزش ۲ میلیون و ۸۷۶ دلار از ایران بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۲.۳۵ و از نظر ارزشی ۳۶.۸۵ درصد کاهش داشته است.

در این مدت ۱۳ هزار و ۶۷۹ تن کالا به ارزش ۹۴ میلیون و ۵۳۲ هزار دلار از سوئد به کشور وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۵.۱۵ درصد رشد و از نظر ارزشی ۵۶.۳۳ درصد کاهش یافته است.

مجارستان

مجارستان نیز با دریافت ۶ هزار و ۱۵۰ تن کالا به ارزش ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار دلار دلار در رتبه ۷۱ قرار گرفته است. این ارقام نشان می دهد صادرات به مجارستان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۸۷۳.۲۶ و از نظر ارزشی ۲۴۱.۴۳ درصد رشد داشته است.

در این مدت ۳ هزار و ۹۴۸ تن کالا به ارزش ۶ میلیون و ۳۶۲ هزار دلار از مجارستان به کشور وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۵۱.۳۸ و از نظر ارزشی ۱۴.۷۶ درصد رشد داشته است.

دانمارک

دانمارک در این مدت ۳۹۶ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۴۸۳ هزار دلار از ایران دریافت کرده است که از این حیث در رتبه ۷۴ قرار دارد. صادرات ایران به دانمارک در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۰.۹۲ و از نظر ارزشی ۶۲.۲۲ درصد کاهش داشته است.

واردات از دانمارک نیز در این مدت به میزان ۳ هزار و ۹۰۹ تن کالا به ارزش ۶۵ میلیون و ۷۲۵ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲.۶۰ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۲۱.۶۴ درصد رشد داشته است.

اسلواکی

اسلواکی با قرار گرفتن در رتبه ۷۷ میزبان ۱۸۴ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۳۴۲ هزار دلار از ایران بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۸۹.۵۰ و از نظر ارزشی ۶۴.۱۳ درصد کاهش داشته است.

در این مدت هزار و ۷۶۴ تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۵ هزار دلار از این کشور وارد کشور شده که نسبت بع مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۱۱.۸۱ و از نظر ارزش ۳۱.۰۴ درصد رشد داشته است.

پرتغال

پرتغال نیز با دریافت هزار و ۵۲۸ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۲۷۹ هزار دلار دلار در رتبه ۷۸ قرار گرفته است. این ارقام نشان می دهد صادرات به پرتغال در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۶۵.۴۶ و از نظر ارزشی ۶۴.۳۹ درصد رشد داشته است.

واردات از پرتغال در این مدت به میزان ۲ هزار و ۶۱۴ تن کالا به ارزش ۴ میلیون و ۵۰۴ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۶.۶۶ درصد رشد و از نظر ارزشی ۱۹.۵۱ درصد کاهش داشته است.

جمهوری چک

جمهوری چک در این مدت ۵۲۹ تن کالا به ارزش ۹۰۶ هزار دلار از ایران دریافت کرده است که از این حیث در رتبه ۸۳ قرار دارد. صادرات ایران به جمهوری چک در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۶۷.۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۱۳.۳۲ درصد افزایش داشته است.

همچنین ۵ هزار و ۱۶۰ تن کالا به ارزش ۸ میلیون و ۳۴۸ هزار دلار از این کشور به ایران وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۵.۶۷ درصد رشد و از نظر ارزشی ۱۷.۳۵ درصد کاهش داشته است.

قبرس

همچنین ۲ هزار و ۱۲۷ تن کالا به ارزش ۵۹۷ هزار دلار از ایران به قبرس صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۳۹۶.۶۶ و از نظر ارزشی ۷۱.۵۵ درصد رشد داشته است که از این حیث قبرس در رتبه ۹۰ کشورهای عمده مقصد صادرات ایران قرار می گیرد.

در این مدت ۱۹ هزار تن کالا به ارزش ۱۱ میلیون و ۲۱ هزار دلار از قبرس به ایران وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۹.۹۹ و از نظر ارزشی ۷۲.۹۴ درصد رشد داشته است.

تراز تجاری منفی یک میلیارد و ۶۰۹ میلیون دلاری

به گزارش مهر، تراز تجاری ایران با کشورهای اتحادیه اروپا رقمی در حدود یک میلیارد و ۶۰۹ میلیون دلار است که نشان می دهد در این دوره عملکرد قابل دفاعی در حوزه صادرات به کشورهای اتحادیه اروپا نداشته ایم.

به گفته مسئولان یکی از دلایل این میزان شکاف تجاری به بحث نیازهای تکنولوژیک ما باز می‌گردد، زیرا در حال حاضر حداقل در تجارت رسمی ۸۰ درصد صادرات کشورهای اروپایی به ایران را کالاهای تکنولوژیک تشکیل می‌دهند.

گفتنی است؛ به طور کلی صادرات غیرنفتی ایران در سه ماهه اول سال‌جاری ۱۱ میلیارد و ۶۱۸ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۵.۵۸درصد افزایش داشت. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.