سیدمحمدرضا دربندی در حاشیه برگزاری پنجمین نشست کمیته ساماندهی کاغذ مطبوعات با حضور نماینده وزارت صنعت، معدن، تجارت و با تشکیل کارگروه تخصصی تعیین قیمت و حجم وارداتی برگزار شد

ضمن قرائت نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اعلام مرجعیت معاونت مطبوعاتی در خصوص تایید ثبت سفارش متقاضیان ارز دولتی برای واردات کاغذ مطبوعات، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گزارشی از فعالیت‌های انجام گرفته در هفته گذشته ارائه کرد.

به گفته سخنگوی کمیته ساماندهی کاغذ مطبوعات «تایید ثبت سفارش دو روزنامه توسط یکی از نمایندگان شرکت‌های تولید کاغذ خارجی، پیشنهاد حضور نمایندگانی از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، درخواست انتشار گزارش کامل تمام ثبت سفارشات انجام شده در حوزه کاغذ مطبوعات از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی، تلاش برای ارائه تسهیلات ریالی با سود کم به مطبوعات، درخواست جلوگیری از صادرات هر نوع کاغذ تولید داخل و یا وارداتی از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.

وی افزود: مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت در اولین فرصت، فهرست کامل متقاضیان واردات کاغذ که سفارش خود را ثبت کرده اند به تفکیک میزان و نوع کاغذ وراداتی، تعداد درخواست‌های گشایش اعتبار شده و درخواست‌های در صف انتظار را برای بررسی آماده و در اختیار کمیته قرار دهد.

براساس اعلام وی، نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند ثبت سفارش های انجام شده در حوزه کاغذ، اعلام کرد: تا کنون ۳۴۰هزار تن کاغذ ثبت سفارش شده که در تلاش هستیم با همکاری بانک مرکزی و گزارش آماری سامانه جامع تجارت، جزئیات نهایی از این ثبت سفارش ها را به اطلاع عموم برسانیم تا مشخص شود این میزان درخواست در چه مرحله ای قرار دارد و چه میزان از این درخواست ها اجرایی و عملیاتی شده است.

مهندس اسفندیاری در ادامه همچنین از تایید افزایش نیافتن قیمت واردات برای درخواست های جدید خبر داد و گفت: بالغ بر ۱۰ میلیون دلار برای شرایط ثانویه وارداتی در نظر گرفته ایم.

دربندی یادآور شد: در پاین این نشست، مقرر شد کمیته‌ای تخصصی متشکل از نمایندگان «واردکنندگان، مطبوعات و نمایندگی برخی شرکت‌های خارجی» جهت بررسی درخواست‌های ارائه شده به کمیته و همچنین درخواست‌های منتظر تایید در وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف تعیین سقف قیمت و حجم واردات متقاضیان تشکیل دهند.

همچنین مقرر شد نخستین نشست برای بررسی درخواست‌های موجود دوشنبه اول مرداد ساعت ۱۵برگزار شود.

به گزارش ایرنا، با توجه به کمبود کاغذ مطبوعات، نشریات و حوزه کتاب و نشر و از سویی نوسانات قیمت ارز در بازار، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بررسی و حل مشکلات واردات کاغذ،اقدامات مختلفی از جمله برگزاری چندین نشست با اعضای انجمن و اتحادیه تولیدکنندگان و مصرف کنندکان کاغذ برگزار کرده و جلسات و نشست هایی نیز با اهالی و مدیران مسئول نشریات و مطبوعات داشته است تا راهکارها و پیشنهادات ارائه شده از سوی این افراد را نیز جمع آوری کند.

در ادامه، نشست اول با نمایندگان ۶ موسسه مطبوعاتی بزرگ کشور برگزار و راهکارهای مطرح جمع بندی و مقرر شد که در اسرع وقت اجرایی شوند.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین اظهار نظر خود هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت و گو با خبرنگاران از برخورد با احتکارکنندگان کاغذ خبر داد و گفت: هم اکنون کمبود کاغذ در کشور نداشته و به اندازه کافی به صورت داخلی و وارداتی این کالا تامین و هزینه های لازم تخصیص یافته است.

همچنین در پی افزایش بی‌رویه قیمت کاغذ در روزهای اخیر، وزیر ارشاد در نامه‌ای به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت ورود مؤثر ارگان‌های نظارتی را به موضوع کاغذ ضروری خواند.

صالحی در این نامه علاوه بر تاکید بر رفع موانع موجود در اجرای مصوبه دولت در رابطه با تخصیص ارز حمایتی به کاغذ، بر اهمیت حمایت از فعالان پرشمار صنعت نشر و مطبوعات، ورود مؤثر ارگان‌های نظارتی را به موضوع کاغذ خواستار شد.

وی همچنین با اشاره به ادامه روند کم کاری برخی وارد کنندگان کاغذ درخصوص توزیع و ارائه این کالا به بازار و فروش به مصرف کنندگان، خواستار شناسایی و برخورد جدی با احتکارکنندگان کاغذ مطبوعات و حوزه نشر شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.