ماتیس خواستار معافیت برخی کشورها از قانون تحریمها علیه روسیه شد
آسوشیتدپرس گزارش داد، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در بیانیهای به تاریخ ۲۰ ژوئیه عنوان کرد: روسیه باید بابت رفتار "تجاوزگرانه و بیثبات کنندهاش" تاوان بپردازد اما نباید مجازات شامل حال همپیمانان آمریکا یا کشورهای دیگری شود که واشنگتن در حال توسعه روابطش با آنها است.
این اقدام ماتیس همزمان با نگرانیهای فزاینده درباره اعمال تحریم علیه هند و کشورهای آسیایی دیگری که واشنگتن برای ارتباط نزدیکتر با آنها تلاش میکند اما سابقه خرید سلاح از روسیه را دارند، صورت میگیرد.
به طور خاص کشور هند بزرگترین وارد کننده سلاح در جهان بوده و چندین دهه است که برای دستیابی به تجهیزات نظامی و دانش کارشناسی نظامی به روسیه متکی است.
این کشور اخیرا با روسیه بر سر خرید سیستمهای دفاع هوایی اس – ۴۰۰ وارد مذاکره شده است.
ماتیس در نامهای به جان مککین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا از قانونگذاران آمریکایی که مشغول تهیه لایحه جامع سیاست گذاری دفاعی هستند خواست به وزارت خارجه آمریکا اجازه دهند در صورتی که پای منافع راهبردی در روابط با کشورهایی که در حال رفتن به سمت ارتباطات نزدیکتر با آمریکا هستند اما همچنان وابستگی تجهیزاتی به روسیه دارند در میان باشد، آنها را از تحریمهای مربوط به روسیه معاف کند.
ماتیس در نامهاش تصریح کرد: روسیه باید بابت رفتار "تجاوزگرانه و بیثبات کنندهاش" و همچنین تداوم اشغالگری غیرقانونیاش در اوکراین عواقبی را دچار شود. اما همچنان که ما هزینههای لازم و موجه را برای روسیه به سبب "رفتار شرورانهاش" اعمال میکنیم، همزمان الزامی ضروری وجود دارد که از آسیب ناخواسته چشمگیر به منافع راهبردی ملی و بلندمدتمان اجتناب کنیم.
این درخواست ماتیس در حالی مطرح شده که وی و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در حال برنامهریزی برای سفر به دهلی نو به منظور یکسری مذاکرات بلندپایه برای ماه سپتامبر هستند.
همزمان بسیاری از قانونگذاران دو حزب اصلی آمریکا خواهان تشدید تحریمها علیه روسیه بعد از نشست جنجالی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین، همتای روسیهای خود شدهاند.
سال گذشته قانونگذاران آمریکایی با هدف مجازات روسیه به بهانه تلاش برای تضعیف دموکراسی غربیها قانونی را تحت عنوان "مقابله با دشمنان آمریکا از طریق قانون تحریمها" یا به اختصار "کاتسا" تصویب کردند.
براساس قانون کاتسا هر موجودیتی که با دولت روسیه و یا بخشهای نیمه دولتی یا خصوصی این کشور در حوزههای دفاعی و اطلاعاتی تعامل کند، مشمول تحریمهای اقتصادی خواهد شد.
ماتیس اظهار کرد: اعمال معافیتهای مناسب برای قانون کاتسا به کشورها اجازه میدهد روابط امنیتی نزدیکتر با آمریکا برقرار کرده و از اتکا به تجهیزات نظامی روسیه فاصله بگیرند.
هند در این میان برای خرید سلاحهایش در حال روی آوردن هرچه بیشتر به آمریکا و فرانسه است.
ماتیس گفت: اکنون مساله اصلی این است که آیا آمریکا میخواهد شرکایش در مناطق مهم تقویت کند و یا آنها را به حال خود رها کند تا گزینه دیگری به جز رفتن به سراغ روسیه نداشته باشند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر