یک منبع فلسطینی به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفته است که جنبش حماس با طرح مصر مبنی بر آشتی ملی و تشکیل دولت وحدت ملی در عرض پنج هفته موافقت کرده و نهایی شدن این طرح منوط به موافقت فتح است.

این منبع فلسطینی که در جریان مذاکرات قاهره قرار داشته و خواستار عدم افشای نامش شده به خبرگزاری آناتولی گفته است که مصر منتظر نظر «محمود عباس» است.

طبق این گزارش، طرح مصر شامل رفع تحریم‌ها از غزه به خصوص بازپرداخت حقوق کارمندان فلسطینی به طور کامل و پرداخت بودجه وزارتخانه‌هاست. مبنای تعداد و اسامی کارمندان نیز به پیش از به قدرت رسیدن حماس در غزه و جدا شدن این منطقه از تسلط تشکیلات خودگردان در سال ۲۰۰۷ باز می‌گردد.

همچنین وزرای فعلی می‌توانند به کار خود ادامه دهند و سوخت‌رسانی به ایستگاههای برق‌رسانی نیز بدون پرداخت مالیات باید صورت گیرد. مصر در نظر دارد طی پنج هفته اقدام به تشکیل دولت وحدت ملی کند.

«خلیل الحیه» نائب‌رئیس جنبش حماس در نوار غزه که هفته گذشته در رأس هیأتی وارد قاهره شد درباره معیارهای حماس برای ازسرگیری آشتی با فتح به خبرنگاران گفت: آشتی با لغو تحریم‌ها علیه نوار غزه آغاز می‌شود؛ این اقدام، یک جنایت ملی و انسانی است و هماهنگی با رژیم اشغالگر در کرانه باختری و نیز هماهنگی در محاصره غزه برای هر فلسطینی «ننگ» محسوب می‌شود.

در ۱۹ مارس گذشته محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان تهدید به اتخاد مجموعه مجازات‌های مالی و قانونی علیه نوار غزه کرد و به تبع این تهدید، پرداخت کارمندان تشکیلات خودگردان در نوار غزه را به تأخیر انداخت و در ماه می با کم کردن ۳۰ درصد آن، این حقوق پرداخت شد.

تعداد کارمندان تشکیلات خودگردان در نوار غزه حدود ۵۸ هزار نفر است و از آنجایی که کنترل نهادهای نوار غزه در دست حماس است تشکیلات خودگردان در پرداخت حقوق کارمندان کارشکنی‌هایی دارد.

عباس در ماه آوریل گذشته نیز مجازات‌های دیگری از قبیل بازنشسته کردن جمعی کارمندانش در نوار غزه، کاستن از برق واردتی به نوار غزه و کم کردن از ارجاع بیماران این منطقه به خارج برای درمان اعمال کرده بود. محاصره غزه وارد دوازدهمین سال خود شده است و اوضاع انسانی آن به شدت وخیم است.

اراده‌ی دو طرف برای آشتی ملی

در تاریخ دوم جولای گذشته، روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی نوشته بود که «محمود عباس» به «سلام فیاض» نخست‌وزیر سابق تشکیلات خودگردان، پیشنهاد بر عهده گرفتن دوباره پست نخست‌وزیری را داده و او نیز به شرط داشتن اختیارات کامل و تلاش برای پایان اختلافات با حماس این پیشنهاد را پذیرفته است.

تلاش‌ها برای آشتی میان میان فتح و حماس پس از 11 سال اختلاف، با درخواست بسیاری از گروههای فلسطینی و احزاب مختلف برای پایان این تنش همراه شده است. گروههای فلسطینی در 14 ماه ژوئن گذشته با تشکیل کمپینی اختلاف میان دو گروه اصلی فلسطینی را بر خلاف منافع فلسطین دانسته و از دو طرف خواستند به آشتی ملی روی بیاورند.

جنبش فتح و حماس در اکتبر سال گذشته میلادی نیز جهت تشکیل دولت وحدت ملی به توافق دست یافتند و قرار شد تا ماه دسامبر همکان سال این دولت شکل گیرد، اما هرگز چنین توافقی به منصه ظهور نرسید و دو طرف یکدیگر را به نقض توافق متهم کردند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.