قرار است نفت را به روسیه بفروشیم و کالا بگیریم؟
وی میگوید: تا هنگامی که جزئیات بیشتری دراینباره منتشر نشود نمیتوان قضاوت کرد که آیا این توافق به نفع ایران خواهد بود یا نه، چون سؤالات بیجواب زیادی دراینباره وجود دارد.
تهاتر نفت در برابر کالا به طور کلی چیز بدی نیست و میتواند برای یکسری از کالاهای موردنیاز کشور با هر کشوری که مایل به این توافق باشد، خواه روسیه، خواه هند یا چین انجام شود، اما اینکه دایره این کالاها چه باشد، اینکه حجم توافق چقدر باشد، چه کسی آنها را انتخاب کند و موارد متعدد دیگر است که میتواند خوب یا بدبودن یک توافق را مشخص کند.
درباره تهاتر نفت در برابر کالا با روسیه هم به دلیل اینکه جزئیات بیشتری منتشر نشده نمیتوانیم بگوییم این توافق چگونه است. آیا اصلا امکان عملیاتیکردن آن وجود خواهد داشت؟ فرض کنیم درباره یک توافق بزرگ تهاتر نفت و کالا با روسیه صحبت میکنیم. چگونه قرار است این نفتها به روسیه منتقل شود؟ آیا اصلا قرار است نفت به روسیه منتقل شود یا مانند آنچه روسها پیش از این دوست داشتند، قرار است بازاریابی آن به روسها سپرده شود. اگر این حالت دوم صحیح است، آیا به این فکر کردهایم که بازاری که به روسیه میسپاریم بعدا امکان بازگشتش وجود خواهد داشت یا نه؟
نرسی قربان تأکید میکند: همه اینها که گفتم سؤالاتی هستند که بر پایه فرضیاتی شکل گرفتهاند و بدون ارائه اطلاعات بیشتر توسط روسیه یا وزارت نفت ما، نمیتوان صحتوسقم این فرضیات و متعاقب آن، بجابودن یا نبودن این سؤالات را سنجید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر