حجت الاسلام سید محمد حسینیان، امام جمعه دامغان، در خطبه نماز جمعه پانزدهم تیر ماه گفت: «گاهی دانشجویانی که از شهر‌های دیگر می‌آیند، شهر ما را خراب می‌کنند. من برای رئیس دانشگاه‌ها متاسفم که نمی‌توانند مباحث فرهنگی، چون حجاب و عفاف را حفظ کنند. البته دانشجویان متدین هم برای برخورد با آن‌ها حرکت کرده و طومار جمع کردند. من از همین‌جا به رئیس دانشگاه‌ها هشدار می‌دهم که اگر نتوانند بی‌حجابی و بی‌عفتی را در دانشگاه‌ها و شهر ما کنترل کنند، جوانان ما آتش به اختیار وارد عرصه خواهند شد».

نگرانی دانشجویان

اعضای انجمن اسلامی دانشگاه دامغان به اظهارنظر‌های امام جمعه شهرواکنش نشان داده و بیانیه‌ای خطاب به او منتشرکردند.در بخشی از این بیانیه آمده است: به یقین حاصل این رویکرد، جز بنا گذاشتن شالوده تهدید و ارتکاب تعرض بیش از پیش به دانشجویان نخواهد بود.

در بخش دیگری از این بیانیه، دانشجویان با گلایه از سکوت مسئولان دانشگاه نسبت به اظهاراتی از این قبیل و عدم توجه استقلال هویت دانشگاه می‌گویند: دانشجویان دانشگاه دامغان شهروندان شهر دامغان محسوب می‌شوند، با جدا کردن آنان از مردم دامغان چه نتیجه‌ای جز اختلاف و نزاع میان شهروندان خواهیم داشت؟ برای دانشجویان پذیرفته شده نیست که شخصی همچون امام جمعه شهر که می‌بایست خطبه‌هایش وحدت بخش تمامی اقشار جامعه باشد، آنان را غریبه خطاب کند. ما ایرانی هستیم، برادر و خواهر دینی یکدیگریم و هر تقسیم‌بندی دیگری را که وحدت جامعه را خدشه‌دار کند کنار می‌زنیم. از شما تعجب می‌کنیم که با صحبت‌های عده اندکی که خود را نماینده دانشجویان معرفی می‌کنند و کلامشان آغشته به تهمت به دیگران است و با مبالغه درمورد اوضاع حجاب دانشجویان سخن می‌گویند، این‌گونه دانشجویان را بی‌عفت خطاب کنید و آنان را به ترویج فساد در شهر متهم سازید! همان طور که پیش‌تر بیان شد دانشگاه جایگاه تنوع عقاید و تفاوت‌های فرهنگی است و از صحبت‌های گروهی اندک و خاص نمی‌توان تمام حرف دانشجویان را استنتاج نمود. پس آیا زمان آن فرا نرسیده تا بعد از سال‌ها برای یک بار هم که شده به دانشگاه بیایید و خود پای صحبت جوانان دانشجو و مشکلات بی‌شمار آن‌ها بنشینید؟!

دانشجویان در پایان بیانیه خود، ضمن دعوت از امام جمعه شهر برای گفتگو و تعامل با دانشجویان، تاکید می‌کنند: برای یک بار هم که شده به دانشگاه بیایید و با دغدغه‌های دانشجویان روبه‌رو شوید و ببینید امروز حجاب برای آن‌ها در اولویت مشکلات است یا اوضاع نابسامان اقتصادی و بازار کار! ببینید دانشجویان بدحجابی را عامل فساد می‌دانند یا فقر و فاصله طبقاتی را؟!

بی تفاوتی مسئولان دانشگاه

مهدی حسینخانی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه دامغان در گفتگو با خبرنگار ایرنا، درباره اینکه پیش از این نیز با دانشجویان برخورد شده است یا نه، می‌گوید: بله. پیش از این نیز دانشجویان سابقه آزار و اذیت و برخورد را داشتند. حتی در سال ۹۴ دانشجویان کمپین امنیت تشکیل دادند تا مسئولان شهر برای تأمین امنیت آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهند. اما با کارشکنی از سوی برخی اشخاص و نهاد‌ها مواجه شدیم و کمپین به هدفی که دنبال می‌کرد، دست نیافت.

او ادامه داد: هرچند بعد از تجمعات برای مدتی، مزاحمت‌ها کم شد، اما هیچ گاه قطع نشد. بلوار پژوهش شهر دامغان که دانشگاه در آن واقع شده است، یکی از محل‌های اصلی آزار و اذیت دانشجویان اعم از دختر و پسر است.

این دانشجوی دانشگاه دامغان در پاسخ به اینکه تاکنون مسئولان دانشگاه اقدامی در راستای بهبود این وضع انجام داده‌اند یا نه، توضیح داد: ما از رئیس دانشگاه خواستیم برای تامین امنیت دانشجویان با نیروی انتظامی همکاری کنند و کیوسکی در خیابان تعبیه کنند، اما رئیس دانشگاه اعلام کرد نهایتا می‌توانند نیروی گشت در خیابان قرار دهند که آن هم تاثیر چندانی نداشت.

حسینخانی ادامه می‌دهد: برخی می‌گویند شاید مزاحمت‌ها به دلیل پوشش نامناسب دانشجویان دختر باشد، در حالی که این شرایط برای دانشجویان با پوشش‌های مختلف ازجمله چادر هم رخ داده است. یا اینکه حراست دانشجویان در پاسخ به اعتراض دختر‌ها می‌گوید، اگر زنان خوبی بودید تا دیر وقت بیرون نمی‌ماندید که این اتفاق رخ دهد. علاوه بر این، اخیرا گروهی موتورسوار برای یکی از اعضای شورای مرکزی ما که از قضا آقاست، مزاحمت ایجاد می‌کنند و در این حادثه دوست ما آسیب دید و منجر به از دست دادن ترم تحصیلی جاری‌اش شد.

آتش به اختیاری بی‌قانونی نیست

او در واکنش به اظهارات اخیر امام جمعه دامغان می‌گوید: ایشان به جای آنکه به موضوع امنیت شهر بپردازد، دانشجویان را عامل فساد شهر می‌داند و دانشجویان را به اقدام «آتش به اختیار» تهدید می‌کند. در حالی که رهبری تاکید کردند آتش به اختیاری بی‌قانونی نیست، بلکه کار تمیز فرهنگی است. بنابراین، نباید با کلام تهدیدآمیز مطرح شود و نباید استقلال دانشگاه از سوی افراد خارج از آن زیر سوال برود.

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه دامغان در پاسخ به اینکه به نظر شما این‌گونه برخورد‌ها با دانشجویان سازمان یافته بوده است یا نه، گفت: ما اطلاعاتی از هویت افرادی که مزاحمت ایجاد می‌کنند، در اختیار نداریم.

فرماندار دامغان: اجازه برخورد با دانشجویان را نمی‌دهیم

علی اصغر مجد، فرماندار دامغان در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره اظهارات اخیر امام جمعه و صحبت‌های دانشجویان مبنی بر ایجاد ناامنی برای دانشجویان و آزار و اذیت آن‌ها طی سال‌های اخیر می‌گوید: برخورد با دانشجویان به هر دلیلی از جمله حجاب صحت ندارد.

او ادامه می‌دهد: درباره امنیت دانشجویان جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. دامغان شهرستان فرهنگی است و ۱۷ هزار دانشجو دارد که بخشی از این شهر هستند.

فرماندار دامغان درپاسخ به اینکه می‌توانید به دانشجویان اطمینان دهید که تهدیداتی مبنی بر اقدام خودسرانه در حوزه حجاب جدی نخواهد بود، توضیح می‌دهد: تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است و ما اجازه چنین کاری را به هیچ فردی نمی‌دهیم. قطعا با دانشجویان و مسئولان دانشگاه جلسه و گفت‌وگویی خواهیم داشت تا نگرانی‌ها را رفع کنیم.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.