آمریکا تحریم شرکت چینی مرتبط با ایران را لغو کرد
وزارت بازرگانی آمریکا عصر دیروز این شرکت را مجاز دانست به سبب پراخت جریمه ۴۰۰ میلیون دلاری به خزانه آمریکا از امروز به فعالیت تجاری خود با شرکت های آمریکایی و یا هر کشوری از جهان ادامه دهد.
۲۹ خرداد امسال بود که سنای آمریکا این شرکت را به سبب سرپیچی از فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور برای فروش مجدد تراشه های فوق پیشرفته به ایران و کره جنوبی بار دیگر مورد تحریم قرار داده بود.
بر اساس طرح سناتورهای آمریکایی، مجازات ها علیه ZTE باید برگردانده شود و آژانس های دولتی آمریکا نباید از این شرکت یا شرکت هوآوی دیگر شرکت مخابراتی چینی تجهیزات خریداری کنند.
آن طرح، همچنین نهادهای دولتی آمریکا را از اعطای وام به هوآوی، ZTE و شعبات و شرکت های تابعه آنها منع می کند.
البته پیشتر دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۶ این شرکت چینی را به فروش کالاهایی حاوی قطعات ساخت آمریکا به ایران و کره شمالی برای دور زدن تحریم ها متهم و آن را تحریم کرده بود.
با این وجود دونالد ترامپ ۲ ماه قبل در توییتی تایید کرد که دولتش با این شرکت که مقر اصلی آن در شهر «شنژن» Shenzhen چین است، توافق رسیده است تا با پرداخت این جریمه ۴۰۰ میلیون دلاری و استخدام یک مامور آمریکایی برای نظارت بر الزامات قانونی و سیاست های داخلی و انجام تغییرات اساسی در تیم مدیریتی اش، فعالیت های خود را با شرکت های آمریکایی از سر گیرد.
ماه گذشته بود که خبرگزاری فرانسه اعلام کرد ZTE از زمانی که واشنگتن شرکت های آمریکایی را به مدت هفت سال از فروش اجزای سخت افزاری و نرم افزاری مهم به این شرکت منع کرد، در معرض ورشکستگی بوده است.
به گونه ای که متعاقب تصویب اصلاحیه جدید سنای آمریکا، سهام این شرکت مخابراتی در نخستین ساعات کاری خود در ۲۹ خرداد تا بیش از ۲۰ درصد سقوط کرد و البته این سهام از دو ماه قبلتر نیز تا ۶۰ درصد ارزش خود را از دست داده بود.
خود ZTE که ۸۰ هزار کارمند دارد، اذعان داشت که تحریم های آمریکا با «متوقف» کردن عملیات اصلی این شرکت احتمال ورشکستگی آن را افزایش داده است.
البته بعد از تعیین شراط جدید از سوی کاخ سفید برای ZTET، ارزش سهام این شرکت به تدریج بهتر شد و البته هنوز به حالت نخست خود باز نگشته است.
شبکه های فیبرنوری این شرکت به اجزای آمریکایی و فروش فرامرزی انبوه گوشی های هوشمند ارزان قیمت آن نیز به تراشه ها و سیستم های اندرویدی آمریکایی وابسته هستند. از جمله این شرکت های آمریکایی می توان به اینتل، شرکت تجهیزاتی تگزاس، برواد کام و کالکوم اشاره کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر