واکنش ها به پخش تلویزیونی اعتراف تعدادی از فعالان اینستاگرامی از جمله یک دختر نوجوان به نام مائده هژبری همچنان ادامه دارد. این واکنش ها که از چند روز گذشته در فضای مجازی و از میان کاربران شبکه های اجتماعی آغاز شده بود، در روزهای اخیر فعالان فرهنگی و مدیران دولتی را نیز به میدان آورد. در آخرین مورد از واکنش های مربوط به این اتفاق، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در صفحه توییتری خود به پخش اعتراف‌های این دختر نوجوان از صدا و سیما، اعتراض کرد و نوشت:«پخش اعترافات در تلویزیون نیازمند مقررات تقنینی است. سلیقه یک قاضی و یا مجری پخش نباید معیار باشد. اتفاقات مکرر، نیاز به قانون را جدی‌تر می‌کند.»

پخش سخنان متهمان و افشای هویت آنها پیش از برگزاری دادگاه و یا نهایی شدن احکام آنان، سابقه ای طولانی در صدا و سیما دارد. پیش از این نیز در برهه های مختلف، برخی از چهره های سیاسی و فرهنگی که به عنوان متهم مطرح بودند در مقابل دوربین صدا و سیما مجبور به سخن گفتن شده اند و این سخنان از تلویزیون پخش شده است.

البته مدتهاست که دلسوزان نظام پیگیر تصویب مقرراتی از طرف مجلس شورای اسلامی هستند که مانع این اقدام صدا و سیما شود. بسیاری از وکلا معتقدند در ماجرای پخش مستند «بیراهه» چندین بی قانونی رخ داده است. نخست اینکه پخش اعترافات تنها پس از قطعی شدن حکم و با حکم قضایی مجاز است . بر اساس شواهد و آنچه که مسوولان انتظامی در روزهای اخیر گفته اند، حکمی برای مائده هژبری صادر نشده و او بعنوان متهم جلوی دوربین رفته است. نکته دوم مورد اعتراض حقوقدانان این است که هژبری نوجوان زیر سن قانونی یعنی هجده سال است و نباید اعترافاتش پخش می شده است.

توئیت وزیر فرهنگ و ارشاد خطر نبود قانون شفاف و صریح درباره پخش اعتراف تلویزیونی متهمان را متذکر می شود. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.