نشریه نشنال در گزارشی به پیشینه فعالیت‌های سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پرداخت.

در این گزارش آمده است: پیشینه ژنرال سلیمانی که اهل روستایی فقیرنشین در استان کرمان در ایران است، سبب نمی‌شود وی فوراً هدف خشم آمریکا قرار بگیرد، اما چند دهه فعالیت او در سطح مقامات بلندپایه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، خشم آمریکا را برانگیخته است.

سلیمانی در سال 1979 کمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران زادگاهش را ترک کرد. او سریعا به یکی از افراد وفادار و متعهد به آیت‌الله روح‌الله خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد. سلیمانی سپس به سپاه پاسداران که از زمان انقلاب تا به امروز کارش حفاظت از انقلاب ایران است، پیوست.

جنگ ایران و عراق (از 1980 تا 1988 ) جایی بود که سلیمانی در آن شروع به رشد کرد. کار اولیه او انتقال آب برای خطوط مقدم جبهه بود. از او به سبب شجاعتش در جنگ ستایش می‌شد. همچنین گزارش‌هایی در این باره منتشر شده است که او طی جنگ زخمی شد.

سامی العسکری می‌گوید در زمانی که رئیس کارکنان نوری مالکی، نخست‌وزیر سابق عراق بود، چندین بار با ژنرال سلیمانی ملاقات داشت. او خاطر نشان کرد با وجود مقام سرلشکری سلیمانی در نیروی قدس سپاه پاسداران، وی "هرگز با او در لباس اونیفورم دیدار نداشت، بلکه سلیمانی همواره لباس غیرنظامی می‎پوشید و هیچکس او را با عنوان سرلشکر خطاب نمی‎کرد، بلکه او را تنها «حاجی سلیمانی» می‎خواندند."

العسکری می‌گوید بخشی از قدرت این سردار ایرانی از این موضوع نشأت می‌گیرد که او سبب می‎شود دیگران احساس مهم بودن کنند. او زمانی که با شما سخن می‌گوید "اینگونه به نظر می‌آید که از شما می‌خواهد توصیه‌ها یا نقطه نظرتان را بیان کنید. این روش اوست. این سبب می‌شود شما احساس کنید که شما با او در یک رده قرار دارید."

العسکری -که بارها با او دیدار داشته است- همچنین گفت با آن که او زبان عربی را می‌داند، در ملاقات‎هایش تنها به زبان فارسی صحبت می‌کند.

 آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از ژنرال سلیمانی به عنوان "شهید زنده انقلاب" یاد کردند.

از اواخر دهه 1990، ژنرال سلیمانی در نیروی قدس خدمت کرده است، جایی که ذهنیت راهبردی و تفکر خلاقانه‎ او به عاملی مهم و حیاتی در تحکیم حضور ایران از لبنان گرفته تا عراق تبدیل شد. اما طی سال‌های پس از اشغال عراق توسط آمریکا بود که حاجی قاسم در سطح بین‌المللی مطرح شد. این تهدید به اندازه‌ای بزرگ شد که ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده وقت نیروهای آمریکایی در عراق، او را یک «واقعاً شرور» (!) توصیف کرد.

یک مقام آمریکایی نیز در وصف این ژنرال ایرانی به نیویورکر گفته است: "او جنگ در سوریه را یک‌تنه اداره می‌کند."

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.