تحلیل واشنگتن تایمز از سخنان روحانی در سفر به سوئیس
دن بویلان (Dan Boylan) گزارشگر امنیت ملی این روزنامه آمریکایی در مطلبی نوشت: روز سه شنبه کشمکش ها میان تهران و دولت ترامپ بالا گرفت. رئیس جمهوری ایران که برای مذاکره بر سر حفظ توافق هسته ای به سوئیس سفر کرده است، قصد آمریکا برای ضربه به تولیدات نفتی ایران را مردود دانست و گفت که ایران تنها در صورتی در توافق هسته ای باقی خواهد ماند که به نفع اقتصاد این کشور باشد.
وی با اشاره به تهدیدات نفتی ترامپ گفت: «این ها اظهاراتی اغراق آمیز هستند که هیچگاه اجرایی نخواهند شد. چنین سناریویی به این معناست که آمریکا در نقض آشکار قوانین بین المللی، در تلاش برای اعمال سیاست های امپریالیستی خود است.»
آقای روحانی در کنفرانس خبری خود در سوئیس افزون بر آن چه برخی در قالب تهدیدی تلویحی به توان تهران در جلوگیری از صادرات نفتی در منطقه تعبیر کردند، گفت که «آمریکا هیچگاه نمی تواند درآمدهای نفتی ایران را قطع کند.»
وی افزود: «این نادرست وغیرعاقلانه است که تصور کنیم روزی تمام کشورهای تولیدکننده قادر به صادرات نفت مازاد خود باشند، اما ایران نتواند نفت صادر کند.»
دولت آمریکا هفته جاری از راه اندازی کمپینی برای متوقف کردن حیاتی ترین صادرات ایران خبر داد و گفت که از تمام خریداران حوزه انرژی ایران می خواهد تا ماه نوامبر (آبان) تامین کننده جدیدی برای خود پیدا کنند.
عربستان سعودی گفته که می کوشد خلا ایجاد شده را رفع کند اما برخی از تاجران نفتی تردید دارند که به این سادگی ها بتوان صادرات نفتی ایران را جایگزین کرد.
واشنگتن تایمز در ادامه به جانبداری یک دیپلمات ارشد چینی از ایران اشاره کرد و نوشت: لو کنگ (Lu Kang) سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه با بیان این که «چین همواره با تحریم های یکجانبه مخالفت می کند» گفت: پکن و تهران روابط دوستانه ای دارند.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: رویدادهای اخیر موجب شد که روز سه شنبه باردیگر شاهد افزایش قیمت نفت باشیم؛ بهای نفت خام سبک آمریکا برای نخستین بار در سه سال گذشته به بشکه ای ۷۵ دلار رسید.
تحلیلگران صنعتی ارشد شرکت خدمات مالی چند ملیتی مورگان استنلی در آمریکا پیش بینی کرده اند که قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ از آن چه پیش تر پیش بینی شده بود، ۷.۵۰ دلار بیشتر شده و به بشکه ای ۸۵ دلار برسد.
ایران با صادرات نزدیک به ۲ میلیون بشکه نفت خام در روز، سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است.
تهدیدات واشنگتن بویژه در خصوص صنعت نفت ایران که چین، هند،کره جنوبی و ترکیه همگی به آن وابسته هستند، هم دوستان و هم دشمنان آمریکا را نگران کرده است.
مقام های آمریکایی می گویند که اطمینان خاطر دارند منابع نفتی جهان قدرت لازم برای رفع خلا حاصل از تحریم ایران را دارد. ترامپ در همین راستا فشارها را بر عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت جهان و سازمان اوپک برای افزایش میزان تولید، تشدید کرده است.
برایان هوک (Brian Hook) مدیر بخش برنامه ریزی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که «تمرکز ما بر این است تا در کوتاه ترین زمان ممکن کشورهای بیشتری را با سیاست به صفر رساندن واردات نفت از ایران، با خود همراه کنیم. ما همچنین با تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت برای تضمین ثبات بازار همکاری خواهیم کرد.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر