آذری جهرمی:در قانونگذاری نباید تعصب داشته باشیم
وزیر ارتباطات با بیان اینکه یک فاسد اقتصادی در این شرایط کشوری یک ستون پنجمی است، گفت: شرایط حال حاضر جوانان خوب نیست و این حال با اصلاح قانونگذاری خوب خواهد شد.
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دومین همایش ملی جوانان و قانونگذاری که امروز (دوشنبه، ۱۱ تیرماه) در سالن مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، گفت: شاید برخی جوانان گمان کنند با جابهجا شدن اشخاص یا مسائل بین نسلی مشکلات کشور حل خواهد شد اما مشکل کشور در عدم مدیریت صحیح است لذا جدا از ضرورت به کارگیری جوانان نباید جامعه را به دو قطبی پیر و جوان تبدیل کرد و با ایجاد چنین نظامی افراد کارآمد را از رده خارج کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در خصوص موضوع جوانان و قانونگذاری افزود: نمیتوان از اقدامات مبتکرانه مرکز پژوهشهای مجلس گذشت چنانچه مقام معظم رهبری نیز به تازگی از این مرکز تقدیر کردهاند.
وی ۲۰ میلیون جوان کشور را محور حرکت و توسعه من جمله در محورهای فرهنگی و اقتصادی دانست و ادامه داد: این به معنای ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت این جوانان است.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه شاغل کردن جوانان در دولت به معنای کشتن خلاقیتهای آنها است، گفت: اگر جوانان در مسیر دیگری به غیر از استخدام در دولت قدم بردارند نیز با انواع مشکلات روبرو میشوند به عنوان مثال آنها با خلاقیت صفحاتی را در گوشیهای موبایل ایجاد میکنند؛ اما ۵ درصدشان موفق به ثبت برندها و درآمدزایی میشوند.
وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که این جوانان با مسیرهای رانتی روبرو میشوند چه فکری در ذهن خود میکنند، زمانی که میبینند یک نفر هم سن و سال خودشان در یک حرکت ۲ تا ۳ میلیارد تومان در جیبش میگذارد، این اتفاق بدی است چرا که افراد زیادی آلوده فساد شدهاند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه یک فاسد اقتصادی در این شرایط کشوری یک ستون پنجمی است، گفت: در این شرایط جوانان با علم خودشان جهاد میکنند و در کنار آنها دیپلماتها و نظامیها نیز اقدامات لازم را برای دفاع از کشور انجام میدهند.
آذری جهرمی با اعتقاد بر اینکه ریشه این فسادها در نقص قوانین و مقررات است، اضافه کرد: این فسادها و این افراد فاسد با چه چارچوبی در جامعه ایجاد میشوند، در واقع باید گفت قانونی که معماری درستی نداشته باشد قوام خوبی نیز نخواهد داشت؛ به عنوان مثال قانونی که طی یک هفته بررسی، ابلاغ و اجرا شود نمیتواند کارآمد باشد.
وی اضافه کرد: شرایط حال حاضر جوانان خوب نیست و این حال با اصلاح قانونگذاری خوب خواهد شد ضمن آن که متولیان امور مختلف به این نتیجه که جوانگرایی برای کشور لازم است برسند و خلاءهای نظام قانونگذاری برطرف شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه در قانونگذاری نباید تعصب و شتابزدگی داشته باشیم بلکه باید مطالبه همراه مطالعه صورت گیرد، اظهار کرد: برای حاکم کردن قانون به جای فساد نیازمند شفافیت در تمام ارکان کشور و شناسایی بیماریها هستیم.
آذری جهرمی در حالی که معتقد است بیان واقعیتها بخشی از مشکلات را حل خواهد کرد، گفت: باید عوارض به خوبی دیده شود و عالمانه از آنها بهره برد.
وی با ابراز تأسف از اینکه همواره از نظام اقتصادی دنیا عقب هستیم چرا که به عنوان مثال یک ثبت ساده حدود ۳ ماه زمان میبرد، تأکید کرد: تغییر قانون تجارت که مصوب دهه اول سال ۱۳۰۰ است ضروری است، جالب است بدانید نسل انقلاب صنعتی دوم و سوم نیز به پایان رسیده و وارد نسل چهارم شده ایم اما قانون تجارت در کشورمان همچنان همان است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیتهای مجلس برای حل مشکلات مطروحه، افزود: امروز ۱۷ نفر از جوانان در فراکسیون جوانان مجلس حضور دارند که باید از ظرفیت آنها بیش از این استفاده کرد چرا که هر یک از آنها میتوانند قدرت و تأثیرگذاری ۲۹۰ نماینده دیگر را داشته باشند.
آذری جهرمی پیشنهاد داد: از آنجا که باید تورم قوانین موجود را با ایجاد نظام های جدید قانونگذاری اصلاح کرد، برای این مشکلات کار را در دولت آغاز کرده ایم و آقای روحانی نیز بر این مهم تأکید دارند ضمن آن که باید موانع از جلوی کسب و کار جوانان با اصلاح قانون برداشته شود تا دیگر شاهد مفسدین اقتصادی شماره یک و شماره دو در دولت های مختلف نباشیم.
وی با تأکید بر اینکه مجلس میتواند کشور را از بن بستهایی که برای آن به وجود آمده خارج کند، گفت: جایگاه نظام حقوقی در وزارتخانه نباید اینگونه سطحی باشد ضمن آن که تنقیح قوانین ضروری است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر