روایت حجاریان از تشکیل «هسته سخت» اصلاحات
با اینکه خودش میگوید تئوریسین جریان اصلاحات نیست اما چه کسی است که نداند نظریهپردازیهایش، آثار و عواقب خاصی میان رفورمیستهای وطنی دارد. از سعید حجاریان سخن میگوییم؛ همان چهرهای که پس از ترور در اسفند سال ۷۸، روزنامههای زنجیرهای در رثایش تیتر زدند، «شلیک به مغز اصلاحات».
چند روزی میشود که گفتوگوی حجاریان با ویژه برنامه اینترنتی «عصر ما» منتشر شده است. گفتوگویی که بیانگر موضوعات مهمی برای جریان اصلاحات به شمار می رود؛ از ترویج حجاب عرفی و اعلام تلویحی رویگردانی از انتخابات تا نقد عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و تجویز نسخه جدید برای ساختارسازی در جبهه اصلاحات.
وی در بخشی از این گفتگو، درباره اهمیت مساله «انتخابات» برای اصلاحطلبان، گفت: ممکنه صندوق رأی برای ما جعبه پاندورا(جعبهای که بنابر افسانههای یونانی از آن بلا بیرون میآید) باشد. انتخابات بت نیست برای ما؛ کی گفته اصلاً باید شرکت کرد یا نکرد. ممکنه شرکت کنیم؛ ممکنه شرکت نکنیم. بستگی به شرایط داره. ممکنه ما هم بگیم که شرکت نمیکنیم با وضع کنونی.
نکته دیگری که در گفتوگوی حجاریان مورد توجه قرار گرفت، مساله شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بود. وی در بخشی از این گفتوگو در پاسخ به سؤال مجری که پرسید: آیا شما به عملکرد شورا نقد دارید، گفت: علنی نَه اما در خفا چرا. یه مقدار امور شورا داره پشت پرده صورت می گیره اما خبر دارم که بچهها دارن کار میکنن که تغییر کنه.
حجاریان همچنین در پاسخ به این سؤال که عارف در ترکیب جدید شورای عالی اصلاحطلبان چه جایگاهی خواهد داشت، گفت: اگر اصلاحات یه دونه هسته سخت -نه به شکل فردی؛ ممکنه خاتمی باشه یا نباشه- داشته باشه، سالم و پاک و قدرتمند؛ هسته سختی که عدهای باشن، میشه انواع هالهها یا حلقههایی را دور آن کشید، حتی برسه به اعتدالگراها و راستها(اشاره به اصولگرایان) ما میخوایم کار جبههای کنیم؛ کار جبههای اگر هستهاش سخت نباشه، وا میره.
این نظریهپرداز اصلاحطلب درباره مختصات و مشخصات افراد حاضر در این هسته سخت گفت: قرار شده یه هسته سخت شکل بگیره؛ هسته آدمهایی هستن که برای اصلاحات هزینه دادن؛ کار کردن؛ فهمیدن اصلاحات یعنی چی و چشمی هم به قدرت ندارن.
حجاریان در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به آینده جبهه اصلاحات در قدرت گفت: دیگه محاله بذارن اصلاح طلبا دولت رو بگیرن. باید دیگه کم کم عادت کنیم به امثال دولت اعتدال.
وی درباره چرایی عملکرد ضعیف فراکسیون امید گفت: خود من گفتم یه پارلمان سایه بسازیم؛ یعنی چی؟ یعنی اعضایی که رفتن داخل فراکسیون امید، اولا کنترل کنیم این ها رو؛ ثانیا به این ها برنامه بدیم که کجا چیکار کنن اما اصلاح طلب ها نکردن. من نمی تونستم به تنهایی کاری انجام بدم البته خودم تنهایی با بعضی هاشون مرتبطم گاهی حرف هایی می زنن اما تک روی می کنن. بنا بود که چه برای شوراها، چه برای مجلس و چه برای دولت، سایه بسازیم.
تئوریپرداز جبهه اصلاحات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس یازدهم چگونه گام برخواهند داشت تاکید کرد: اگه شورای نگهبان می خواد همینطوری عمل کنه(اشاره به مساله رد صلاحیتها) اصلا شرکت نمیکنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر