«امیرحسین بهداد»  با تأکید بر این‌که همه اقدامات پیشگیرانه برای پیشگیری از تب کریمه کنگو توسط اداره کل دامپزشکی استان انجام شده است، گفت: اگر مردم نکات بهداشتی و پیشگیری‌های لازم را انجام دهند شاهد ابتلا و شیوع این بیماری در استان نخواهیم بود. 

وی تشریح کرد: مردم مطمئن شوند گوشتی که تهیه می‌کنند در کشتارگاه‌ها ذبح شده باشد، چون گوشت‌های ذبح شده در کشتارگاه‌ها، در سیستم پیش سردی قرار داده می‌شود. 

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: حتی اگر گوشت دام مبتلا به بیماری هم باشد، زمانی که در سیستم پیش سردی قرار می‌گیرد، عامل بیماری به‌علت کاهش PH و افزایش اسید استیک از بین می رود و در نتیجه گوشتی که به دست مردم می‌رسد سالم و بهداشتی است. 

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: از مردم خواستاریم گوشت‌های مصرفی خود را از فروشگاه‌های معتبرخریداری کرده و گوشت بسته‌بندی شده نیز حاوی مهر تایید دامپزشکی باشد. 

وی با تأکید بر این‌که متأسفانه برخی شهروندان دام را خریداری کرده و در خانه ذبح می‌کنند، افزود: این کار اشتباه ترین کار ممکن است و شهروندان به هیچ عنوان دام را خودشان در خانه ذبح نکنند، چرا که اقدامی کاملا غیربهداشتی است. 

وی افزود: طی سال‌های گذشته چندین نفر از هموطنانمان به خاطر تب کریمه کنگو جان خود را از دست دادند. خواستاریم که مردم از خرید گوشت‌هایی که بصورت کشتار قاچاق، کشتار غیرمجاز، کشتار خارج از کشتارگاه ذبح می‌شوند، خودداری کنند. 

بهداد با بیان این‌که برخی به‌علت ناآگاهی یا کم آگاهی ذبح دام در خانه را ترویج می‌دهند، افزود: این موضوع به هیچ‌عنوان با موازین بهداشتی سنخیت ندارد. 

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه رایج شده که مردم در مسیر مشکین‌شهر، دامی را خریداری کرده و ذبح می‌کنند و گوشت را بدون این‌که در کشتارگاه ذبح شود، مورد استفاده قرار می‌دهند، در اینگونه موارد احتمال شیوع این بیماری وجود دارد. 

مدیرکل دامپزشکی استان در توصیه‌ای به دامدارن گفت: از دامدارن خواستاریم که اماکن دامی خود را بطور مرتب ضدعفونی کنند، چون ناقل بیماری تب کریمه کنگو «نایرو ویروس» است و ناقل این ویروس نیز کنه‌هایی به نام هیالوماست که با شروع فصل گرما فعالیت خود را شروع می‌کنند. این کنه‌ها ناقل بیماری هستند و بیماری را از دامی به دام دیگر منتقل می‌کنند. 

وی در خصوص نحوه‌ی صحیح دفع کنه‌های هیالوما از روی دام نیز گفت: دمداران برای برداشتن کنه از روی دام هرگز بطور مستیقم با دست خود وارد عمل نشوند، بلکه با پنبه الکلی از روی دام برداشته و داخل آتش بیندازند و به هیچ عنوان مستقیماً با دست خود کنه را برندارند، چون امکان ابتلا به بیماری وجود خواهد داشت. 

 مدیرکل دامپزشکی استان اظهار امیدواری کرد پس از اتمام تابستان، با رعایت موارد بهداشتی هم‌چنین پیشگیری‌های لازم توسط دامدارن، این بیماری در سال جاری نیز همانند سال گذشته در آذربایجان شرقی مشاهده نشود. 

وی گفت: اداره‌کل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی، همه بسترها را برای پیشگیری ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را فراهم کرده و همه کشتارگاه را به سیستم پیش سردی مجهز کرده‌ایم، اگر مردم گوشت‌های مصرفی خود را از کشتارگاه‌هایی که تحت نظارت اداره‌کل دامپزشکی استان است تهیه کنند، به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. 

وی تشریح کرد: یکی از افتخارات استان این است که با جلب همکاری‌های فرابخشی به‌ویژه ستاد ساماندهی کشتارگاه‌های استان در مدت زمان کم تمامی کشتارگاه حتی در دور افتاده‌ترین شهرستان‌ها، مجهز به سیستم پیش سردی شده است. 

بهداد با بیان این‌که همه اقدامات پیشگیرانه در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو توسط دامپزشکی استان انجام شده است، افزود: اگر دامداران هم‌چنین مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند، به هیچ عنوان امکان ابتلا به این بیماری وجود نخواهد داشت، اما اگر موارد بهداشتی رعایت نشود هر لحظه احتمال بروز این بیماری وجود دارد. 

وی یادآور شد: بیماری تب کریمه کنگو بصورت چشمی و بالینی قابل تشخیص نبوده و صرفاً با انجام آزمایش امکان تشخیص وجود دارد، از همین‌رو چون امکان انجام آزمایش بر روی همه حیوانات وجود ندارد، دام‌های ذبح شده در کشتارگاه، به مدت ۲۴ ساعت در سیستم پیش سردی قرار گرفته و عامل بیماری در این صورت از بین می‌رود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.