طی روزهای گذشته زنان عربستانی برای نخستین بار در تاریخ این کشور توانستند گواهینامه گرفته و به صورت قانونی پشت فرمان بنشینند.

در حالی که بسیاری این اقدام را پیروزی برای حامیان حقوق بشر و بانوان و بهبود اوضاع اجتماعی در عربستان می‌دانند اما یکی از مهمترین دلایلی که سعودی‌ها را به این سمت سوق داد ارزش افزوده اقتصادی با ورود زنان به بازار خودرو بود.

زنان سعودی از روز گذشته به صورت رسمی در این کشور رانندگی می‌کنند و ارزیابی‌های مؤسسه بلومبرگ اکونومیکس نشان می‌دهد عربستان می‌تواند از این محل تا سال ۲۰۳۰ معادل ۹۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

این درآمد ۹۰ میلیارد دلاری تقریبا برابر با عرضه ۵ درصد سهام شرکت آرامکوی عربستان است که در خوشبینانه‌ترین حالت می‌تواند برای سعودی‌ها ۱۰۰ میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد.

عربستان آخرین کشور در جهان محسوب می‌شود که رانندگی زنان در آن رسمی و قانونی شد.

زیاد داعود کارشناس ارشد اقتصادی بلومبرک اکونومیکس معتقد است برطرف شدن ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان ورود بیشتر این قشر از جامعه عربستان به بازار کار افزایش نیروی مشغول به کار در عربستان و بالا رفتن درآمد و بازدهی را در این کشور در پی خواهد داشت.

در حال حاضر تنها ۲۰ درصد زنان سعودی در بازار کار این کشور مشغول به فعالیت هستند که این مسئله کمتر از نصف متوسط حضور زنان در کشورهای حوزه خلیج فارس است.

بالا بردن نقش زنان در بازار کار عربستان یکی از بخش‌های برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان بود که توسط ولیعهد این کشور پیگیری می‌شود.

داعود معتقد است در صورتی که سالانه یک درصد به حضور زنان در بازار اشتغال عربستان افزوده شود شاهد اشتغال سالانه ۷۰ هزار زن در این کشور خواهیم بود که ورود بیشتر آنها می‌تواند نرخ رشد سعودی‌ها را تا ۰.۹درصد بیشتر کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.