ولی الله سیف در پایان جلسه اقتصادی دولت که به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد، افزود: گروه اول مربوط به کالاهای حیاتی و اساسی کشور است که سابقه امر نشان می دهد ۱۸ میلیارد دلار نیاز ارزی دارد.

وی گروه دوم را گروه کالاهای ضروری ذکر کرد که نیاز به ۲۴ میلیارد دلار وارداتی دارد که سال گذشته انجام شد، همچنین گروه سوم کالاهای عادی است که حدود ۶ میلیارد دلار سابقه واردات سال گذشته این کالاهاست.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین کالاهای خودکفا را گروه چهارم ذکر کرد که در داخل تولید می شود و نیاز ۳.۸ میلیارد دلاری داشتند و نیازی به واردات آنها از خارج از کشور نیست.

وی گفت: با توجه به شرایطی که در اقتصاد وجود دارد تأمین ارز برای این کالاها هیچ مشکلی ندارد و با انضباط کامل، تخصیص پیدا خواهد کرد.

سیف افزود: فکر می کنم آنچه بیشتر از خارج کشور به بازار القا می شود و انتظارات منفی ایجاد می کند، با این تصمیمات بتواند به صورت خیلی روشن و شفاف از طریق فرایندهایی که تعریف شده است تأمین ارز بشود و هیچ نگرانی وجود نداشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: تاکنون نتایج کار نشان می دهد که آن انضباطی که مورد نظر ماست این امکان را برای دولت به وجود می آورد که بتواند با اشراف کامل به تخصیص بهینه منابع اقدام کند و از محل منابع ارزی کشور توجه بشود که کالاهای مورد نیاز وارد شود و کالاهایی که در داخل تولید می شود منابع ارزی کشور برای وارد کردن آنها مصرف نشود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.