ویروس کشنده عجیب در هند چیست؟
رسانه های هند روز سه شنبه گزارش دادند، از زمان آغاز شیوع این بیماری ناشناخته که مغز را درگیر می کند دولت در بسیاری از مناطق ایالت کرالا در جنوب غرب هند وضعیت هشدار اعلام کرده و نیروهای بهداشتی در آماده باش کامل به سر می برند.
در بسیاری مناطق که در معرض این ویروس کشنده قرار دارند مدارس تعطیل و امتحانات به تعویق افتاده است.
تا کنون ۱۸ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده است که ۱۷ تن از مبتلایان جان خود را از دست داده اند.
نحوه دقیق عملکرد این ویروس در بدن انسان که موجب عفونت در مغز می شود، هنوز کاملا مشخص نیست و هیچ درمان قطعی نیز برای آن وجود ندارد با وجود این پزشکان هندی مستقر در دانشگاههای شهر پونای این کشور با تشکیل تیم تحقیقاتی اضطراری اخیرا به راه حل هایی برای کاهش خطر مرگ بیماران حامل این ویروس دست یافته اند.
آنها با مشاهده آزمایشگاهی رشد و عملکرد این ویروس بسیار کشنده به این نتیجه رسیده اند که داروهای مورد استفاده در درمان هپاتیت سی می تواند در کاهش نرخ و میر موثر باشد.
در عین حال، پزشکان بر این باورند که هیچ دارویی برای درمان این بیماری کشف یا ساخته نشده است.
بیماری ناشی از ویروس نیپا بسیار نادر است اما شیوع آن سریع و واگیردار است. این ویروس در انسان به سرعت خود را به مغز رسانده و علاوه بر ایجاد عفونت و دیگر آسیب های بدنی تاثیرات شدید روانی مانند توهم و عدم تعادل روحی فرد می شود.
سازمان جهانی بهداشت تحقیق بر روی بیماری ناشی از ویروس نیپا را از اولویت بسیار اضطراری محققان در جهان اعلام کرده است.
معمولا به این بیماری عفونت «زونوتیک» گفته می شود و در حیوانات قابل مشاهده است. بیماری همچنین از خفاش و خوک به انسان منتقل می شود، البته این ویروس از انسان به انسان هم قابل انتقال است.
این درحالی است که از ایالت های مجاور خواسته شده است تا مسافرانی که از کرلا وارد سایر مناطق می شوند را کنترل کنند.
پزشکان اعلام کرده اند اگر کنترل این ویروس به خوبی انجام نشود امکان دارد به شهرهای دیگر از جمله مومبای پایتخت تجاری هند برسد.
تب شدید، سردرد و حالت تهوع از علائم ابتلا به این ویروس است. واکسن مخصوص برای پیشگیری از این بیماری هنوز کشف نشده است.
حالت تهوع و رفتارهای غیرطبیعی از علایم ابتلا به ویروس نیپا به شمار می رود.
اگر بیماری به مغز سرایت کند احتمال مرگ و میر، به بیش از ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
این ویروس نخستین بار در سال ۱۹۹۸ میلادی در منطقه«کامیون سون نیپا» در مالزی مشاهده شد و به نام آن منطقه (نیپا) نامگذاری شده است. شیوع این ویروس سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۷ در ایالت بنگال غربی در شمال غربی هند گزارش شده است. مقامات بهداشتی از مردم خواسته اند از تماس با خوک و حضور در اماکنی که خفاش وجود دارد خودداری کنند.
به گردشگران خارجی نیز توصیه شده است فعلا از سفر به این ایالت خودداری کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر