در بیانیه مطبوعاتی هدر نوئرت آمده است: پیش از این بمب گذاری، علمای افغانستان در فتوایی، هر گونه توجیهی برای جهاد علیه دولت افغانستان را رد کردند، مشروعیت حملات انتحاری را بر اساس قانون اسلامی مردود دانستند و از تمام طرف ها خواستند تا جنگ را متوقف کنند.

در این بیانیه افزوده شده است: حمله امروز، غیرنظامیان و رهبران مذهبی را مورد هدف قرار داد که برای صلح در افغانستان تلاش می کردند که خود، مغایرت این اقدامات با اصول اسلامی و مشروعیت مورد ادعای آنها را به نمایش گذاشت.

وزارت خارجه آمریکا ادامه داده است: ایالات متحده در کنار دولت، نیروهای امنیتی افغانستان ایستاده است و از تلاش های علما برای صلح و ثبات در افغانستان حمایت می کند.

در این بیانیه آمده است: ما همچنان به حمایت از تلاش های مردم افغانستان برای دستیابی به صلح، امنیت و دموکراسی برای کشور خود متعهد هستیم.

در حمله انتحاری روز دوشنبه که در نزدیکی محل «خیمه لویه جرگه» در دانشگاه پلی تکنیک شهرکابل و علیه گردهمایی علمای علوم دینی رخ داد ، ۷ تن کشته و ۹ تن دیگر زخمی شده اند.

انفجار امروز در حالی رخ داد که نزدیک به دو هزارو ۵۰۰ تن از علمای دینی افغانستان در این محل گردهم آمده بودند تا با صدور بیانیه ای جامع، نگاه فقهی جامعه علما را در مورد غیر شرعی بودن حملات انتحاری و حضور در جنگ های داخلی افغانستان را صادر کنند.

محل نشست از شب گذشته به شدت تحت تدابیر امنیتی قرار داشت و جاده های منتهی به آن از شب گذشته تا صبح امروز مسدود بود ، این که چگونه مهاجم انتحاری خود را به نزدیکی محل ورودی نشست رسانده هنوز روشن نشده است.

طالبان پیش از این اعلام کرده بود که برای مشروعیت اقدامات خود فتوای موافق بیش از یک هزار و ۵۰۰ عالم دینی را دارد ، هر چند همه آگاهان و طرف های درگیر در افغانستان می دانند که از اساس جنگ افغانستان از جنس درگیری های دینی نیست ، بلکه تعارض منافع آمریکا و همپیمانانش با تغییرات منطقه و اعمال سیاست های دوگانه آنها در مواجهه با تروریسم ، مردم این کشور را به دردسر انداخته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.