تاکید وزرای خارجه آلمان و چین بر لزوم حفظ برجام
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز گذشته (پنجشنبه) در برلین میزبان همتای چینی خود "وانگ یی" بود.
هایکو ماس پیش از این دیدار تأکید کرده بود که در مورد روابط دوجانبه و مسائل بینالمللی با همتای چینی خود گفتگو خواهد کرد. حفظ توافق اتمی با ایران از جمله مسائل بینالمللی بود که وزرای خارجه دو کشور در مورد آن رایزنی کردند.
آلمان و چین از جمله امضاکنندگان این توافق بینالمللی با ایران هستند که حال با خروج آمریکا از آن، اجرای مفاد پیشبینی شده در این توافق با چالشی جدی روبهرو شده است. وزیر خارجه آلمان پنجشنبه بار دیگر تأکید کرد که آلمان همراه کشورهایی است که خواستار حفظ برجام هستند. وزیر خارجه چین نیز گفت: " مشخص است که بر اساس حقوق بینالملل یک توافق بینالمللی باید حفظ شود. کشورهای بزرگ باید در این زمینه الگو باشند نه برعکس." وی همچنین انتقاد شدیدی به خروج آمریکا از برجام وارد کرد.
ادامه روابط تجاری شرکتهای اروپایی با ایران با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای این کشور علیه جمهوری اسلامی پیچیده شده است. شرکتهای آلمانی و اروپایی میگویند با خروج آنها از بازار ایران شرکتهای چینی به سرعت جای آنها را خواهند گرفت.
اتحادیه اروپا در پی راهکاری است که امکان حمایت از شرکتهای اروپایی فعال در بازار ایران برابر تحریمهای آمریکا را فراهم کند.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز در سفر اخیر خود به چین نگرانی شرکتهای اروپایی از فعالتر شدن رقبای چینی خود در بازار ایران را مطرح کرده بود.
آمریکا با خروج از برجام نه تنها سرمایهگذاری در بازار ایران را برای اروپا سخت کرده است بلکه با افزایش تعرفههای گمرکی خود در پی محدود کردن صادرات اتحادیه اروپا به آمریکاست. آلمان که یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان است، تلاش میکند نقش پررنگتری در عرصه بینالملل برعهده گیرد. هایکو ماس پس از دیدار با وانگ یی بار دیگر از سیاستهای رئیسجمهور آمریکا برای محدود کردن تجارت آزاد انتقاد کرد.
وزیر خارجه چین نیز گفت که گفتگوی صریحی با همتای آلمانی خود داشته و تأکید کرد که دو کشور علایق تجاری بسیاری دارند و از تجارت آزاد حمایت میکنند.
وانگ یی همچنین ابراز امیدواری کرد که سرمایهگذاری چین در آلمان و کشورهای شرق اروپا مثبت ارزیابی شود و گفت: «ما تصمیم نداریم در اروپا تفرقه بیاندازیم.» برخی محافل اروپایی سرمایهگذاری کلان چین در صنایع تکنولوژی پیشرفته آلمان و همچنین سرمایهگذاری کلان این کشور در اروپای شرقی را به دیده تردید مینگرند.
وزیر خارجه چین گفت که سرمایهگذاری این کشور در شرق اروپا در شکوفایی اقتصاد کل اروپا تأثیر مثبت خواهد داشت.
وزیر خارجه چین پس از برلین راهی بروکسل شد تا روز جمعه اول ژوئن (۱۱ خرداد) با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه و یان کلود یونکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگو کند.
او سپس راهی آفریقا خواهد شد تا در نشست اقتصادهای نوظهور جهان یعنی چین، برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی شرکت کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر