اللهکرم: تحریم آمریکا بر زندگیم اثر منفی نمیگذارد
حسین اللهکرم گفت: تحریمهای آمریکا نمیتواند بر زندگی شخصی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و شغلی من اثر منفی ایجاد کند.
وزارت خزانه داری آمریکا فهرست جدیدی از تحریم های خود علیه دیگر دستگاه ها و شخصیت های ایرانی را اعلام کرد که در میان آنها نام حسین الله کرم نیز دیده می شود. بر همین اساس با حسین الله کرم به گفتگو نشستیم تا آثار این تحریم ها را بر زندگی کاری و شخصی او جویا شویم.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
*****
وزارت خزانه داری آمریکا تحریم هایی را علیه دیگر شخصیت های ایرانی از جمله شما اعمال کرد، این تحریم ها روی کار حسین الله کرم چه تأثیری خواهد داشت؟
به لحاظ شغلی استاد دانشگاه هستم. از این جهت تحریم ها هیچ تأثیر منفی روی شغل من نمی گذارد. قسمت دوم شغل من کار تحقیقاتی است که باز هم ارتباطی با بحث تحریم نخواهد داشت. از لحاظ اجتماعی نیز با گروه های مختلف همچون دانشگاهی ها، هیات های مذهبی، بسیجی و مردمی مرتبط هستم که تحریم ها بر آن ارتباط ها نیز اثری نخواهد گذاشت. از نظر سیاسی هم می توانم بگویم در کشور ما افراد به انقلابی و غیرانقلابی تقسیم می شوند، من در جریان انقلابی حضور داشتم و خواهم بود بنابراین تحریم بر این حضور من در جمع انقلابی ها نیز شقاقی ایجاد نمی کند.
در حوزه اقتصادی، در منطقه سرپل ذهاب و روستای بردیه منطقه سوسنگرد کارهای خیریه ای مانند خانه سازی برای زلزله زدگان و توانمندسازی محرومین را دنبال می کنم بنابراین تحریم های آمریکا روی این حوزه فعالیت من نیز تأثیرگذار نخواهد بود. فعالیت دیگر من رسانه ای است که تحریم های آمریکا اثری بر این بخش از فعالیت من ندارد. در مجموع تحریم های آمریکا نمی تواند بر زندگی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و شغلی من اثر منفی ایجاد کند.
شما مراودات اقتصادی خارجی داشتید که آمریکا شما را تحریم کرد؟
مراودات اقتصادی نداشتم اما مدتی در بوسنی هرزگوین و بالکان بودم.
چه سالی؟
در دهه هفتاد و هشتاد.
پس اخیرا در خارج کشور فعالیتی نداشتید؟
خیر، اخیرا نبودم. دهه هفتاد فعالیتم در بوسنی هرزگوین مربوط به جنگ با صرب ها در حمایت از مردم مظلوم سنّی سارایوو بود. در دهه هشتاد به عنوان کارگزار دولتی به کشور کرواسی رفتم، حوزه فعالیتم نیز وابسته نظامی بود. آنجا اتفاقا با دیپلمات های مختلف برخورد و ارتباط داشتیم.
دیپلمات هایی که با آنها ارتباط داشتید برای چه کشورهایی بودند؟
ارتباط خوبی با دیپلمات های اروپایی خصوصا با آلمانی ها، فرانسوی ها و کشورهای اروپای شرقی مثل بلغارستان، رمانی، بوسنی هرزگوین و ترکیه داشتم. ارتباط ما در مراکز و محافل دیپلماتیک با دیپلمات های آمریکایی در حد سلام و علیک بود .
یعنی در حد سلام و علیک با دیپلمات های آمریکایی ارتباط داشتید؟
پاسخ می دادیم. آنها در نشست های دیپلماتیک سعی می کردند ارتباط برقرار کنند اما اجازه دیپلماتیک مان در حد پاسخ به سلام و علیک آنها بود، نه بیشتر.
تحریم های اخیر آمریکا سفرهای خارجی شما را محدود نمی کند؟
سفرهای خارجی من علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی به کشورهای دوست و همکار مثل کشورهای اروپایی، آسیایی، ترکیه، لبنان، عراق و سوریه است که تا به حال مشکلی ایجاد نشده چون مرتبه اول و جدید نیست که تحریم می شوم. نام من در لیست اولیه تحریم آمریکا نیز بود اما تأثیر منفی در سفرهای خارجی من نگذاشت.
تحریم های ثانویه جدید محدودیت های جدید برای سفرهای علمی شما ایجاد نمی کند؟
آمریکایی ها باید یک جایی و یک بخشی از کارهای خودشان را در دنیا به شکل غیر برخوردی در بیاورند. به نظرم سطوح علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی نمی تواند در این چارچوب واقع شود. البته از آمریکایی ها هرچه بگویید بر می آید.
نگاه شما به تحریم های اخیر آمریکا چیست؟ از اینکه مورد تحریم های جدید وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفتید، خوشحال شدید یا غمگین؟
این به افراد بر نمی گردد. ما در سطح کشوری نگاه می کنیم. کشورما انقلابی و خواستار تغییر وضعیت موجود در منطقه و دنیا است. تغییر وضعیت در منطقه حاصل شده و تغییر وضعیت در دنیا را نیز دنبال می کنیم. علائق ما در منطقه مشخص است، می خواهیم کشور اول منطقه باشیم.
معتقدیم در دنیا دو گروه کشور وجود دارند، کشورهای سلطه گر و کشورهای مقابله کننده با سلطه. ما می توانیم این کشورهای مقابله کننده با سلطه را هدایت و رهبری کنیم. از این جهت {literal}{{/literal}تحریم های جدید آمریکا{literal}}{/literal} نه جای خوشحالی و نه جای ناراحتی دارد. یک جریان استراتژیک و مشخص است برای پیدا کردن جایگاه کشورها در دنیا و منطقه. از اینکه آمریکا و جریان سلطه دست به چنین کاری می زنند نشان می دهد که کشور ما در هدفگذاری پیشرفت کرده است و جلو رفته است.
ما تبدیل به قدرت منطقه ای شدیم آمریکایی ها از این مسئله عصبانی هستند و فکر می کنند قدرت منطقه ای علیه اسرائیل و کشورهای سلطه به کار خواهد رفت و این وضعیت می تواند گسترش پیدا کند. مثلا فکر می کردند اگر ایرانی ها تبدیل به قدرت هسته ای شوند آن را در دنیا اشاعه می دهند. بله همین طور است اگر در اولین فرصت کشورهای مقابله کننده با سلطه را ملبس به قدرت هسته ای می کنیم. آنها را به سرعت با تکنولوژی های مدرن آشنا می کنیم.
ما قدرت خودمان را علیه ظالم به کار می بریم. ما اولین جایی که قدرت پیدا کنیم جلوی ظلم به مردم محروم و مظلوم فلسطین را خواهیم گرفت و انتقام آنها را از مشرکان، کفار و همچنین کسانی که به آنها ظلم می کنند خواهیم گرفت.
ما از مظلومان حمایت می کنیم. اگر بتوانیم عنقریب به کمک یمنی ها خواهیم شتافت. اگر بتوانیم و قدرت مان از منطقه ای به فرامنطقه ای تبدیل شود حتما از مسلمانان و غیر مسلمانان میانمار حمایت می کنیم. در این وضعیت نظام سلطه دست به جنگ اقتصادی می زند. در حالیکه ما الان شاهد شکاف در میان جریان سلطه هستیم.
اکثر مطلق کشورهای غیرمتعهد حامی ما به عنوان مقابله کننده با جریان سلطه هستند. همانطور که نیروهای مظلوم جهان را با موشک آشنا کردیم و آنها امروز قدرت لازم در دفاع را پیدا کردند، ما دیگر کشورها را هم با این توانمندی ها تقویت خواهیم کرد.
تصمیم جدی گرفتیم با کسانی که ظلم می کنند و دیگران را مورد تعدی قرار می دهند مبارزه کنیم. مبارزه ما محدود به رژیم اشغالگر قدس نخواهد بود هدف ما رژیم اشغالگر آمریکاست که هم اکنون بدون دعوت در سوریه به طور مشخص حضور دارد. در واقع ما با کشورهای اشغالگر به طور مشخص مقابله و مخالفت می کنیم.
تحریم های اقتصادی جدید آمریکا علیه شما روی زندگی شخصی تان اثر می گذارد؟ یعنی شما مجبور خواهید بود از شمال شهر به جنوب شهر نقل مکان کرده و خانه اختیار کنید؟
نیروهای انقلابی این وضعیت را از قبل تمرین کردند، امثال من در جنوب شهر زندگی می کنند و سوار موتور سیکلت می شوند. امثال من با دانشجویان خود ارتباط دوستانه انقلابی مستقیم دارند. من الان در جنوبی ترین منطقه تهران زندگی می کنم میان مردمی هستم که از نظر شغلی و مالی دچار صدمه دیدگی هستند اما این مردم از انقلاب دفاع می کنند و محکم می ایستند بنابراین تحریم های آمریکا در زندگی شخصی من به هیچ وجه نمی تواند اثر منفی بگذارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر