آسوشیتدپرس گزارش داد، مارک لوکوک، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل متحد سه‌شنبه در شورای امنیت گفت شرایط در ادلب که از آخرین پایگاه‌های باقیمانده اپوزیسیون در سوریه است، با توجه به حملات هوایی، درگیری‌ میان گروه‌های مسلح، فشردگی جمعیت و کمبود اساسی خدمات اولیه "هشدار دهنده" شده است.

ادلب در ماه‌های اخیر همزمان با درگیری جناح‌های تروریست با گروه وابسته به القاعده موسوم به هیئت تحریر الشام با وخامت اوضاع امنیتی روبرو شده است و لوکوک می‌گوید بیش از ۸۰ هزار فردی که به تازگی آواره شدند از ماه مارس به این منطقه آمدند. به گفته او، اولین محموله بعد از دو ماه قرار است امروز چهارشنبه وارد شمال حمص شود که کمک‌هایی مختص به حدود ۹۳ هزار تن است.

فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد شرایط انسانی در کل سوریه را "هشدار دهنده" خواند و گفت دسترسی آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های امدادرسان برای تحویل کمک‌های انسانی "همچنان بسیار محدود" است.

او گفت در استان ادلب، واقع در شمال غرب سوریه بیش از دو میلیون تن شامل صدها هزار سوری تخلیه شده از شهرها توسط دولت بازگردانده شدند و بیشتر آنها "بدون چیزی در کمپ‌های مملو از جمعیت زندگی می‌کنند."

سفیر فرانسه در بیانیه‌ای گفت: باید هر آنچه در توان داریم انجام دهیم، تا ادلب تبدیل به یک فاجعه انسانی جدید نشود.

مسئول امور بشردوستانه و کمک‌های فوق العاده سازمان ملل همچنین گفت دولت دمشق پس از آنکه غوطه شرقی در حومه دمشق را از کنترل شورشیان خارج کرد، خواستار دریافت کمک شد و او ۱۶ میلیون دلار از کمک‌ها را آزاد کرد. اما به ادعای این مقام، سازمان ملل از اواسط مارس تنها یکبار مجوز بازدید از آنجا را گرفته است.

این مقام ارشد سازمان ملل بر دیگر با تاکید بر خواسته این نهاد برای تسهیل امدادرسانی گفت، دولت سوریه یک محموله برای کمک‌رسانی به ۷۰ هزار تن را در شهر دوما واقع در غوطه شرقی تایید کرده است اما "نامه‌های تسهیل‌کننده هنوز ارائه نشده است."   

به گفته لوکوک، حدود دو میلیون سوری در مناطقی که دسترسی به آنها سخت است مانند مناطق روستایی شمال حمص، دوما و جنوب دمشق نیازمندترین بخش‌ها در این کشور هستند.

او گفت، تاکنون تنها شش محموله به آن مناطق برای کمک به ۱۶۹ هزار تن رسیده است و "این کمتر از ۲۰ درصدی است که ما خواستار دسترسی به آنها بودیم."     

لوکوک از شورای امنیت خواست تا از تلاش‌های دفتر او برای تضمین "دسترسی امن، بدون اخلال و مداوم" به سوری‌هایی که شدیدا نیازمند دریافت کمک هستند، اطمینان حاصل کند.

او همچنین از خشونت علیه امدادگران در طول هفت سال جنگ در سوریه انتقاد کرد.

به گفته این مقام سازمان ملل، در چهار ماه اول امسال ۹۲ حمله علیه امدادگران به ثبت رسیده است که ۸۹ کشته و ۱۳۵ زخمی داشته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.