حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه شنبه در دیدار صمیمی با جمعی از زنان، جوانان و دانشجویان با بیان اینکه ماه رمضان، ما را برای تحمل و گذر از سختی ها آماده می کند، گفت: راه ما به سمت پیروزی، استقامت و امید است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ تاکنون یعنی در یک سال گذشته با سختی‌ها و حوادث بسیار زیادی مواجه بودیم، اظهار داشت: گاهی این مشکلات بخاطر رفتار طبیعت با ما بود آنجایی که سیل و زلزله را تجربه کردیم و گاهی هم سخنان و شیوه‌های ناپسندی که نشان می‌داد که برخی هنوز هم ۲۹ اردیبهشت ۹۶ را باور نکرده‌اند.

اهم اظهارات رئیس جمهور به شرح زیر است:

*بزرگترین افتخار ما در انتخابات این است که انقلاب‌مان یعنی استقلال،‌آزادی و جمهوری اسلامی را به نمایش بگذاریم، آن زمانی که مستقل و بدون اجازه دخالت به بیگانگان صحنه عظیم انتخابات را می‌آفرینیم و آزادانه در اجتماعات باشکوه رفته و حرف، سخن و شعار خود را به راحتی عنوان می‌کنیم و به همه اعلام می‌کنیم که چه می‌خواهیم؛ آنجا هم استقلال، هم آزادی و هم جمهوری اسلامی است.

* ملت بزرگ ایران در هفته‌های آخر منتهی به ۲۹ اردیبهشت ۹۶ بویژه در استان‌های کشور صحنه‌های نابی از حضور را آفریدند، در مشهد در یک روز ۲ اجتماع بزرگ از سوی دو رقیب انتخاباتی با فاصله‌ای کم برگزار شد، اما هیچ برخورد، نزاع و سخن درشتی بین دو طرف بوقوع نپیوست و این نه تنها در مشهد، بلکه در سایر شهرها و استان‌ها هم دیده می‌شد. این به معنای آزموده شدن ملت ایران و ظرفیت یافتن روح همه جوانان است.

* ما با هم پیمان بستیم که هرگز به عقب باز نخواهیم گشت، ما خواستیم با صدای رسا بگوییم در اقتصاد به عقب برنمی‌گردیم و نمی‌گذاریم کشور دارای رشد منفی باشد و در سخت‌ترین شرایط بازار ناآرام شده و نمی‌گذاریم اشتغال خالص ما در سال ۱۲ هزار و ۱۴ هزار نفر باشد، به گونه‌ای که در سال گذشته میزان اشتغال خالص در کشور، بیش از ۷۹۰ هزار اشتغال خالص بوده است.

* صادرات غیرنفتی کشور در فروردین سال جاری بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است، این نشان‌گر آن است که مسیر ما درست و صحیح بوده است. در برابر توطئه بیگانگان در سیاست خارجی موفق بوده و قرارمان این است که این موفقیت را ادامه دهیم، ما اولین توطئه بزرگ را پشت سر گذاشتیم. مبنای آمریکا این بود که به محض خروج از برجام ایران نیز از برجام خارج شده و پرونده ایران به سرعت به شورای امنیت رفته و همه قطعنامه ها و تحریم‌ها برگشته و ایران تنها در برابر دنیا قرار داشته باشد.

* ما در مرحله اول اجازه ندادیم که آمریکا به هدف خود برسد و در گام اول توطئه آمریکا شکست خورد و به جز چند کشور و یک رژیم جعلی تمام جهان در برابر آمریکا ایستاد و این به معنای آن است که سیاست خارجی ایران موفق بوده است و این در حالی است که روزی همه کشورها در تحریم علیه ایران مشارکت داشتند و شورای امنیت علیه ایران رأی صادر می‌کرد.

* امروز کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا، روسیه، چین و همه کشورهای مهم جهان کار ترامپ را غیرصحیح، غیرقانونی و برخلاف صلح و امنیت جهانی تلقی می‌کنند و این موفقیت ماست. باید با امید، پشتکار، استقامت و مقاومت راه را ادامه دهیم. این مسئولیت در بلندمدت بر عهده شما جوانان و در کوتاه مدت برعهده ما در دولت است. شما باید آینده کشور را بسازید و راه را برای آزادی اندیشه هموار کنید.

* نمی‌توان همه بارها را بر عهده دولتی گذاشت که با ده‌ها مشکل و فشار روبروست،وقتی موفق خواهیم بود و از مشکلات عبور خواهیم کرد که همه به صحنه بیایند. جامعه ایران با نظرات دولت منتخب خود و رئیس جمهور منتخب خود آشناست و آگاه است که ما در دولت معتقد به فضای باز اطلاعات در کشور هستیم.

* دولت محدودیت در ارتباطات بین مردم را نمی‌پسندد و معتقد است مردم به خوبی راه خودشان را تشخیص می‌دهند. در میان همه مخلوقات و انسان های برتر تاریخ بالاتر از پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) نداریم، خداوند به پیامبر(ص) می‌فرماید "تو فقط و فقط یادآوری کننده راه‌های درست برای وجدان‌های بشری هستی و نمی‌توانی به زور مردم را به این سمت و آن سمت هدایت کنی".

* همه اختلاف ما در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ سر همین یک کلمه بود، دعوا در ۲۹ اردیبهشت بر سر رقابت دو یا چند نفر نبود بلکه بر سر این موضوع بود که آیا ملت باید آزادانه و با اختیار راه خود را برگزیند یا اینکه مردم دارای اختیار نیستند و باید به هر آنچه ما پسندیدیم و به آنها گفته شد، را عمل کنند.

* مسأله در ۲۹ اردیبهشت پارسال رقابت بین دو اندیشه بود، یک اندیشه می‌گوید تا آنجا که ممکن است باید با دنیا تعامل کرد تا جایی که وجدان عمومی بپذیرد که این ایران نیست که از تعامل رویگردان است. اگر مردم این مسأله را بپذیرند در کنار دولت و حامی دولت می‌مانند و آن وقت می‌توانیم راه را ادامه داده و با وحدت از همه مشکلات عبور کنیم.

* عهد ما با هم این بود که به عقب بازنمی‌گردیم، معتقدیم جوانان و زنان باید مدیریت کشور را برعهده بگیرند و بر این تصمیم که تا پایان دولت دوازدهم باید ۳۰ درصد مدیریت کشور برعهده زنان شایسته قرار گیرد، ایستاده‌ایم.

* دولت بر مبنای این وعده خود که سن مدیریت باید کاهش یابد، اقدام کرده است، باید سن مدیریت در کشور از ۴۸ سال به ۴۰ سال کاهش یابد، بر این مبنا امروز شاهد هستیم که در تمام نهادهای دولتی جوانان بیش از گذشته به کار گرفته شده‌اند و حداقل ۱۲ معاون وزیر و رئیس سازمان‌های مستقل ما و ۴۶ مدیر کل در دستگاه‌های اجرایی از زنان شایسته و جوانان انتخاب شده‌اند و این راه گام به گام ادامه خواهد داشت.

*ممکن است بعضی‌ها این تصمیم و رویه را نپذیرند، اما تصمیم و وعده ما در ۲۹ اردیبهشت آن بود که جوانان، زنان، اقوام و ایده‌های مختلف باید مسیر رشد و تعالی کشور را آنگونه که خود می‌خواهند انتخاب کرده و بپیمایند؛ امیدوارم راهی را که برگزیده‌ایم با هم ادامه دهیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.