حسینعلی امیری با اشاره به نگاه منفی جهانی درباره خروج آمریکا از برجام گفت: آمریکا فکر می کرد اگر از برجام خارج شود، ایران تصمیمات شتابزده می گیرد. با تدبیری اتخاذشده و موضع بسیار متقن و محکم رئیس جمهور برنامه‌های ترامپ نقش برآب شد و جامعه جهانی فهمید ایران به تعهدات خود عمل می کند.

وی با بیان اینکه وفای به عهد در آموزه های اسلامی ما بسیار مورد تأکید قرار دارد، افزود: این آمریکا بود که مقررات بین المللی را نقض کرد. امروز آمریکا به جز اسرائیل و یکی دو کشور، حامی دیگری ندارد؛ چراکه دنیا اقدام خروج آمریکا از برجام و نقض قوانین بین المللی را تقبیح می کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور یادآور شد: از آنجا که برجام به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود، در واقع ترامپ مرتکب نقض قوانین بین المللی شد، این کار او به لحاظ حقوق بین الملل خلاف است، از همین جهت الان مورد سرزنش و تقبیح همه کشورهای دنیا قرار دارد.

وی ادامه داد: امروز نسبت به سابق ذهنیت دنیا درباره ایران تغییر کرده است، قبلا اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی اتهاماتی را علیه ایران مطرح می کردند و موجب تقویت اجماع مقابل ایران می شد اما امروز جهان فهمید، ایران عهدشکن نیست و به قوانین و معاهدات بین المللی کاملا متعهدانه عمل می کند بنابراین یک اجماع جهانی علیه ترامپ شکل گرفته است.

امیری در پاسخ به این سئوال که آیا ایران می تواند به واسطه خسارت هایی که از بدعهدی آمریکا در قبال اجرای برجام متحمل شده، به مراجع بین المللی طرح شکایت کند؟ گفت: مقررات بین المللی با مقررات داخلی متفاوت است، باید صبر کرد تا آقای ظریف نتیجه مذاکراتی که با چین، روسیه و اتحادیه انجام داشت به رئیس جمهور گزارش دهد، آن زمان سیاستگذاری می شود که اقدام متقابل ایران چه خواهد بود.

وی افزود: برجام تمامی شرایط یک معاهده بین المللی چندجانبه را داشته و بی شک معاهده بین المللی که حقوق عرفی بین المللی و همچنین مقررات معاهده وین در باره حقوق معاهدات ۱۹۶۹ درباره آن قابل اعمال است. از این منظر خروج آمریکا از برجام نقض موازین این نظام حقوقی است.

معاون رئیس جمهور اظهار کرد: ماده ۵۶ کنوانسیون وین مقرر می دارد، معاهده ای را که متضمن مقرراتی درباره اختتام خود معاهده نباشد و لغو آن یا خروج از آن را پیش بینی نکرده باشد نمی توان لغو کرد یا از آن خارج شد. برجام نیز در متن خود ضوابطی برای خروج دول متعاهد پیش بینی نکرده است بنابراین عمل آمریکا را می توان از منظر حقوقی مصداق یک رفتار متخلفانه بین المللی دانست.

وی درباره اقدام برخی مخالفان به تسویه حساب سیاسی با دولت افزود: الان وقت بدی برای تسویه حساب های سیاسی است. در زمانی که باید همه آمریکا و رژیم صهیونیستی را تقبیح کنند، مناسب نیست، به طرح مسائل داخلی بپردازیم و یکدیگر را متهم کنیم.

امیری اظهار کرد: آنچه امروز به اتحاد، وحدت و انسجام نیاز است، به تعبیر رئیس جمهور اتفاقی در زمان حیات حضرت امام افتاد، آن زمان عده ای دنبال سرزنش مسئولان داخلی بودند اما حضرت امام با لفظ «این تذهبون؟» آنها را سرزنش کرد. پس همه باید آمریکا و ترامپ را سرزنش و تقبیح کنیم.

وی افزود: در زمانی که افسران دستگاه دیپلماسی کشور در صحنه های جنگ دیپلماتیک هستند و مصالح و منافع ملی را پیگیری می کنند، رئیس جمهور و اعضای دولت در حال برنامه ریزی برای وضعیت جدید به وجود آمده هستند شایسته است که همه کمک کنند و در کنار هم قرار بگیرند و به دولت، رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده یاری رسانند تا کشور آسیب نبیند.

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: هر صدایی که حکایت از تسویه حساب سیاسی باشد، قطعا در شرایط فعلی دشمن از آن سوء استفاده می کند و به هیچ وجه به نفع مصالح عمومی و کشور و نظام جمهوری اسلامی نیست.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.