حجت الاسلام محسن مهاجرنیا استاد حوزه و دانشگاه در پنجمین جلسه مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع راهبردهای اصولگرایی در دهه پنجم انقلاب اسلامی در تبیین راهبردهای اصول‌گرایی اظهار داشت: اندیشه انقلاب با محیط درون خود و محیط بیرونی دائما سروکار دارد، ¬در محیط درونی خود ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی در اختیار داشته که می‌تواند از این مزیت‌ها برای حرکت خود استفاده کند، از بیرون هم دائما با یکسری ضعف‌ها و تهدیدها روبرو است.

وی با بیان‌ این‌که برای برون رفت از مشکلات سیاسی، اقتصادی و...نیاز به راهبرد است، گفت: با راهبردها و جهت‌گیری‌های کلان می‌توان حرکت کرد، بزرگترین راهبرد در دنیای امروز نگاه معرفتی و دانشی و پیش‌فرض‌های اعتقادی و نظری است که می‌توان بر اساس آنها حرکت کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف نیروهای انقلابی این است که فرهنگ انقلاب را دائما بازسازی کرده و به نسل نو آموزش دهند تا آنها هم همراه انقلاب شوند که متأسفانه این کار به درستی صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: در اصطلاح جامعه شناسی دو پدیده لحظه به لحظه وجود دارد؛ یکی بحث فرهنگ پذیری و دیگری جامعه پذیری است، یعنی دائما بایستی عناصر فرهنگی خود را به جامعه آموزش داد و تزریق کرد زیرا جامعه دائما در حال تولد و نو شدن است.

پژوهشگر علوم سیاسی تصریح کرد: هیجانات انتخاباتی و آوردن مردم پای صندوق‌های رأی، هیجانات مقطعی است. مردم باید با آموزش مستمر و راهبرد تعلیمی، فعال شوند.

مهاجرنیا با تأکید بر آموزش مداوم ارزش‌‌های اخلاقی به جامعه تصریح کرد: برای حفظ جامعه در مسیر صحیح خود، اصول‌گرا کردن و پایبند کردن جامعه به ارزش‌های دینی، الهی، اخلاقی و انقلابی، نیاز به آموزش مداوم وجود دارد، البته بخشی از این آموزش‌ها در محیط خانواده، مدرسه، دانشگاه، مساجد و... جریان دارد؛ اما متأسفانه روی همین بخش‌ها نیز کار نشده است و نقش فرهنگ‌پذیری در خانواده‌ها و جوانان بسیار کم‌رنگ شده است. اصول‌گرایی در بخش‌های جامعه، خانواده، دانشگاه و مدرسه، باید راهبردی عمل کند تا بتواند فرهنگ‌ انقلابی را تولید و به نسل جدید منتقل کند.

حجت الاسلام مهاجرنیا عنوان کرد: کار در این زمینه به دو صورت است، کار نخست این است که تولید بینش و اعتقادات باید متناسب با نیازهای روز انجام شود. بینش‌ها باید به‌صورت مداوم بازسازی شوند، چراکه نسل امروز بینش‌های چند دهه قبل را نفهمیده و دریافت نمی‌کند.

وی ادامه داد: بر اساس راهبرد تعلیمی ساختارها و رفتارهای سیاسی و مدیریتی باید اصلاح شود. هر مسئولی قبل از پذیرش مسئولیت باید متناسب با آن منصب آموزش لازم را ببیند. هر مسئولی کار خود را باید به صورت صحیح انجام داده و در کار دیگران دخالت نکند این دخالت ها نشان می دهد نقص آموزشی وجود دارد .

مهاجرنیا هشدار داد: بحران اخلاقی جامعه حقیقتا به اوج خود رسیده است و جامعه به لحاظ فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی رنج می‌برد، از این رو آموزش مداوم اصول اخلاقی، دینی و ارزشی ضروری است تا آثار آن واکسینه شده و ماندگار شود.

وی مطرح کرد: حاکمیت نظام ولایی ما مبتنی بر نظام دانایی است، نظام دانایی زمانی فعالانه نقش آفرینی می کند که به نسل جدید منتقل شود هم مردم بر اساس ریل گذاری و به صورت آگاهانه حرکت کنند و هم به لحاظ حاکمیتی و سیاسی مبنای تصمیم گیری و تصمیم سازی و مدیریت، دانش و آگاهی باشد

مهاجرنیا با تأکید بر این‌که در سیستم اقتصادی، توسعه بایستی مبتنی بر دانش باشد، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند، همین دانش‌محوری است، جامعه اگر دانش محور باشد، تحریم‌ها نمی‌تواند فشاری بر آن وارد کند، چراکه محصول فکر و عقلانیت خود را در اختیار دارد، اگر سیستم آموزش محور نشود، لزوما مبتنی بر نیرنگ بازی می‌شود.

ایشان پایبندی به ارزش‌های اعتقادی و اخلاقی را لازمه همراهی مردم دانست و تأکید کرد: در جهت‌دهی و حرکت توده مردم در مسیر صحیح، زمانی می‌توان مردم و جامعه را با خود همراه کرد که متولیان امور به اصول و ارزش‌ها پایبند بوده، در مسیر قرار گرفته و مبتنی بر یک نقشه راه حرکت کنند.

وی تصریح کرد: هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران دشمن ندارد و رهبر انقلاب هم دائما بر دشمن‌شناسی تأکید دارند، دین اسلام هم تولی و تبری را مورد تأکید قرار داده است، تبری به معنای اعلام برائت از دشمن است، اما تا دشمن شناخته نشود، چگونه می‌توان از آن اعلام برائت کرد. برخی مصادیق این اعلام برائت را دائما در تاریخ جستجو می کنند، درحالی که دشمن امروز را باید شناخت که اسرائیل و آمریکا است.

وی ادامه داد: فرهنگ انقلاب اسلامی از ابتدا یک فرهنگ تهاجمی بود و علیه موجودیت شرق و غرب عالم شکل گرفت، اما امروز خبری از آن تهاجم نیست، امروز منفعل شدیم به جای استفاده تهاجمی از ابزارهای تکنولوژیک مانند تلگرام آن را تعطیل می کنیم. اگر از این ابزار بهره عالمانه می گرفتیم مطمئن باشید آمریکا و غرب آن را از دست ما می گرفتند اما امروز ما در چه حالی هستیم؟

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در این راهبرد دو سامانه مستقیم و غیر مستقیم بایستی تعریف شود، که ارزش‌ها انقلاب اسلامی و اصول‌گرایانه، اعتقادات، اخلاقیات و هنجارها بررسی شود، اگر کسی بگوید اصول‌گرا است و به این امور توجهی نداشته باشد، یقینا خلاف واقع می‌گوید، بنابراین یک سامانه مستقیم باید تعریف شود، یعنی وظیفه ما است که برای تبیین ارزش‌های انقلاب اسلامی وارد عمل شویم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.