ذوق زدگی سعودی ها از توئیت انتخاباتی مقتدا صدر
اعلام مواضع سیاسی از طریق توئیتر که برخی رهبران جهان اخیرا در بیان مواضع خود در سطح بین المللی در پیش گرفته اند، مورد استفاده مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق نیز قرار گرفت و وی در یک توئیت سناریوی مطلوب خود برای تشکیل دولت آینده این کشور را ترسیم کرد.
با این توئیت، ۳۹;خمیس الخنجر۳۹; رییس جریان موسوم به پروژه عربی عراق که از چهره های نزدیک به حزب منحله بعث و متحد سعودی ها در عراق است و همچنین ۳۹;ثامر السبهان۳۹; سفیر سابق عربستان در عراق، نسبت به آن واکنش نشان داده و از آن استقبال کرده اند.
آنچه در این توئیتر بازی جالب الخنجر و السبهان حائز اهمیت است این است که آنها همان توئیت صدر که به شیوه ای ادبی، ائتلاف های سیاسی مورد نظر خود را برای حضور در دولت آینده اعلام کرده است، الخنجر و السبهان نیز به همان شیوه مشابه، ائتلاف سیاسی موردنظر مقتدا صدر را حذف و اصلاح کرده و گزینه های مطلوب خود را مطرح کرده اند.
وجه مشترک هر سه توئیت که مورد توجه رسانه ها و برخی شخصیت های عراقی قرار گرفته، عدم ذکر ۳۹;ائتلاف دولت قانون۳۹; به رهبری نوری المالکی و ۳۹;الفتح۳۹; به رهبری هادی العامری در این ائتلاف سیاسی است.
برخی کارشناسان عراقی عدم ذکر نام این دو گروه سیاسی شیعی نشانگر تلاش برای کنار گذاشته شدن این دو گروه از ترکیب دولت آینده تلقی کرده اند.
*** توئیت مقتدا صدر:
۳۹;ما به ۳۹;پیش می رویم۳۹; (سائرون) با تکیه بر ۳۹;حکمت۳۹; (الحکمه) و ۳۹;ملیت۳۹; عراقی خود (الوطنیه) و مطالباتمان مبتنی بر ۳۹;اراده۳۹; ملت است تا ۳۹;نسل جدید۳۹;ی (الجیل الجدید) بسازیم و شاهد ۳۹;تغییر۳۹; با رویکرد اصلاحات باشیم و در این رهگذر ۳۹;تصمیم۳۹; ما (القرار) باید صرفا عراقی باشد، برای این منظور باید ۳۹;پرچم ها۳۹;ی (بیارق) ۳۹;پیروزی۳۹; (النصر) را برداریم و ۳۹;بغداد۳۹; پایتخت، ۳۹;هویتمان۳۹; (هویتنا) باشد و ۳۹;جنبش مان۳۹; (حراکنا) ۳۹;دمکراتیک۳۹; و در راستای دولتی پدروارانه متشکل از ۳۹;کادرها۳۹;ی (کوادر) تکنوکرات و بدور از تحزب گرایی باشد.۳۹;
اشاره مقتدا به اسامی فهرست های انتخابی سائرون (مقتدا صدر)، حکمت (عمار حکیم)، الوطنیه (ایاد علاوی)، اراده (حنان الفتلاوی)، نسل جدید (شاسوار عبدالواحد)، جنبش تغییر، القرار(اسامه النجیفی و خمیس خنجر)، بیارق(خالد العبیدی وزیر دفاع سابق)، النصر (حیدر العبادی)، تحالف بغداد (محمود المشهدانی) و هویتنا (جمال الکربولی) و الحراک (نامفهوم) و حزب دموکرات کردستان عراق (مسعود بارزانی) و الکوادر (هیثم الجبوری) است.
به اعتقاد کارشناسان، ذکر نام این گروه ها در این عبارت، به معنی ائتلافی سیاسی است که مقتدا صدر برای تشکیل دولت آینده پیش بینی کرده است.
همان طور که ملاحظه می شود مقتدا صدر به نام فهرست انتخاباتی ۳۹;الفتح۳۹; به رهبری هادی العامری و ۳۹;دولت قانون۳۹; به رهبری نوری المالکی اشاره نکرده است.
***توئیت خمیس الخنجر
۳۹;پیش می رویم۳۹; (سائرون) به سوی اصلاحات با اتکال بر عقلانیت ۳۹;تصمیم گیری۳۹; (القرار) و ۳۹;حکمت۳۹; (الحکمه) و افق چشم هایشان به سمت اعتدال و اجرای قانون است تا ۳۹;ملیت۳۹; عراقی (الوطنیه) تحقق یافته و بتوانیم بواسطه ۳۹;دموکراسی۳۹; (دیمقراطی) آن را حفظ کنیم و پیروزی (النصر) حقیقی حفاظت از ۳۹;هویت۳۹; (هویتنا) عراقی است.۳۹;
الخنجر در این توئیتر ائتلاف مورد نظر سیاسی خود را منحصر به مقتدا صدر، اسامه النجیفی، ایاد علاوی، سید عمار حکیم، مسعود بارزانی، حیدر العبادی و جمال الکربولی کرده است.
او عملا ۱۴ گروه سیاسی که مقتدا صدر برای ائتلاف سیاسی تشکیل دولت آینده معرفی کرده است را به ۷ گروه محدود کرده است.
در ائتلاف سیاسی مورد نظر الخنجر، جریان های نوظهور سیاسی در کردستان عراق مانند نسل جدید شاسوار عبدالواحد و جنبش تغییر و همچنین گروه کوادر و الکفائات هیثم الجبوری (رییس کمیسیون مالی پارلمان سابق) و یا جنبش اراده حنان الفتلاوی و حتی بیارق خالد العبیدی و گروه محمود المشهدانی حضور ندارند.
***توئیت ثامر السبهان سعودی
به درستی شما ۳۹;پیش می روید۳۹; (سائرون) با تکیه بر ۳۹;حکمت۳۹; و ۳۹;ملیت۳۹; (الوطنیه) و ۳۹;همبستگی۳۹; (تضامن) و ۳۹;تصمیم۳۹; (القرار) به ۳۹;تغییر۳۹; برای عراق گرفته اید و ۳۹;پرچم۳۹; های (بیارق) ۳۹;پیروزی۳۹; (النصر) را با استقلال و عربیت و حفظ ۳۹;هویت۳۹; (هویتا) آن به دست گرفته اید به شما تبریک می گویم.
السبهان در این توئیت که ۳۹;نجاح محمد علی۳۹; کارشناس عراقی آن را دخالت آشکار عربستان سعودی در امور داخلی عراق دانسته، شکل ائتلاف سیاسی دلخواه سعودی ها را برای آینده عراق ترسیم کرده است.
این ائتلاف متشکل از ۹ گروه است که طی آن سعودی ها وجود جنبش تغییر کرد را پذیرفته اما در کمال تعجب گروه حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی را از آن حذف کرده اند.
اضافه کردن گروه التضامن به رهبری وضاح الصدید چهره منتسب به حزب منحل شده بعث و معروف به متحد بودن با عربستان سعودی به این فهرست در کنار دیگر گروه های عرب سنی مانند ۳۹;القرار۳۹;، ۳۹;بیارق۳۹;، ۳۹;هویتنا۳۹; و ۳۹;الوطنیه۳۹; به اعتقاد کارشناسان نشانگر ادامه تلاش های مداخله جویانه عربستان سعودی برای تغییر معادله سیاسی در عراق به هر صورت ممکن است.
***توئیت های مخالف
برخی از رسانه های عراقی از جمله سایت معتبر ۳۹;المسله۳۹; نسبت به این سیاست توئیت گرایی برای ترسیم آینده عراق واکنش نشان داده اند.
المسله از بعثی های متحد سعودی و ریاض خواسته است که خیلی از توئیت مقتدا صدر، خرسند نباشند زیرا به اعتقاد المسله، هرگز مقتدا صدر در اردوگاه آنها قرار نخواهد گرفت و در نهایت همراه با منافع عمومی عراق است.
برهمین اساس المسله ائتلاف سیاسی آینده عراق را به همان شیوه نگارشی سه توئیتر قبلی به صورت زیر بیان کرده است:
۳۹;پیش روی۳۹; (سائرون) به سمت پیروزی (النصر) در زیر پرچم ۳۹;فتح۳۹; و با خط مشی نظام و ۳۹;قانون۳۹; و با اتکال به نتائج انتخابات در مسیر و با هدایت ۳۹;حکمت۳۹; با قدرت ادامه می یابد و خواهید دید که این نیروهای خیر در یک ۳۹;کنفرانس۳۹; (الموتمر) ملی گردهم می آیند تا دولت آینده را که خالی از فساد و سهم بندی است، تشکیل دهند.
طبق نظر المسله ائتلاف آینده سیاسی عراق، همان ائتلاف ملی سابق است که در آن همه گروه های بزرگ پیروز انتخابات از جمله مقتدا صدر، حیدر العبادی، هادی العامری، نوری المالکی، سید عمار حکیم و آراس حبیب (کنگره ملی عراق - یادگار احمد چلبی) در آن حضور دارند.
اما سایت خبری ۳۹;کندوز میدیا۳۹; در یک گزارش تحلیلی درباره آینده سیاسی عراق و شکل ائتلاف سیاسی که قرار است دولت را تشکیل بدهد نوشته است که همان ائتلاف ملی سابق دوباره برای شکل گیری دولت ایجاد می شود.
این سایت خبری خطاب به سعودی ها که نتیجه انتخابات را به نوعی پیروزی برای خود قلمداد کرده اند، نوشته است که سعودی ها نباید خوشحال باشند و به زودی درخواهند یافت که بازهم شکست خورده و محور مقاومت بار دیگر پیروز شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر