علیرضا زاکانی رییس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس نهم، صبح امروز(سه شنبه) در نشست خبری با عنوان «پای درس برجام» اظهار داشت: مساله هسته‌ای از زمانی آسیب خورد که در رقابت های انتخاباتی به عنوان مولفه رقابت، مورد توجه قرار گرفت.

 

وی افزود: ما در داخل کشور برای عبور از مشکلات فعلی، دو رویکرد داریم؛ یک رویکرد که مورد تایید رهبری است که بهره مندی از ظرفیت های منطقه ای و جهانی و ظرفیت های داخلی را شامل می‌شود.

 

زاکانی با اشاره به رویکرد دوم گفت: رویکرد دوم می گوید که ما باید نظم موجود جهانی را بپذیریم و وقتی بناست شکایتی داشته باشیم، بهتر است به کدخدا شکایت کنیم.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نه رویکرد تاریخی و نه یافته های عقلی، موید رویکرد دوم نیست. برجام نشان داد راه برون رفت از مشکلات را پیش پای دشمن جستن، شکست را در پیش خواهد داشت.

وی تاکید کرد: همین جا اهمیت استفاده از کارشناسان مطمئن و دقت در کارنامه، ارتباطات و پیشینه افراد بسیار اهمیت دارد. اینکه دوتابعیتی ها بخواهند برای ما تعیین تکلیف کنند و محل نفوذ میان ما و دشمن باشند، امر بسیار غلطی است.

 

زاکانی گفت: باید دقت کرد که ما بازیچه دیگرانی که مزدور بیگانگان هستند، نشویم. یک مزدور می تواند مسیری را برای منحرف کردن مذاکرات اساسی و درست هموار کند. امروز دستگاه قضایی و سایر دستگاه ها تاکید دارند که جاسوس هایی در تیم مذاکره کننده وجود داشته است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس نهم ادامه داد: متاسفانه در کشور، نگاه قبیلگی سیاسی بر مصالح ملی غلبه دارد. دولت، شورای عالی امنیت ملی، مجلس و دستگاه قضا هر کدام وظایف خاص خود را دارند. اگر نقشی که برای آن ها قائلیم، یک نقش باشد، خود را خلع ید کرده ایم. اینجا می بینیم که تعیین خطوط قرمز برای تیم مذاکره کننده از سوی رهبری، چقدر ظرفیت ساز بوده است. تیم مذاکره کننده نتوانست از این ظرفیت سازی استفاده کند. همانطور که ما هم در مجلس و دولت نتوانستیم، یک کار تیمی خوب انجام دهیم.

 

وی با اشاره پنهان کاری، غیرواقع گویی و توجیه گری مسئولین گفت: اگر در مسیر مذاکرات پنهان کاری نمی کردیم، اگر عجله نمی کردیم و اگر خلف وعده های دشمن را توجیه نمی کردیم، فضای عمومی کشور به طور شفاف، بالاترین حمایت را از تیم مذاکره کننده می کردند.

 

زاکانی تصریح کرد: ما باید طوری مذاکرات مان را به انجام می رساندیم که به صورت متناظر، اقدامات هم وزن و در نوبت های متعدد را در مذاکرات می گنجاندیم. ما آمدیم مذاکره ای انجام دادیم که داشته خود را به قیمت اندک و آن هم به طور نسیه به دشمن دادیم و در حین مذاکرات، در مقام رعب و وحشت با طرف مقابل مذاکره کردیم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه تحریم های کشور باید شکسته شود گفت: این قولی بود که بر مبنای آن، مذاکرات آغاز شد و رییس جمهور، رییس مجلس و وزیر خارجه روی آن تاکید داشتند. در نامه آقای روحانی به رهبری هم به صراحت تاکید شد که تحریم ها برداشته شد.

 

وی تاکید کرد: تحریم‌ها باید شکسته شود و برجام که روح و جسمی دارد، محترم شمرده شود. بر اساس بند ۲۸ برجام مبنی بر احترام متقابل و عدم تهدید، کسی ما را تهدید نکند و به ما احترام بگذارد و اگر وعده رفع تحریم ها وجود دارد، این تحریم ها در مقام عمل برداشته شود.

 

زاکانی افزود: اگر تحریم ها برداشته نمی شود، ماحصل این مذاکرات برای مسئولین و مردم، تنبه و بیداری ایجاد کند. این بیداری باید ما را در مسیری قرار دهد که توجه ها را به توامندی های داخلی جلب کند.

 

نماینده سابق مجلس گفت: اگر امروز دولت مذاکره می کند، خط قرمز این مذاکره، باز کردن برجام است. ما نسبت به این سند، هزار و یک حرف داریم اما این سند که هم ما و هم طرف مقابل نسبت به آن تعهد کرده ایم، ملاک ماست. یک کلمه هم نباید از برجام کم یا حتی به آن اضافه شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.