جمشید نفر رئیس اتحادیه صادرکنندگان روده  اظهار کرد: در سال گذشته حدود ۸۰ میلیون دلارصادرات روده گاو، گوسفند و بز داشته‌ایم که این رقم در سال‌های قبل نیز کماکان در همین حدود بوده است اما برای آن امکان افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازارهای متعددی مانند ایتالیا، اسپانیا، اتریش و هلند پذیرای محصولات ایرانی هستند، گفت: روده محصول منحصر به فردی است که ۱۰۰ درصد آن صادراتی محسوب می‌شود. از سوی دیگر صادرات این محصول هیچ اثری در تورم کشور نداشته و نوسانات آن هم بسیار اندک است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان روده گفت: با این وجود برای تامین مواد اولیه ما مشکلاتی وجود دارد و هنگامی که بحث قاچاق دام مطرح می‌شود، این مشکلات و کمبودها افزایش پیدا می‌کند در حالی که تنها راه بقا و رشد اعضای اتحادیه ما آن است که بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز خود را به سهولت از کشور ثالث وارد و پروسس کنیم تا بتوانیم با صادرات محصول نهایی علاوه بر حضور در بازارهای بین‌المللی در داخل کشور نیز اشتغال ایجاد کنیم.

نفر با اشاره به نظرات مساعد مسئولان سازمان دامپزشکی در این زمینه اظهار کرد: اگر دولت کمک کند و مشکلات این بخش را مورد توجه قرار دهد، می‌توانیم نقش بسیار مناسب در اشتغالزایی کشور داشته باشیم، زیرا فعالیت در بخش ما تماما با دست صورت می‌گیرد و بر همین اساس می‌توان اشتغال زیادی ایجاد کرد. اما با وجود درخواست‌های متعدد، دولتمردان توجه کمتری به این بخش داشته‌اند.

وی همچنین یادآور شد: ما از اولین کشورهایی بوده‌ایم که وارد این حوزه شدیم اما با این وجود از تمام پتانسیل‌های خود استفاده نکرده‌ایم. روده محصولی است که در هیچ جای دنیا دور ریخته نمی‌شود، اما اگر ما در صحنه رقابت بین‌المللی بتوانیم کسب و کار خود را رقابت‌پذیر کنیم مواد اولیه به سمت ما خواهند آمد. در حال حاضر علاوه بر ما شاید ۹ کشور دیگر هم در این عرصه فعالیت دارند اما شرایط ما در قبال آنها رقابتی نیست و بر همین اساس مواد اولیه بیش از آنکه برای پروسس به ایران صادر شود، به کشورهای دیگر می‌رود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان روده افزود: صادرات روده مشتمل بر روده گاو، گوسفند، بز و خوک می‌شود که ما در حوزه خوک مجاز به فعالیت نیستیم اما در دنیا سهم بالایی از فعالیت‌های این بخش به خوک اختصاص پیدا می‌کند.

نفر ادامه داد: در زمینه روده گوسفند و بز نیز شاید حدود ۱۰ درصد بازار جهانی در اختیار ایران باشد اما در حوزه دام سنگین با توجه به مشکلاتی که در ارتباط با تامین مواد وجود دارد، شاید این رقم به یک درصد برسد.

وی در پایان از چین، مصر، ترکیه، ایران و پاکستان به عنوان اصلی‌ترین فعالان این بخش اشاره کرد.

رییس اتحادیه صادر کنندگان روده در گذشته مواردی مانند خشکسالی، کاهش میزان دام ،گرانی قیمت گوشت و کم شدن قدرت خرید مردم را از جمله دلایل کاهش کشتار دام دانسته و گفته بود که علاوه بر این شرایط معضلات دیگری نیز در حوزه واردات روده وجود دارد که این موضوع باعث می‌شود تولید کنندگان ما نتوانند از محل دیگری روده مورد نظر خود را تامین کنند، چراکه بروکراسی اداری و شرایط موجود در این بخش به گونه‌ای است که فعالیت در این عرصه برای همکاران ما بسیار دشوار و وقت گیر محسوب می شود.

از روده‌های طبیعی برای تولید سوسیس استفاده می‌شود. تولید سوسیس با استفاده از روده طبیعی یکی از قدیمی‌ترین روشهای نگهداری گوشت است. همچنین از روده برای تولید نخ بخیه هم استنفاده می‌شود .

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.