علت بسته شدن ۲ غرفه در نمایشگاه کتاب چیست؟
امیرمسعود شهرامنیا در نشستی که ظهر امروز (شنبه، ۱۵ اردیبهشت) در محل برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلا برگزار شد، درباره تخلفات ناشران در این دوره از نمایشگاه اظهار کرد: ما دو دسته تخلف داریم؛ دستهای مرتبط به موضوعات مالی بهویژه بحث بنکارتها است. زمانی که بحث یارانه مطرح میشود معمولا عدهای از این موضوع سودجویی میکنند، مانند نقد کردن بنکارتها، خرید و فروش بنها و... اما ما با بانک عامل نمایشگاه مذاکراتی داشتیم و راهکارهایی ارائه دادیم تا تخلفات در حوزه مالی به صفر برسد.
او سپس بیان کرد: حدود ۱۰ میلیارد تومان یارانه به بنکارتها اختصاص داده شده بود که هشت میلیارد آن برای دانشجویان و دو میلیارد برای طلاب بود. با توجه به اینکه کارت ملی هوشمند در تخصیص بنکارتها وارد شده است تخلفات در بنکارتها به صفر رسیده زیرا کارت ملی مستقیما شارژ میشد. حدود ۴۰ درصد دانشجویان و استادان با این روش ثبت نام کردند. همچنین ۱۵ درصد آنها از طریق NFC ثبت نام کردند. ما با چک کردن کد ملی با شماره دانشجویی تخلفات را نزدیک به صفر رساندیم. به طور مثال سال گذشته دانشجویی با کپی گرفتن از کارت ملی و دانشجویی ۳۰۰ دانشجو اقدام به دریافت بنکارتها کرده بود که این موضوع را امسال نداشتیم.
شهرامنیا گفت: تخلف دیگر تخلف داخل غرفهها است. برخی از تخلفات در شرایط عادی و در نمایشگاههای دیگر عادی است. مثلا ناشری اقدام به فروش کتاب ناشر دیگر میکند که این موضوع در آییننامه نمایشگاه ما تخلف محسوب میشود. اما موضوع دیگری که به صورت جدی بر روی آن نظارت و رسیدگی میشود، قاچاق کتاب، فروش کتابهای غیرمجاز و کتابهای جعلی بود که تاکنون گزارش این تخلفات کم بوده است. روز گذشته دو غرفه بسته شده است اما در مورد کم و کیف آن اطلاعی ندارم.
قائممقام سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همچنین درباره حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: هنوز اطلاعی به ما داده نشده که ایشان در نمایشگاه حضور خواهد داشت یا نه. ما و ناشران مشتاق و چشمانتظار آمدن ایشان هستیم. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایشان دعوت کرده است اما تاکنون رسما به ما اطلاعی داده نشده است.
او در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه همه تلاشهای خود را انجام میدهند تا مشکلات نمایشگاه کم بشود و گامهای مثبت و رو به جلویی برای نمایشگاه برداشته شود به سه رویکرد نمایشگاه در سیویکمین دوره نمایشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از رویکردها واسپاری نمایشگاه به صنف بود که بخشی از این موضوع انجام شده است. دیگری بُعد بینالمللی نمایشگاه کتاب است که فکر میکنم نمایشگاه آرام آرام جایگاه خود را پیدا میکند. بحث میهمان ویژه و شهر میهمان و حضور ناشران خارجی در این موضوع قرار دارد که همه آنها نشان از رشد بینالمللی نمایشگاه کتاب دارد. جنبه سوم تقویت بُعد نمایشگاهی و فعالیتهای تخصصی کتاب است.
شهرامنیا با اشاره به نقدینگی نشر در نمایشگاه کتاب اظهار کرد: جایگاه نمایشگاه در اقتصاد نشر به قدری مهم است که نمیتوانیم آن را تعطیل کنیم و یا کنار بگذاریم. این بخش از نمایشگاه به صنعت نشر آسیب جدی وارد میکند. تلاش میشود تا جایگاه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران تقویت شود تا به حد مطلوب و تبدیل شدن به نمایشگاه تخصصی کتاب برسیم، اما نمایشگاه ما تا تبدیل شدن به یک نمایشگاه کتاب فاصله زیادی دارد و باید قدمهای بیشتری در این زمینه برداشته شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر