اولیور مایر عضو موسسه امور بین المللی و امنیتی آلمان بر این باور است که آلمان و سایر کشورهای اروپایی باید خود را برای خروج احتمالی یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای آماده کنند.

به نوشته نشریه آلمانی &#۳۹;هندلزبلات&#۳۹; ، این کارشناس آلمانی می گوید که ظاهرا استدلال ها و تلاش های اروپایی ها برای حفظ برجام تاثیری بر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نداشته است و از این رو اروپایی ها باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا ضمن جلوگیری از رویارویی با آمریکا ، باب گفت وگو را با واشنگتن و تهران باز نگاه دارند.

مایر با بیان اینکه خطر مسابقه تسلیحاتی هسته ای و جنگ در خاورمیانه بطور مستقیم بر امنیت اروپا تاثیر خواهد داشت، تصریح می کند علاوه بر این، مساله اعتبار اروپا به عنوان حامی نظم بین المللی نیز مطرح است . خروج یکجانبه آمریکا از برجام به معنی عدم پایبندی به تصمیم الزام آور شورای امنیت سازمان ملل است زیر برجام مورد تائید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قرار گرفته است. اگر اروپا خواستار حفظ مشروعیت و یکپارچگی سازمان ملل و شورای امنیت است باید در برابر چنین نقض قانونی توسط آمریکا آشکارا موضع گیری و مقاومت کنند.

این کارشناس آلمانی همچنین تاکید می کند که اتحادیه اروپا باید از تجارت مشروع شرکت های اروپایی با ایران دفاع کند . همانطور که انتظار می رفت تجارت اروپا با ایران پس از اجرای برجام افزایش یافت و این یکی از انگیزه های ایران برای اجرای تعهدات خود بوده است. اما واشنگتن تهدید کرده که تحریم های ثانوی را علیه ایران اجرا خواهد کرد که این مساله می تواند موجب ممنوعیت کار شرکت ها ، بانک ها و بیمه های اروپایی از کار در بازار آمریکا شود. اروپا پیش از این چنین تحریم های فرا قلمرویی را رد کرده و در سال ۱۹۹۶ نیز &#۳۹;مقررات مسدودساز&#۳۹; برای دفاع از شرکت های اروپایی در برابر چنین تحریم هایی را ایجاد کرد و اکنون نیز اروپا باید بار دیگر چنین قوانینی را برای مقابله با تحریم های آمریکا فعال کند.

این کارشناس آلمانی تصریح کرد، از این رو، موضوع برجام به آزمایشی مهم و فیصله بخش در مورد آمادگی و قدرت اروپا در دفاع از منافع خود و باقی ماندن به عنوان عضوی مهم در نظم بین المللی تبدیل شده است.

مایر گفت، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن باید با ایجاد خطوط اعتباری و به روز کردن مقررات مسدودساز در برابر تحریم های آمریکا، از شرکت های اروپایی مایل به ادامه کار با ایران دفاع و حمایت کنند. در عین حال اتحادیه اروپا باید در خصوص مسائل دیگری مانند موشکی و موضوع سوریه با ایران وارد گفت وگو شود. آلمان و سایر شریکان اروپایی برای ایجاد رویکرد راهبردی خود در خاورمیانه نباید نیازی به ضرب الاجل ترامپ داشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.