ابتلای یک سوم ایرانیها به اختلالات روانی
دکتر ایرج خسرونیا روز یکشنبه در نشست خبری به مناسب برگزاری بیست و نهمین کنگره جامعه متخصصان داخلی ایران از ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی، اظهار کرد: در تهران آمار وضعیت بدتری دارد؛ به گونه ای که ۳۰ تا ۳۶ درصد به اختلالات روانی گرفتار هستند و در این بین زنان سهم ۳۶ درصدی دارند.
وی با انتقاد از توجه اندک به بیماری های روانی و اختصاص ناچیز مراکز درمانی نسبت به شمار مبتلایان به این بیماری ها، گفت: ارایه این آمارها برای آگاهی مردم عادی نیست بلکه هشداری برای مسئولان و سیاستگذاران است که توجه بیشتری به این موارد داشته باشند؛ وقتی ۳۰ درصد افراد جامعه بیماری روانی دارند باید ۳۰ درصد از بیمارستان ها نیز به درمان این بیماران اختصاص یابد.
خسرونیا به تاثیر زیاد این قبیل اختلالات در زندگی روزمره افراد جامعه اشاره کرد و افزود: چند درصد از این افراد شاید بتوانند اختلالات روانی خود را پنهان یا کنترل کنند اما روزانه در سطح شهر شاهد هستیم که افراد به خاطر یک تصادف ساده با یکدیگر گلاویز شده و حتی در مواردی به قتل منجر می شود.
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران همچنین خاطرنشان کرد: در مطب ها شاهد هستیم که شمار زیادی از بیماران که از مشکلات جسمانی مانند ناراحتی های گوارشی یا قلبی گلایه می کنند، هیچ مشکل جسمی ندارند؛ پس از بررسی ها و آزمایش های پزشکی مشخص می شود که مشکل این افراد روانی است و باید تحت درمان های روانپزشکی قرار گیرند.
خسرونیا نبود فرهنگ مراجعه به روانپزشکان را از دیگر معضلات جامعه دانست و گفت: بسیاری از این بیماران زمانی که به آنها گفته می شود باید به روانپزشک مراجعه کنید برآشفته می شوند و ترجیح می دهند به جای مراجعه به متخصصان این رشته، درمان بیماری را از پزشک معالج خود دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید این ترس از مراجعه به روانپزشکان با ارتقای آگاهی مردم نسبت به بیماری های روانی برطرف شود، گفت: یکی از دلایل ترس از مراجعه به روانپزشکان، در واقع ترس از انگ بیمار روانی بودن از سوی جامعه، خانواده و اطرافیان است که مانع از مراجعه بیماران به متخصصان این رشته می شود.
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه شمار سالمندان در کشور ما رو به افزایش است و به تبع آن میزان مبتلایان به بیماری های مختلف ازجمله سرطان روند روبه رشد خواهد داشت، اظهار کرد: درحال حاضر هشت درصد جامعه را سالمندان (۶۰ سال به بالا) تشکیل می دهند اما طی ۱۰ سال آینده این رقم به ۱۲ درصد می رسد؛ بنابراین لازم است به تناسب این افزایش، از هم اکنون تمهیدات لازم در سطح سیاستگذاری کلان حوزه سلامت کشور اندیشیده شود.
خسرونیا افزود: همانطور که متخصص کودکان داریم و کودکان به این متخصصان ارجاع داده می شوند، باید متخصصان سالمندان نیز تربیت شوند تا آمادگی لازم را برای چند سال آینده در مواجهه با بیماری ها به ویژه سرطان که از بیماری های وابسته به سن است، داشته باشیم.
وی یکی از علل اصلی ابتلا به سرطان در کنار افزایش سن را مصرف مواد مخدر از جمله تریاک و سیگار عنوان کرد و گفت: طبق آمار رسمی ۲ میلیون نفر و طبق آمار غیررسمی پنج میلیون نفر در ایران تریاک مصرف می کنند؛ استعمال این مواد نقش قابل توجهی در بروز سرطان های پانکراس، ریه، مثانه و مری دارند.
خسرونیا درمورد اینکه آیا پارازیت ها نیز در بروز سرطان تاثیرگذار هستند، توضیح داد: هنوز این مساله ثابت نشده اما دیده شده است تعداد جنین های ناقص در خانواده هایی که در اطراف دکل های مخابراتی هستند، بیشتر است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر