گروه بین الملل: «مایک پمپئو» افسر سابق ارتش که بعدها نماینده جمهوری خواهان در کنگره شد، یکی از اصلی ترین مهره های وفادار به دیدگاه متفرعنانه «دونالد ترامپ» به جهان است.

وی با رای کم فروغ نمایندگان سنا، اکنون در راس دستگاه دیپلماتیک ایالات متحد قرار گرفته است. هر چند پمپئو پیشتر نیز نقش دیپلمات را ایفا کرده، جایی که سه هفته پیش با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دیدار کرده است.

با این حال رای حداقلی سناتورها به پمپئو (۵۷ رای موافق در مقابل ۴۲ رای مخالف) نشان دهنده نگرانی هایی است که برخی سناتورهای دموکرات به ویژه به خاطر سابقه موضع گیری هایش در خصوص همجنس گرایان و اسلام داشته است.

رئیس سابق سازمان سیا در حالی سکان وزارت خارجه آمریکا را به دست می گیرد که با صفی طولانی از چالش های بین المللی از سوریه، عراق و افغانستان گرفته تا گسترش نفوذ چین در آسیا از یک سو و قدرت نمایی روسیه از دیگر سو روبرو است.

واشنگتن همچنین سرگرم رایزنی با همپیمانان اروپایی از جمله «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در خصوص تقویت توافق هسته ای با ایران است.

این در حالی است که پمپئو پیشتر نیز با اختلاف بسیار ناچیز موفق به جلب آرای اعضای کمیته روابط خارجی سنا شده بود.

با نگاهی به ۱۵ ماه ریاست پمپئو در سیا، نام وی به عنوان یکی از اصلی ترین مشاوران ترامپ دیده می شود. از این رو راهیابی پمپئو به وزارت خارجه مخالفان جدی در بین دموکرات ها دارد، زیرا آنها بر این باورند که او بیش از حد به رئیس جمهور نزدیک است.

وی با این که در کنگره همواره مخالف توافق هسته ای با ایران بود، در جلسه استماع خود با اعضای کنگره اذعان کرده که به جای دمیدن به آتش اختلافات، باید بر این نکته که به اعتقاد غرب این توافق توانسته از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند، تاکید نمود.

مخالفان همچنین نگران دیدگاه متفرعنانه پمپئو متاثر از نظرهای ترامپ هستند، عاملی که باعث می شود نتواند نماینده مناسبی برای دیپلماسی آمریکا در سطح بین المللی باشد.

انتظار می رود نخستین حضور بین المللی پمپئو به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا، نشست وزیران خارجه ناتو در بروکسل باشد که روز جمعه برگزار خواهد شد.

وی با وجود داشتن مخالفان جدی، حامیانی نیز در سنا دارد. موافقان پمپئو می گویند او عملکرد خوبی در سیا داشته و در زمان کنونی که دستگاه دیپلماسی آمریکا با انتقادهای جدی روبرو است، می تواند نقش یک مدیر قدرتمند را ایفا کند.

با این حال برای قضاوت در مورد این که حق با کدام جناح است، باید منتظر روزها و ماه های آینده و عملکرد وزیر خارجه جدید آمریکا در این سمت ماند.

پمپئو از تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۱۷  که «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه سابق آمریکا مجبور به استعفای اجباری شد، از سوی رئیس جمهور آمریکا به عنوان نامزد این سمت معرفی شد.

در جلسه امروز سنای، مایک پمپئو با ۵۷ رأی مثبت و ۴۲ رأی منفی، نخستین وزیر خارجه آمریکا لقب گرفت که با آرای حداقلی، به کابینه راه یافت.

گفتنی است وی یکی از افراطی ترین چهره‌ها در آمریکا علیه ایران است و بارها خواستار لغو برجام شده است. او همچنین در سال ۲۰۱۴ پیشنهاد بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران را مطرح کرده بود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.