منابع آگاه بامداد دوشنبه گفته‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا از رهبر کره شمالی خواهد خواست قبل از برخورداری از امتیازات ویژه‌ای در زمینه رفع تحریم‌ها زرادخانه تسلیحاتی خودش را برچیند. 

یک مقام ارشد دولت ترامپ به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال که این خبر را منتشر کرده گفت: «وقتی رئیس‌جمهور می‌گوید اشتباهات گذشته را تکرار نمی‌کند به معنی این است که تا وقتی کره شمالی برنامه هسته‌ای خودش را تا اندازه زیادی برنچیده، آمریکا امتیازات ویژه‌ای مانند رفع تحریم‌ها نخواهد داد.»

پیونگ‌یانگ بامداد شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی‌اش را به حالت تعلیق درآورده و یکی از سایت‌های آزمایش هسته‌ای خود را تعطیل کند. 

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از خبرگزاری رسمی کره شمالی نوشت: «از تاریخ 21 آوریل، کره شمالی انجام آزمایش‌‌های هسته‌ای و آزمایش موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را متوقف خواهد کرد.»

خبرگزاری رسمی کره شمالی نوشته این تصمیم در نشست عمومی کمیته مرکزی حزب حاکم این کشور اتخاذ شده است. 

در این بیانیه همچنین آمده است: «کره شمالی به منظور اثبات تعهد خود برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای یکی از سایت‌های آزمایش هسته‌ای خود در شمال این کشور را هم تعطیل خواهد کرد.»

پیش از این، «مون جائه این» رئیس‌جمهور کره جنوبی مدعی شده بود رهبر کره شمالی شرط خروج نیروهای آمریکا از شبه‌جزیره کره به عنوان پیش‌شرط خلع سلاح هسته‌ای را کنار گذاشته است. 

کره شمالی علی‌رغم عقب‌نشینی از پیش‌شرط خروج نیروهای آمریکایی خواستار آن شده که ایالات متحده به سیاست خصمانه‌اش پایان دهد. 

رئیس‌جمهور کره جنوبی گفت: «کره شمالی، تعهد خود برای خلع سلاح کامل را ابراز کرده است. آنها شرطی مانند خروج نیروهای آمریکا از کره جنوبی را مطرح نمی‌کنند که آمریکا نتواند آن را بپذیرد. کره شمالی تنها خواستار اتمام سیاست خصمانه علیه خودش و ضمانت امنیتی برای این کشور است.»

ترامپ چندین بار از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا به دلیل آنکه قبل از انجام اقدامات محسوس از سوی ایران به این کشور پول نقد داده انتقاد کرده است.  

این در حالی است که «جان کری»، وزیر خارجه سابق آمریکا در یادداشتی در واشنگتن در مهرماه سال گذشته خلاف این ادعا را مطرح کرده و نوشته بود که ایران تمامی امتیازات را پیشاپیش واگذار کرده است.  

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.