ضربه بزرگی که احمدی نژاد به موتلفه زد
روزنامه اعتماد نوشته است :
بدبینترها میگویند تا زمانی که نگاه منفی و بازدارنده به فعالیتهای حزبی و تحزب سیاسی ازطریق تریبونها و دستگاه تبلیغاتی و رسانهای رسمی حکومتی تبلیغ میشود، نمیتوان به آینده و سرنوشت تحزب در ایران امیدوار بود. در این میان البته این تحلیلگران نقطهاشتراک دیگری هم دارند و آن، اینکه باوجود وضعیت نامساعد هر دو جناح سیاسی از این منظر، وضعیت احزاب اصلاحطلب نسبت به اصولگرایان بهمراتب بهتر است و لااقل از خرداد ٧٦ و زمانی که سیدمحمد خاتمی به قدرت رسید، دولت به عنوان بخشی مهم از حاکمیت بهجای ترویج نگاه منفی به تحزب، با شعار مشارکت سیاسی و توسعه جامعه مدنی، حامیان خود را به فعالیت در چارچوب احزاب و تشکلهای اجتماعی-سیاسی ترغیب و تشویق کرد.
در چنین شرایطی اما اصولگرایان نیز با اتکا به فعالیت یکی، دو حزب قدیمی و ریشهدار این جریان سیاسی، تلاشهایی برای مقابله با این نگاه منفی حاکمیتی به تحزب داشته و باوجود آنکه خود، ضعف دوچندانشان در این حوزه را نسبت به رقیب پذیرفته و برآن اذعان دارند، لااقل با اتکا به فعالیت حزب «موتلفه اسلامی» در بیش از نیم قرن اخیر، خود را مدعی تحزب میدانند.
حزبی که از سال ۱۳۴۲ درپی ائتلاف ۳ هیات مذهبی «مسجد امینالدوله»، «مسجد شیخعلی» و «هیات اصفهانیها» در منزل امام خمینی (ره) شکل گرفت و در ٥٥ سال فعالیت خود اصولگرایان سنتی و بازاریهای مذهبی را نمایندگی میکند. با این همه، پایان کار دولت هاشمی که آن زمان عملا به عنوان پرچمدار جناح راست سنتی بر امور اجرایی کشور مسلط بود، ستاره بخت موتلفه هم آرام آرام کمفروغ شد و بهجز مقطعی کوتاه در ابتدای دولت نخست احمدینژاد، گذر زمان و افول موتلفه با یکدیگر هممسیر بودند. حال آنکه در آن مقطع کوتاه در سالهای نخست دولت نهم هم باوجود آنکه موتلفه با حراج چند دهه اعتبار و پشتوانه کار تشکیلاتی و سیاسی خود به پای احمدینژاد، خود را ازجمله موتلفین اصلی دولت مستقر معرفی میکرد، دیری نپایید که شکستهای گاه و بیگاه رییس دولتهای نهم و دهم از یکسو و عبور کاندیدای جریان اصولگرا از این گفتمان از دیگرسو، باخت بزرگی برای قمار اجباری موتلفه رقم زد.
همزمان با پایان کار دولت دوم احمدینژاد، اعضای موتلفه هم که چندان با روحانی و خاستگاه سیاسیاش بیگانه نبودند، سعی کردند خودشان را بهنحوی موتلف دولت نشان دهند، تا آنجاکه اسدالله بادامچیان، قائممقام دبیرکل موتلفه همین اسفندماه سال گذشته مدعی شد ارتباط موتلفه و دولت یازدهم در ابتدای مسیر فراتر از یک ارتباط کلامی و شعاری، بلکه ارتباطی عملیاتی بوده یا لااقل چنین قول و قرارهایی بین دولت روحانی و موتلفه اسلامی رد و بدل شده است.
این عضو ارشد موتلفه اسلامی که با خبرآنلاین مصاحبه میکرد، گفته بود: مرحوم آقای عسگراولادی هنوز زنده بودند، به دیدار آقای روحانی رفتیم، آقای عسگراولادی به آقای روحانی گفت «موتلفه شما را منّا میداند، آماده همه نوع همکاری با دولت یازدهم است و توقعی نیز درباره پُست دنیایی ندارد»، آقای روحانی نیز گفت «ما نیز موتلفه را منّا میدانیم». بادامچیان حتی از تعیین یک رابط میان دولت و موتلفه در همان جلسه دوستانه روزهای نخست کار روحانی سخن گفته و مدعی شده بود که «در آن جلسه آقای آل اسحاق را به عنوان رابط بین موتلفه و آقای روحانی معین کردیم» و البته بلافاصله در مقام گلایه درآمده و گفته بود: «در طول این ٥ سال رابط موتلفه یک مرتبه نیز مورد بحث قرار نگرفت.»
یحیی آلاسحاق که زمانی یکی از موتلفهایهای دولت هاشمی بود و وزارت بازرگانی را مدیریت میکرد و ازقضا چندماه پیش از داغ شدن تنور همان انتخابات سال ٩٢ که درنهایت به پیروزی حسن روحانی انجامید، به عنوان کاندیدای موتلفه وارد انتخابات شد اما قبل از آنکه موضوع جدی شود، از کاندیداتوری انصراف داد، با تکذیب عضویت خود در حزب موتلفه و حالا جایگاهش به عنوان رابط این حزب و دولت را نیز بهطریق اولی تکذیب کرده است.
وزیر بازرگانی دولت سازندگی که درجریان انتخابات اخیر ریاستجمهوری یکی از مردان اصلی جبهه مردمی نیروهای انقلاب به عنوان تشکیلات اصلی اصولگرایان بود، در واکنش به ادعای ٢ ماه قبل بادامچیان درمورد رابط بودنش میان موتلفه و دولت گفته است: «سالهاست از موتلفه جدا شدم و عضو هیچ حزبی نیستم. » آلاسحاق به «اعتماد» گفت: «من ضمن اینکه برای موتلفه احترام قائل هستم اما به دلیل نوع فعالیتهای اقتصادی که دارم و برای اینکه بتوانم راحت صحبت کنم و حرفهایم منتسب به یک حزب نشود، با احترام از موتلفه بیرون آمدم.»
با این حال، این تنها خبر ناخوشایند برای جوانان سالهای دور حزب موتلفه اسلامی در روزهای اخیر نبوده است. حزبی که حالا هر از گاه ناچار به تکذیب اخبار مربوط به تعطیلی دفاتر استانی خود میشود. آنچنان که چندی پس از آنکه محمدجواد آرینمنش، دبیر حزب موتلفه در استان خراسانرضوی در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»، از تعطیلی برخی دفاتر این حزب در استان خراسان رضوی خبر داده بود، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با قاطعیت بسته شدن دفاتر حزب متبوعش در سطح کشور را تکذیب کرده است. او به «اعتماد» گفته است: «بسته شدن دفاتر موتلفه، کذب محض است.» حبیبی در همین حال میگوید: «نهتنها حتی یک دفتر حزب موتلفه در سطح کشور هم بسته نشده است؛ بلکه دفاتر ما در حال توسعه نیز هستند.» دبیرکل حزب موتلفه در پاسخ به پرسشی درمورد ادعای دبیر استان خراسان رضوی این حزب درمورد تعطیلی برخی دفاتر موتلفه اسلامی گفته است: «من به عنوان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به شما میگویم که هیچکدام از دفاتر این حزب تعطیل نشده است.» این تکذیب قاطع البته در حالی مطرح شده که پیشتر اسدالله بادامچیان نیز تعطیلی حدود ٨٠ دفتر حزب موتلفه در سطح کشور را رد کرده بود و همزمان برخی دبیران استانی این حزب ریشهدار، همچون دبیر استان خراسان رضوی، خبر از تعطیلی دفاتر حزب در اقصای نقاط کشور میدهند. آرینمنش علت تعطیلی دفاتر استانی را مشکلات مالی عنوان کرده و ضمن تاکید بر اینکه آماری از تعداد دفاتر استانی تعطیلشده موتلفه ندارد، گفته است: تعطیلی تعدادی از دفاتر موتلفه در استان خراسان بهدلیل کمبود منابع مالی را تایید میکنم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر