تاثیرات دلار بر قیمت موبایل
التهاب در بازار ارز که از اواخر سال قبل تا روز ۲۱ فروردین ماه امسال ادامه داشت و قیمت دلار از محدوده ۳۸۰۰ تومان تا حدود ۶۰۰۰ تومان نیز رسید تاثیرات منفی را در اقتصاد ایران ایجاد کرد که حتی تک نرخی شدن نرخ ارز و تعیین رقم ۴۲۰۰ تومان برای دلار نیز نتوانسته به طور کامل جلوی آنها را بگیرد. بعضی واردکنندگان که در آن روزها اجناس را با دلار گران وارد کردهاند این روزها حاضر نیستند آن را ارزان بفروشند. همچنین جو روانی در خصوص تورم انتظاری در اقتصاد ایران بروز یافته و باعث نگرانی مصرفکنندگان شده است. امروز از بازار موبایل خبر رسید که فروشندگان به بهانه افزایش قیمت دلار در هفتههای گذشته، قیمت برندهای مختلف گوشی تلفن همراه را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دادهاند، این در حالی است که با توجه به تامین دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردکنندگان، هیچکس حق افزایش قیمت را ندارد.
دلار می توانست کمتر از ۴۲۰۰ تومان باشد اگر ...
عدم مصرف ارز صادراتی بخش خصولتی در شبکه پولی کشور، موضوعی است که رییس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی، آن را عامل گرانی ارز میداند. فرهاد آگاهی معتقد است "اگر ارز ناشی از صادراتی که بخش خصولتی طی سالهای اخیر انجام میداد به شبکه پولی کشور وارد میشد، قیمت دلار حتی در حال حاضر کمتر از ۴۲۰۰ تومان بود. " همچنین در شرایطی که بسیاری از صنوف بر طبل گرانی میکوبند، آگاهی امروز از احتمال بسیار بالای کاهش قیمت مواد غذایی و گوشت قرمز به دلیل تک نرخی شدن ارز سخن گفت.
در این رابطه همچنین عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیاست جدید ارزی و پرداخت آنی مابهالتفاوت ۴۰۰ تومانی برای جلوگیری از نوسانات در کالاهای اساسی است و در صورت اجرای درست، هیچ نگرانی برای افزایش قیمت گوشت و مرغ که نهادههای تولید آنها وارداتی است، نداریم.
از مالیات خانههای خالی چه خبر؟
طبق قانون، سامانه اخذ مالیات از خانههای خالی باید تا الان راهاندازی میشد اما وزارت راه و شهرسازی هنوز این اقدام را انجام نداده است. حدود شش ماه پیش مسوولیت راهاندازی سامانهی مربوط به مالیات خانههای خالی به سازمان ملی زمین و مسکن واگذار شده اما حالا مدیرعامل این سازمان میگوید که هنوز مشاور طراحی سایت انتخاب نشده است. حمیدرضا عظیمیان به ایسنا گفته که "به تازگی کار را آغاز کردهایم و در حال انتخاب مشاور هستیم. راهاندازی این سامانه مقداری طول میکشد. "ورود خانههای خالی به بازار مصرف، یکی از راهکارها برای تعادلبخشی بازار و کنترل قیمت مسکن است. هماکنون ۲.۶ میلیون مسکن خالی و ۲.۱ میلیون مسکن نیمه خالی در کشور وجود دارد.
امان از وانتهای بیکیفیت!
سری هم به وضعیت تولید خودروهای داخلی بزنیم. خودروهای داخلی بسته به کیفیت از یک تا ۵ ستاره دریافت میکنند. تازهترین گزارش ایسنا از وضعیت کیفی خودروها نشان از وضعیت نامطلوب وانت بارها دارد. براساس گزارش ارزیابی کیفیت وانتهای تولیدی در اسفند ۱۳۹۶، وانتهای نیسان دوگانهسوز، نیسان تکسوز، مزدا کارا ۲۰۰۰ دوکابین و آریسان همچنان در پایینترین سطح کیفی قرار داشته و تنها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کردهاند. وانت مزدا کارا ۲۰۰۰ تککابین نیز دو ستاره کیفی را کسب کرده است. در میان وانتهای تولیدی در کشور، تنها وانت تندر کیفیت به نسبت قابل قبولی داشته و سه ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده است.
تلگرام را میتوان فیلتر کرد؟
در ماههای گذشته خبرهایی به نقل از مدیران تلگرام مبنی بر این که به زودی تلگرام غیر قابل فیلتر میشود شنیده شد. شدت گرفتن حساسیتها به فعالیت تلگرام در کشور و همچنین فیلتر شدن آن در روسیه باعث شد تا موسس تلگرام با انتشار توئیتی به این مسائل واکنش نشان دهد و خبر از غیرقابل فیلتر شدن تلگرام با استفاده از فناوری بلاک چین دهد. امری که حالا و با گذشت چند روز از آن، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است که تغییری در ساختار نرم افزار تلگرام در مدت اخیر دیده نشده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر